| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Selasa, 25 Oktober 2016

Kebakaran di Wad ICU Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru

Assalamualaikum..

Mengucap panjang apabila saya difahamkan kebakaran berlaku di wad ICU hospital sultanah Aminah Johor Bahru. Saya baru sahaja ke wad terbabit beberapa minggu lepas yang menyaksikan kehilangan kawan baik saya akibat serangan kuman di paru-paru. Hari ini, saya dikejutkan dengan kebakaran disana berpunca daripada letupan tangki oksigen.

Banyak maklumat dikongsikan oleh rakan-rakan daripada whatsapp, wechat dan juga facebook. Namun, apa yang dapat saya pastikan ialah 6 orang pesakit ICU disahkan meninggal dunia. dan 2 orang juru rawat mengalami kecederaan parah.

Doakan bahawa insiden ini dapat dikawal sepenuhnya dan tidak lagi berlaku. 




^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 7 September 2016

Tadika Ayden StemQids - Islamik STEM

Pelancaran: 3-9-2016
Lokasi: No 15-01 & No 15-02, Taman Universiti Skudai, Johor Bahru (Sebelah AEON/JUSCO sederet Court Mammoth)

Apa itu STEM? STEM merupakan singkatan untuk Sains, Teknologi, Engineering (Kejuruteraan), dan Matematik.

Ayden StemQids menawarkan program pendidikan awal kanak-kanak bermula pada usia 3 tahun berasaskan STEM dengan penerapan nilai-nilai Islam yang tinggi.

Kelas untuk tahun 2017 telah dibuka pendaftarannya. lagi awal dibuka lagi banyak diskaun akan diberikan. Semoga anak-anak anda cemerlang bersama Ayden StemQids.

Untuk maklumat lanjut, boleh like page AydenstemQids > FACEBOOK <  > INSTAGRAM < >TWITTER < >GOOGLE+<
Atau terus berhubung dengan Teacher Fi untuk maklumat lanjut: Teacher Fi: 014-2264355

Semoga Ayden STEMQids mendapat sokongan dari anda semua!~

kanak-kanak menunjukkan minat yang tinggi dalam STEM

Ibu bapa kusyuk melihat anak-anak mereka belajar

Para guru yang berkaliber dan berpengalaman luas dalam STEM

Ibu bapa setia melihat anak-anak mereka belajar

Kawasan yang luas, cantik, dan selesa

Cikgu Ayin, peneraju Ayden StemQids memberi penerangan kepada ibu bapa yang berminat untuk mendaftar anak mereka di tadika ini


Untuk menambah keberkatan, Ayden StemQids membuat program Solat Hajat, bacaan Yassin beramai-ramai dan juga jamuan untuk para Tahfiz dan peserta lain.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 12 Jun 2016

Senarai Peserta Gegar Vaganza Musim 3 2016

Berikut merupakan artis bertuah yang terpilih ke Gegar Vaganza Musim ketiga. Banyak juga artis yang hebat2. Tak sabar nak tengok.

1.) Zarul Umbrella

2.) Maya Matahari

3.) Bandi Amuk

4.) Zamani

5.) Tomok

6.) Misha Omar

7.) Zureda

8.) Francesca Peter

9.) Amelina

10.) Joey Exist

11.) Toki

12.) Syura






^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 9 Mei 2016

Bantulah Madrasah Darul Mumtaz



Assalamualaikum

JANGAN BIAR KAN ILMU AGAMA TERKUBUR

Bantulah anak-anak(yatim miskin) menuntut ilmu walaupun hanya RM1

Didoakan semoga Allah merahmati dan memberkati anda sekeluarga...ameen...!

SUMBANGAN ANDA SAHAM AKHIRAT ANDA SEKELUARGA....!

