| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Jumaat, 27 Januari 2012

YESS: Hit Blog Komuniti gempakZ cecah 100 ribu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Illahi kerana saya masih lagi bernafas, sihat dan mampu menulis lagi. Hari ini saya cukup gembira. Kerana Hit Blog Komuniti gempakZ yang saya buka sejak december 2009 telah mencecah lebih 100,000 pengunjung. Yang lebih membuatkan saya bangga ialah dalam tempoh setahun sahaja saya berjaya naikkan hit blog daripada 36,000+ ke 100,000+. Saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi menjadi follower blog saya ini dan juga sudi "like" fanpage komuniti gempakz. saya berjanji sekiranya saya ada kelapangan, saya akan terus menulis bagi berkongsi informasi dengan para pembaca. Sekian sahaja =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEAY: Gambar Duit Syiling Baru Malaysia 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Sebenarnya, Mr.PiNGu tak sabar nak memiliki wang syiling baru Malaysia. Dah banyak gambar ditunjukkan di internet tapi sehingga kini saya tak berapa pasti bilakan syiling ini akan mula digunakan di Malaysia. Teruja sangat! Ni saya kongsikan lagi dua keping gambar syiling baru Malaysia 2012. ;)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 13 Januari 2012

BEST: Iklan Tahun Baru Cina 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Saya dah menonton satu video di youtube yang cukup menyentuh hati. Mula-mula saya tak begitu faham tema video ini akhirnya baru saya tahu bahawa video ini dibuat khas untuk perayaan Tahun baharu Cina 2012 yang akan menjelang tak lama lagi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAAK: Gadis dibunuh dengan kejam dan tiada sesiapa pedulikannya?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Dah banyak kisah kekejaman di negara china di paparkan.. Contohnya: langgar sampai mati dan rakyat jelata hanya melihat seperti tiada perasaan. Now pembunuhan di tempat awam berlaku dengan kejam sekali. dan, tiada siapa menolong?? dimana nilai perikemanusiaan??

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Doomsday clock warning of nuclear power danger closer to midnight

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

On Tuesday, the Science and Security Board of the Bulletin of the Atomic Scientists announced that the metaphorical doomsday clock is now at five minutes to midnight, putting humanity one figurative minute closer to catastrophic destruction than it was just two years ago.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Budak Perempuan yang berbakat Besar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Saya adalah penggemar seni suara. Saya suka belajar tentang Vokal. Bukanlah nak jadi penyanyi tetapi sekadar minat sahaja. Beberapa bulan lepas saya terjumpe video seorang budak menyanyikan lagu awn yang terpilu. Sedap sangat. Just ada sedikit kesalahan nada. Tapi kali ini saya jumpe video kedua beliau dan saya katakan Vokal budak perempuan ini almost perfect! Dia ada bakat semulajadi. Saya yakin apabila meningkat dewasa, suara dia dan cara dia menyanyi akan menjadi sangat bagus.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Datuk Siti Nurhaliza mendapat 6 pencalonan Intune Music Awards

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza dicalonkan dalam enam kategori di Intuned Music Awards 2011. Intuned Music Awards merupakan anugerah yang menghimpunkan artis dari seluruh dunia. Penyanyi lagu Biarlah Rahsia itu dicalonkan dalam kategori “Artis/Band Pilihan”, “Penyanyi Solo Wanita Terbaik”, “Album Terbaik”, “Muzik Video Terbaik”, “Penggunaan Media Sosial Terbaik” dan “Penyanyi Wanita Paling Seksi”.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEYY: Jangan Makan Vitamin C dengan Makanan Laut

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Sebagai salah seorang "cikgu" yang pernah mengajar subjek kimia, saya bersetuju dengan artikel dibawah ini. saya kongsikan untuk peringatan semua. Tahukah anda bahawa makanan yang biasa anda makan kemungkinan akan membahayakan diri anda jika anda mencampurkan makanan tersebut dalam menu hidangan anda. Sila baca artikel dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 12 Januari 2012

COOL: Lelaki yang pandai memasak sememangnya Kacak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

"A guy who knows how to cook is really handsome". Sapa setuju? Saya pastinya setuju. Apa ingat kerja-kerja memasak ni kerja orang perempuan sahaja ke? Actually, ramai juga perempuan yang tak reti masak atau masak pun tak sedap. Ha camnelah nak pikat selera suami?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Haiwan bergigi manusia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Ada ke haiwan bergigi manusia nih? hehee.. Lebih-lebih lagi digambarkan dengan anjing and ikan jerung. Hahaha.. Lawak betul. Walaupun gambar ni fake tapi bolehla nak layan senyum petang-petang ni. hehe.. layan..

