| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Rabu, 25 November 2015

Jawapan Hebat Dato Siti Nurhaliza untuk Haters

Biasalah kalau jadi artis, pasti ada orang yang tidak suka dan akan sentiasa mencari salah orang atau membuat isu. Cemburu mungkin atau tidak senang dengan kejayaan / kebahagiaan orang. Perkara ini turut dirasai oleh dato Siti Nurhaliza. Disebabkan beliau memang dididik dengan sifat lemah lembut dan berbudi bahasa, kita tak pernah lihat beliau berkasar walaupun seteruk mana kecaman buat beliau. Di bawah ni contoh jawapan paling win lah untuk salah seorang haters beliau. Bravo!




^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Senarai Finalis Mister Planet Malaysia 2016

Admin kongsikan senarai Finalis Mr Planet Malaysia 2016. Nak mintak korang Vote lah Mohamad Ikhwan Ibrahim daripada Johor. Member Admin tu. Baik orangnya, manis and bergaya. Vote jangan tak vote. Nak vote kat mana? Masuk sini: VOTE-IKHWAN


Amacam? Handsome tak? Setakat ni beliau leading meninggalkan jauh peserta lain utk peserta popular di media sosial facebook Mister Planet Malaysia. Tapi, banyak lagi kategori yang dipertandingkan. Sebagai sahabat, mempromosikan beliau itu satu usaha. So, good luck ikhwan! Do the best! Now admin share peserta-peserta daripada negeri lain. 16 orang kesemuanya.
















P/S: Comelnya yang dari perak tu ahahaha


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 13 November 2015

Dato Siti Nurhaliza hamil 6-8 minggu

Sejak beberapa tahun lepas kecoh dah berita Dato Siti Nurhaliza hamil. Namun, semuanya tidak benar. Kemudian berita berkenaan kehamilan beliau sepi beberapa ketika. Kini, muncul lagi berita bahawa Dato Siti Hamil 6-8 minggu. Entah betul entah tidak namun diharap berita kali ini betul. Saya yakin seluruh peminat Dato Siti menantikan kemunculan putera / puteri sulong penyanyi No-1 Negara ini. Semoga berita baik akan menanti kita tunggu sahaja ya!


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 11 November 2015

Blog masih bersama Innity dan Nuffnang



Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Lama sangat rasanya saya tidak menulis artikel dalam blog ini atas kekangan masa. Namun, syukur Alhamdulillah, blog masih menerima pelawat setiap hari atas artikel lama-lama.

Actually, salah satu aku down sebelum ni disebabkan masalah webhosting aku yang macam haram! Hilang aku punya website sebab hosting diorang tutup. Aku pula lambat ambil tindakan menyebabkan Innity suspend akaun aku. Yelah sebulan lebih website down so Innity ambil tindakan begitu.

Namun, selepas menyelidik akan webhosting yang memiliki reputasi baik daripada ramai blogger, maka aku memilih untuk menggunakan severfreak. Yes! blogger ternama negara, denaihati pun pernah promote serverfreak so aku tak was-was untuk menggunakan khidmat daripada mereka.

Pengalaman aku masa nak recover domain aku, memang mudah. Sebab staf serverfreak memang pantas dalam membuat kerja mereka. emel-emel aku cepat sahaja dijawab dan mereka menyelesaikan masalah aku sampailah website baru aku boleh beroperasi di hosting dan domain serverfreak!

Ok.. berbalik kepada Innity, actually sehingga kini aku masih menggunakan innity. Korang boleh lihat daripada iklan yang menari-nari di blog ini. Setelah blog baru aku beroperasi semula, aku explain apa yang berlaku kepada pihak innity dan mereka dengan segera mengaktifkan semula akaun aku.

Sebenarnya, aku bersama innity sudah sangat lama. Lebih daripada 5 tahun! aku antara yang terawal discover syarikat pengiklanan ini. Walaupun masa tu trafik aku rendah je aku berjaya apply. Kini, blogger yang ada trafik yang mencukupi pun belum tentu lepas permohonan innity! Aku pula? ikutkan trafik aku jauh lebih rendah daripada requirement innity namun aku bersyukur kerana aku dikalangan yang terawal dan dapat menikmati faedah daripada pengiklanan innity.

Innity vs Nuffnang? Korang boleh google sendiri yang mana innity mostly win from every side. But blogger yang selalu menerima buffer daripada nuffnang merasakan nuffnang memberi pendapatan lebih tinggi daripada innity. pengalaman aku? Innity win!

Namun, aku masih bersama innity sebab aku suka dengan statistik nuffnang mengenai trafik harian, keyword, dan juga target visitor. Namun, aku guna nuffnang sebagai replacement innity sahaja jika innity tidak memaparkan iklan mereka.

P/S: Dulu-dulu aku tak pernah merasa buffer earning now mencanak-canak nuffnang bagi aku buffer. Tapi, aku masih tak beri priority pengiklanan aku kepada nuffnang sebab bagi aku, dah cukup masa yang aku berikan sebelum ini (Agak merajuk sikit).

Tapi, kebaikan nuffnang adalah.. Mereka bayar blogger mengikut yang dijanjikan. Itu yang penting. Tak macam satu syarikat tu.. kelentong je lebih. Huhu..

Ok sekian sahaja daripada saya =) 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search