Alhamdulillah,
untuk sumbangan..derma..!
Salurkan ke

Bank muamalat
(waqaf /kekal)
020 300 024 167 12(14agka)

RHB Bank
(elaun guru/bil elekrik air/barangan ,peralatan)
252 103 000 035 40(14agka)

My Bank
(Pelbagai *trmasuk anak yatim miskin)
557 447 502 678(12agka)

Atas nama "madrasah darul mumtaz"

T.kasih membantu mghidupkan sek agama tel 0125737799(Azrin)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Neelofa, Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2016


 >> TAHNIAH <<

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Juara Mister Planet Malaysia 2016


Tahniah Buat Nazirul Mubin, 25 wakil negeri Pulau Pinang atas kejayaan meraih Juara Mister Planet Malaysia 2016. Semoga terus success.

Buat kawan ku Ikhwan Ibrahim yang mewakili Johor, jangan berputus asa dan kami berbangga dengan anda.



^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 5 Mei 2016

GEMPAKZ MISTERI: Kapal British 100 Tahun muncul semula


Kapal tenggelam 100 tahun muncul di Sungai Pahang. – Foto Sinar Harian

PEKAN - Penemuan bangkai kapal didakwa kapal dagang milik British yang timbul di Sungai  Pahang dekat Kampung Tanjung di sini  sejak sebulan lalu menarik perhatian  penduduk kampung.

Bangkai kapal itu timbul  selepas paras air di sungai itu  semakin cetek susulan cuaca panas berterusan kesan fenomena El Nino yang melanda negara ketika ini.

Seorang penduduk, Ahmad Abdullah, 84,berkata,  Sungai Pahang  pernah menjadi laluan kapal dagang British sekitar awal tahun 1800-an membawa hasil dagang seperti beras, garam dan sebagainya ke Semantan, Temerloh dan Kuala Lipis.

Menurutnya, kisah kewujudan kapal itu pernah diceritakan arwah ayahnya, Abdullah Bidin, ketika dia masih kecil dan ketika itu kapal tersebut dikenali dengan panggilan kapal belangkas.

Katanya, bangkai  kapal yang timbul itu mungkin salah satu yang pernah karam sekitar tahun 1811 atau 1815.

“Kapal itu panjangnya kira-kira 100 meter dan bergerak menggunakan enjin kuasa wap,” katanya.

"Kebanyakan  penduduk mengetahui  kisah kapal dagang yang karam di Sungai Pahang namun tidak pernah melihat  sendiri keadaannya sehinggalah selepas  sungai ini surut,” katanya ketika ditemui di sini.

Ahmad berkata, menurut cerita arwah ayahnya, orang ramai terutama budak-budak dilarang mandi atau menghampiri tapak kapal itu karam kerana paras air yang dalam berbanding bahagian lain di sepanjang sungai terbabit.

"Masa kecil dulu kami pun tidak dibenarkan menghampiri kawasan ini kerana airnya sangat dalam selain ditakutkan kononnya kawasan itu  ‘keras’.

"Ketika  musim kemarau sebelum ini pernah  ternampak tiang kapal itu timbul namun kali ini bangkai kapal itu semakin timbul dan nampak lebih jelas,”katanya.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GEMPAKZ SIHAT: Telur ayam membantu meningkatkan tahap kesihatan



Telur meningkatkan sistem imun

mengambil telur sebiji atau dua biji sehari boleh membantu anda melawan jangkitan, kerana telur kaya dengan selenium, yang amat bermanfaat untuk sistem imun yang sihat dan kuat, dan peraturan hormon kelenjar tiroid.

Telur mengurangkan tekanan dan melegakan kebimbangan

Telur mengandungi asid amino yang menggalakkan kesihatan mental, mengawal pengeluaran serotonin, iaitu neurotransmitter yang bertanggungjawab untuk bersantai, ketenangan, dan perasaan yang baik.

Telur mengawal tahap kolesterol

Satu telur mempunyai 200 miligram kolesterol, tetapi mereka jauh dari tidak baik untuk kesihatan, kerana Kolestrol tidak baik (LDL)  sebenarnya lebih rendah dan meningkatkan tahap kolesterol baik (HDL).