Hai! Saya jaws yang sentiasa ceria.. hehe

Ha, ce try bandingkan gigi sapa paling cun antara kami bertiga?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Telefon bimbit Kayu dari Russia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Woow! Memang kreatif!

Seorang lelaki di Russia membuat telefon bimbit menggunakan kayu dan mendapat permintaan yang tinggi di Russia. Telefon bimbit itu dibuat semula daripada telefon bimbit biasa. Setiap bahagian kecil telefon bimbit itu juga dibuat menggunakan kayu, ini termasuklah bahagian antenna, sim-kad dan bateri. Lelaki itu percaya suatu hari nanti pembuat telefon bimbit akan beralih menggunakan bahan daripada kayu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Pemuda Indonesia tampil: Diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Itu dia! seperti yang dijangka, pasti akan ada isu lagi. Bukan isu lama tapi pertuduhan baru. Baru sahaja dibebaskan oleh mahkamah kini ada lagi yang mengaku diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim. By the way, kalau betul la saya berada di tempat pemuda tersebut, saya diliwat, saya tidak akan dedahkan kepada tatapan umum kerana ia melibatkan maruah diri saya. tapi pemuda tersebut tanpa segan silu mendedahkan dia diliwat. Tak malu ke? (Jika tiada agenda tersembunyi). Ada yang mengatakan pendedahan tersebut melalui website. Alah.. Setakat nak create akaun fake and mengaku macam-macam sape-sape pun leh buat. Fitnah lagi..

Berita ini anda boleh baca di blog-blog terlibat. Ini salah satu ulasan blog yang baru saya baca: DSAI DITUDUH LAGI

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 11 Januari 2012

COOL: i-Phone 4S milik kawan saya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

kawan saya dengan bangganya telah menunjukkan i-phone 4S yang baru dibeli oleh beliau. Warna putih. Order daripada apple sendiri. Harga lebih kurang RM 2200. Kalau korang beli melalui maxis ke apa harganya pasti lebih mahal. tadi kawan saya tu ambil gambar saya. Namun maaf gambar terpakse disensor kerana kewujudan lemak-lemak yang semakin banyak dimuka dan pipi. Hehe (Sebenarnya Admin pemalu) =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OPSS: Blog Zarul (Umbrella)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Korang minat kumpulan Umbrella? Kalau minat bolehla dipersilakan terjah blog Vokalis beliau yang cukup peramah dan mesra alam. Jadi follower beliau untuk mengikuti perkembangan terkini beliau ya!~ Beliau pun dikatakan ada merakam lagu baru yang bertajuk "Sayang Bersebab". Kepada yang rindu dengan nyanyian zarul bolehlah mendengarkan lagu tersebut.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 10 Januari 2012

HUHU: Anak Gajah Enggan Ditimbang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Sari berita luar negara. WUPPERTAL, Jerman - gambar menunjukkan seorang pekerja menarik belalai seekor anak gajah untuk memujuk haiwan itu menaiki sebuah alat penimbang di Zoo Wuppertal, di sini kelmarin. Pekerja berkenaan menarik belalai anak gajah bernama Uli itu untuk merekodkan berat haiwan tersebut dalam prosedur rutin di zoo berkenaan. Namun, Uli yang ketakutan enggan memberi kerjasama apabila haiwan tersebut meundukkan kepalanya bagi mengelak ia ditarik ke atas penimbang tersebut. Anak gajah itu kemudian akhirnya berdiri di atas penimbang tersebut dengan seorang kakitangan membelai kepala haiwan tersebut.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 9 Januari 2012

HAKK: Sambut Tahun baru 2012: 23 ditahan minum arak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Banyak-banyak air yang lazat-lazat yang diciptakan di muka bumi ini, air kencing syaitan juga menjadi pilihan hatimu! Manusia oh manusia, tahukan dikau betapa zalimnya dikau terhadap dirimu sendiri? Tahukah dikau akan azabnya minum air kencing syaitan tersebut? Seronok ya korang sambut tahun baru. Amerika sangatlah budaya korang tu? Mana nilai-nilai Islam dan nilai ketimuran yang ada pada anak-anak muda masakini? Baiklah, bacalah sendiri ulasan berita dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Wartawan kelas A serbu Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas pembebasan beliau

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Katanya, pelbagai wartawan kelas A seperti Al-jazeera, CNN, BBC, CNBC, BLOOMBERG, dan macam-macam lagi duk serbu datuk Seri Anwar Ibrahim selepas pembebasannya. Ramainya wartawan, kalah selebriti ternama. Nak dapatkan berita Hot katakan. Pasni kita tengok pula apakah agenda lain yang akan digunakan untuk menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebab banyak pihak yang mahu membunuh karier politik beliau sehingga berkubur. erm...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Adam Adli kena gantung pengajian UPSI

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Dengar kata, aktivis pelajar Adam Adli Abdul Halim telah digantung selama tiga semester atas tuduhan mencemarkan reputasi Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)--- ini pula jawapan adam adli yg dipetik dari laman twitter beliau:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OOO: Video temubual Al-Jazeera dan Datuk Seri Anwar Ibrahim

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Tadi ada member facebook kongsi video ni. temubual oleh Al-Jazeera keatas Datuk Seri Anwar Ibrahim. Laju je pihak luar dapatkan berita. Rasanya liputan ni takkan dapat ditonton di media milik kerajaan. So, kita dengar ajelah apa beliau nak kata.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YES: Kemenangan ke-10 Datuk Lee Chong Wei vs Lin Dan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Yeayy.. sekali lagi Datuk Lee Chong Wei membuktikan kehebatan beliau. Menentang musuh tradisinya.. Kemenangan lebih bermakna jika Lin Dan yang ditewaskannya berbanding pemain lain. Kemenangan yang bermakna mengalahkan Lin Dan yang juga musuh tradisinya, 12-21, 21-18, 21-14. Kemenangan ini merupakan kemenangan yang ke-10 daripada 28 perlawanan menentang Lin Dan.
Mr.PiNGu share sedikit video tentang perlawanan ni. 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OK: Jawapan Ustaz Azhar Idrus Terhadap Fitnah Blogger

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Saya dah tengok ceramah Ustaz Azhar Idrus di youtube. Banyak input berguna. Namun ada juga orang yang hasad dengki dan memaklumkan ceramah Ustaz Azhar Idrus tersebut sebagai sesat, tak mengikuti nas etc. Beliau merupakan blogger Umno dan saya lihat blog tersebut saya pun gelihati. Macam syok sendiri sahaja. Pada masa yang sama, program tahun baru yang dianjurkan di i-city Shah Alam lebih teruk dan tak nampak Islamiknya. Macam tu halal yer?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OK: Datuk Seri Anwar Ibrahim dibebaskan


Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Tarikh 9 Januari telah disebut-sebut sejak awal lagi kerana merupakan satu tarikh penting yang akan menentukan nasib salah seorang pemimpin tertinggi negara ini. Beliau tak lain tak bukan ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim, bekas timbalan perdana menteri dan juga sekarang merupakan ketua Pembangkang (Barisan Alternatif).

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YES: UTM - Universiti Pertama diumumkan mendapat Autonomi Penuh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Actually saya masih terkejut.. Kerana UTM berjaya mendapatkannya dan menjadi Universiti pertama diumumkan mendapat Autonomi penuh sepertimana yang diidam-idamkan sebelum ini. Seingat saya la, UTM target mendapat autonomi penuh menjelang tahun 2015 namun nampaknya UTM berjaya mendapatkannya lebih awal daripada yang dijangka. Sebagai seorang warga UTM saya cukup bangga dengan kejayaan ini. Semoga UTM akan lebih success.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 7 Januari 2012

HEHE: Mr.PiNGu Menghadiri undangan ke Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Tadi tengah hari my friend ajak pergi ke Majlis perkahwinan anak kepada seorang professor yang mengajar beliau semasa belajar dahulu. Saya pun kenal la professor tersebut dan selalu dengar pasal kehebatan beliau. semasa pergi ke majlis tersebut, ramai orang yang saya kenal. Just saya yang mungkin tidak dikenali hehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 6 Januari 2012

HAHA: Jokes & Humor: My girlfriend got Pregnant

Situation:

Daniel: Hihihiiiii... I'm gonna do a joke to my mother.