Telur menggalakkan gigi dan kesihatan tulang

Telur adalah sumber yang terbaik untuk sumber vitamin D, bersama-sama dengan sinar matahari. Vitamin ini adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang dan gigi. Selain itu, vitamin ini mencetuskan penyerapan kalsium, yang penting untuk metabolisme, penghadaman dan kesihatan jantung.

Telur meningkatkan fungsi kognitif

Telur mengandungi choline, sebatian yang bermanfaat untuk kognisi. Menurut kajian, kekurangan choline menimbulkan risiko demensia, gangguan neurologi, penyakit Alzheimer, dan kemerosotan nilai kognitif.

Telur memperbaiki kulit

Telur adalah sangat kaya dengan vitamin B-kompleks, yang penting untuk kesihatan rambut dan kulit, dan juga untuk fungsi hati dan mata. Telur adalah kaya dengan vitamin B2 dan B12, dan penyelidikan telah menunjukkan bahawa vitamin B kompleks adalah penting untuk fungsi kognitif yang sihat dan sistem saraf yang sihat.

Telur merangsang penurunan berat badan

Telur memberikan rasa kenyang, maka mereka adalah penyelesaian yang sempurna untuk sarapan pagi anda. Mereka akan membantu anda mengelakkan ketagihan makanan, mengawal selera makan dan mengurangkan risiko makan berlebihan. Menurut kajian, orang yang makan telur untuk sarapan pagi makan kurang kalori semasa sepanjang hari.

Telur melindungi kesihatan mata

Telur termasuk 2 antioksidan, lutein dan zeaxanthin, yang meningkatkan tahap penglihatan dan kesihatan mata. Juga, mereka mengurangkan risiko penyakit mata seperti katarak dan degenerasi makula.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

KHAI BAHAR - Saya Lelaki Normal


Semoga pengakuan beliau ini dapat menutup mulut-mulut orang yang cuba memfitnah beliau. Cukup-cukuplah rakyat Malaysia oii nak sebar keaiban orang walaupun korang rasa korang betul.



^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sharifah Khasif Berpisah Cara baik

Orang cakap ajal maut rezeki jodoh semua ketentuan Allah yang kita tidak tahu. Namun, kita perlu berdoa agar yang terbaik daripada Allah untuk diri kita. Begitu juga dengan tokoh Agama Sharifah Khasif yang bersuara lunak ini. Beliau berpisah dengan suami cara baik. Semoga beliau bertemu jodoh yang baik dikemudian hari..




^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 4 Mei 2016

GEMPAKZ JIJIK: Air Zam-Zam Tipu

jijik la tengok gambar ni, Macam-macam cara orang guna untuk kaya. Dikhabarkan pihak yg menipu ini menggunakan air paip dari tandas dan menjual air ini dengan harga RM140/Bottle!!! Awas jika anda melihat label seperti ini.






^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 26 Mac 2016

Roller Coaster Paling Best seram terbaik

"Fuji-Q Highland Theme Park yang berlatarkan Gunung Fuji kat Yamanashi, Jepun. Dengar kata roller coaster kat sini antara yang terbaik."

Aku sendiri tengok dah kecut perut. Belum naik. Memang tidak lah aku akan naik kalau roller coaster dia sampai macam ni sekali extreme. Katanya, roller coaster ini dibina di Jepun dengan berlatar belakangkan Gunung Fuji yang indah itu. 

Kalau anda seorang yang hati kering and tinggi semangat bolehlah mencuba. Layan gambar2 di bawah ni OK!











^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 18 Januari 2016

Ikwan Ibrahim at Singapore EXPO

Ikhwan Ibrahim, 26 merupakan peserta Mister Planet Malaysia 2016 mewakili negeri Johor Darul Takzim. Baru-baru ini, beliau dan team telah mengikuti Runaway Show di Singapore Expo selama 3 hari berturut-turut dan dikhabarkan mendapat tempat selamat ketiga-tiga hari tersebut termasuk mendapat 1st runner up semasa hari ketiga. Tahniah buat beliau semoga lebih berjaya pada masa akan datang.



^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search