Daniel: my GF's pregnant

Mother: Oh.... Who's the father?

Daniel: Arghhhhhhhh......... FuFuFuFufufufufufu................

Kah.. kah.. kah... don't make jokes to your mother!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEHE: Jokes & Humor: Member of an Organization

They are: CEO- General Manager- Manager- Assistant Manager- Employee- Intern

Haaa-Haaaa- Haaaaaaaaaa =D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HIHI: Lawak Jenaka: The value of 'x'


Professor: 10x-5=25m Then, x=3

Student: But professor, you said yesterday that x was equal to 5.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 5 Januari 2012

NYUM3: Buah Anggur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Buah anggur umumnya dikenali sebagai sejenis buah yang mewah. Pokok anggur kebiasaanya ditanam di kawasan yang beriklim sederhana sejuk. Tanaman anggur yang dahulunya hanya popular di negara beriklim sederhana juga sudah dibuktikan akan hidupnya di negara beriklim panas seperti di malaysia. Malaysia pun sudah menjadi salah sebuah negara yang mengeluarkan anggurnya sendiri walaupun belum begitu meluas.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khairul Fahmi Che Mat sedia berkahwin 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Untung pemilik nama Khairul Fahmi Che Mat ini. Jejaka kelahiran Kelantan ini memiliki bakat yang besar dalam permainan bola sepak dan namanya mula meniti di bibir-bibir ramai peminat bola sepak bukan sahaja di dalam negara malahan di luar negara juga.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 4 Januari 2012

ERMM: Nur Amalina Che Bakri buat pengakuan melalui youtube

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Baru sebentar tadi saya terjumpa la dua buah video yang dimuat naik mungkin oleh empunya diri sendiri di lama youtube. Nampaknya Amalina sedar bahawa namanya sekarang tengah hangat diperkatakan di seluruh Malaysia.. Mungkin. Untuk Video pertama, Amalina Che Bakri memaklumkan keadaan dirinya baik-baik sahaja dan beliau sedang bertungkus lumus dalam pengajian beliau.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEHE: Ustaz Azhar Idrus: Hukum Lelaki Pakai Baju Pink

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)


Mr.PiNGu jatuh hati dengar ceramah-ceramah daripada Ustaz yang seorang ini. Patutlah lately beliau dikatakan memiliki ramai peminat dan kebanyakkannya daripada golongan muda. Ustaz ini bijak menggunakan pendekatan yang sesuai untuk menarik minat golongan muda mendengar ceramah agama. Memang terbaik. Jom ikuti ulasan beliau tentang hukum lelaki memakai baju pink. Lelaki dan Baju pink.. memang sesuatu. ehehe

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Mr.Os mahu terus bawa teksi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Korang penonton setia maharaja lawak mega? To be honest sy tak berpeluang nak menonton di TV tapi sempatla gak cari-cari di youtube. saya nak katakan yang saya cukup terhibur dengan persembahan perserta SENIOR yang menyertai acara ini. Pengalaman yang lama dalam industri digunakan sepenuhnya untuk memberi hiburan terbaik buat semua. Salah satu peserta paling saya gemari ialah OSBON selain BOBOI.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Ulasan Ibu Nur Amalina Che Bakri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Kisah Nur Amalina Che Bakri yang masih hangat masa kini telah membuatkan ibunya tampil memberi penjelasan. Antara penjelasan yang diberikan oleh ibunya adalah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 3 Januari 2012

COOL: Naruto 569 - Prediction & Spoiler

Naruto seem to be absorbed by the 4th tails, Son Goku. Gai and Kakashi are very worried but they can help it since their hand also full with other opponent.

Naruto start to perform a hand seal. With some hand movement, Naruto try to unseal the Son Goku from the "chain" controlled by Tobi. Tobi realizes it and try to harden the seal.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Keyword: Nur Amalina Che Bakri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Kisah Amalina, kisah nur amalina, nur amalina che bakri, pelajar pintar amalina, kisah amalina che bakri, perubahan amalina che bakri dan amalina che bakri merupakan antara keywords yang cukup panas dicari oleh rakyat Malaysia bermula malam tadi. Sempat saya menulis sedikit ulasan tentang beliau. Nampaknya, rakyat Malaysia masih lagi mengingati kisah kepintaran pelajar ini enam tahun yang lalu. perbincangan tentang gadis ini masih lagi hangat diperkatakan di sana sini. Saya tolong baca je.. Senyum.. Tak perlu nak mengeji. Hati berdoa agar semuanya kembali kepada sediakala. Tak rela anak jadi Malaysia yang beragama Islam dan cemerlang ni rosak kerana kejutan budaya. Kasihan kepada yang mepunya diri dan saudara-maranya terutamanya ibu ayah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Gubahan Hantaran Pertunangan menarik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Dah lama saya nak kongsikan gambar-gambar ni akan tetapi asyik terlupa sahaja. Memandangkan ramai orang mencari topik pasal hantaran pertunangan 2011, 2012 dan seumpamanya so saya buka satu lagi topik yang merupakan kesinambungan topik yang pernah saya bukak beberapa bulan lalu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Perubahan Imej Nur Amalina Che Bakri - Pelajar Cemerlang SPM 2005

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Malam ini saya lihat tetiba sahaja nama si Nur Amalina Che Bakri ni meletop. Mungkin korang masih ingat tentang beliau yang telah berjaya mencipta kejayaan mengejutkan dalam SPM 2005 dengan memperoleh 17 A1. Dengan kepintaran luar biasa itu juga telah melayakkan beliau membuat A-Level di oversea sebelum menyambung pengajian dalam bidang perubatan di Edinburgh, UK.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 2 Januari 2012

YEKE: Akhirnya 2012, Datuk Siti Nurhaliza Hamil anak pertama

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Saya rasa sudah lama Datuk Siti Nurhaliza impikan saat-saat ini. Maklumlah sudah lama beliau menunggu dan banyak juga usaha telah beliau lakukan. Akhirnya, beliau telah disahkan hamil anak pertamanya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Kelab Wanita Gersang??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

"Kelab Wanita Gersang"?? Alamak.. Wujud ke kelab ni uoll? Setahu I le, I tak pernah terfikir pun wujudnya kelab wanita gersang ni. Takkanle wanita-wanita gersang ni bikin kelab pula? Persoalannya lagi, awatlah mereka guna keyword ni boleh jumpe blog I? Memang I tak pernah tulis pasal wanita gersang atau lelaki gersang. Tapi itulah hakikatnya yang dicari oleh visitor. Selain kelab wanita gersang, kisah pelajar kahwin gay, cerita lucah kakak dan  kisah dirogol ramai-ramai juga menjadi keyword untuk masuk ke blog I ni. Syabas ye uolll!!..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Jawab soalan dahulu sebelum boleh keluarkan duit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Aku rasalah.. Kalaula semua mesin ATm di Malaysia buat lagu ni, confirm simpanan sorang-sorang akan jadi banyak. Iyelah nak keluarkan duit sikit punya susah. Kene jawab soalan matematik lagi. Bukan calang-calang soalannya. Yang tak bleh blahnya siap ada timing. Haha.. just jokes guy! Layannn

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Rekaan Seni Pada Air Kopi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Manusia memang dilahirkan dengan pelbagai potensi. Kalau gunakan akal fikiran memang boleh hasilkan sesuatu yang mengagumkan. Salah satunya adalah dengan menghasilkan "seni" dalam bancuhan air kopi. Ini pun boleh jadi kan? Jom tengok bagaimana mereka hasilkan corak pada bancuhan air kopi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 1 Januari 2012

HUHU: Mr.PiNGu demam Setahun!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Sebenarnya Mr.PiNGu tak berapa sihat. Demam. Nak update blog pun tak larat tapi gigihkan juga just nak beritahu tentang diri ini yang demam. Saya ni jarang demam. boleh dikatakan dalam setahun tu hanya sekali dua sahaja saya demam dan kadangkala tidak demam langsung. Namun kali ini tiba-tiba demam teruk.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search