| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Ahad, 30 Oktober 2011

Komuniti gempakZ jadi Blog Hiburan untuk sementara

hai semua!

pekhabar? hope sihat-sihat sahaja. Actually, beberapa hari lepas, Mr.PiNGu ada gatal tangan nominate blog sendiri untuk event nuffnang dalam kategori blog hiburan terbaik. Sedangkan nak ikutkan takdepun hiburan sangat dalam blog ini. Banyak info rojak jer.. Haha... so untuk menyahut cabaran ini, saya akan mencuba bakat menulis info tentang hiburan pula.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 22 Oktober 2011

Senarai Blog untuk Blogwalking

Assalamualaikum dan salam Sejahtera buat pengunjung yang saya Hormati..

Mr.PiNGu rasa berbesar hati atas kesudian anda untuk melawat blog Mr.PiNgu ni. So, sebagai balasan, Mr.PiNGU akan menyenaraikan link blog anda disini dan akan buat Blogwalking kemudian. Jika anda bernasib baik, saya akan membuat review khas untuk blog anda. Kepada para blogger, diharap sudi-sudilah untuk meninggalkan alamat blog anda di ruangan komen. Saya akan update thread ini dari masa ke semasa untuk tujuan blogwalking dan lawatan di kemudian waktu. Sekian sahaja daripada saya~




LIST BLOG

Ad Dah - http://addahsunshine.blogspot.com/
ayie - http://ayieslife.com/
biar-hati-berbicara - http://biar-hati-berbicara.blogspot.com/
Atiqah Hasbullah - http://bittersweetbyme.blogspot.com  
farahhttp://faramohamad.blogspot.com/
hafeez ismailhttp://hafeezismail.blogspot.com/
herlina wahyu DS pengiranhttp://herlinacola.blogspot.com/
ismaildotcom http://ismaildotcom.blogspot.com/
KIZZ - http://kizgarden.blogspot.com/
paan kowthttp://paankowt.blogspot.com
redmummy - http://redmummy.com/
missSenget - http://sayayangpunya.blogspot.com
zack chenta - http://sempoicornerdisini.blogspot.com
equire - http://syafiqahmohmad.blogspot.com/
BEN ASHAARI - http://www.benashaari.com/
Norhailmi Abdul Mutalib - http://www.cikguhailmi.com
ahmedfani - http://www.fanikatun.com/
blur - http://www.jiwakacau.com/
Remy - http://www.jomrileks.com
luqmanmaat - http://www.luqmanmaat.com/
paksu - http://www.rtikel.com/
ayu@azura - http://luvlife-ayu.blogspot.com 
cik belalanghttp://citebelalang.blogspot.com/


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 19 Oktober 2011

Naruto 560: Uchiha Madara

Hi All!

Naruto 560 just has been released. But I am really shocked when read it. Uchiha Madara is unimaginably strong! But that is something everyone would expect! But the main question is: WHO THE HELL PERSON BEHIND THAT MASK and HOW UCHIHA MADARA DIE?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 18 Oktober 2011

Mengenai Dr Rozmey mengasas Jus Mate 5

Salam..

Korang mesti kenal dengan seorang insan yang cukup berjaya dengan produk melangsingkan badan yang terbukti telah berjaya menurunkan berat badan ramai penggunanya. Beliau telah menghasilkan produk jus mate 5 yang hebat. Sekarang beliau dah jutawan!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 17 Oktober 2011

Perbezaan Islam Sebenar berbanding Syiah

Assalamualaikum..

Pada hari ini, Mr.PiNGu nak sentuh sikit dengan perkara in. Sangat penting hakikatnya. Dewasa ini, saya lihat anak muda khususnya sudah kurang pengetahuan tentang ajaran Islam yang sebenar. dari segi pemakaian, perlakuan dan sebaginya sudah tidak nampak keislamannya. Bagi yang faham intipati agama Islam, mereka akan menunjukkan perlakuan yang lebih baik. Namun begitu, ramai lagi yang masih tidak faham ataupun khabur dengan akidah Islam yang jika anda kurang mengerti boleh memudahkan anda dipesong dengan mudah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 13 Oktober 2011

Gempa Bumi Bali 2011 dan petanda cincin Bulan

Salam..

Pada hari Isnin lepas, kecoh dikatakan wujudnya cincin Bulan yang juga dikenali sebagai "halo-Bulan". Saya sendiri dapat melihat fenomena ini dengan jelas pada malam hari tersebut. Banyak orang membincangkan hal ini. Dikatakan bahawa gempa bumi yang kuat sebelum ini di Pulau Sumatera Indonesia 26 Disember 2004 sudah ada petunjukknya sebelum ini iaitu cincin bulan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 11 Oktober 2011

"You are Awesome" Awak hebat

Hai..

Jom layan bentuk yang dibuat dari ilustrasi tangan manusia ini. Amacam? bolehkah anda membacanya? kalau boleh anda memang hebat! Ya.. sebenarnya semua orang pastinya boleh baca. Sebab keupayan otak manusia ini hebat. dia boleh mentafsir bentuk itu dengan pantas dan membacanya tanpa sebarang masalah. Selamat mencuba!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 10 Oktober 2011

Senarai Blog Pilihan Mr.PiNGu untuk Review

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Apa khabar semua? Diharap sihat-sihat hendaknya. Sebenarnya, dah lama Mr.PiNGu nak buat benda ni tapi asyik terlupa aje. So alang-alang teringat ni Mr.PiNGu pun bukak la topik ni. Actually dah lama plan nak himpunkan semua senarai blog yang Mr.PiNGu lawati ke dalam satu thread. Alasannya adalah untuk memudahkan membuat rujukan. Saya percaya blogger di Malaysia sahaja sudah tumbuh bagai cendawan so saya perlulah meluangkan sedikit masa setiap hari untuk menziarahi serta membuat sedikit ulasan untuk blog-blog tersebut. Semoga dengan ini dapat mengeratkan silaturrahim sesama blogger hendaknya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 9 Oktober 2011

Merayau-rayau dengan Toyotaku

 Salam..

Ape khabar semua? Hope sihat. Erm.. Lately disebabkan buzy, agak jatuh mood nak update blog. Sebenarnya idea sentiasa mencurah-curah just antara rajin atau tidak aje nak menulis. Huhuhu.. Actually baru je lepas merayau-rayau tak tentu hala malam ni. Jadi langau lak hahaaa

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 5 Oktober 2011

SAYS: Buy 1 get 1 Free Movie Ticket with Debit or Prepaid MasterCard®


From September 26, 2011, get more out of your movie outings when you buy a ticket with a Debit or Prepaid MasterCard at any Golden Screen Cinemas outlet nationwide.Don't have a Debit or Prepaid Mastercard yet?Sign up with Mastercard partner banks today and get 2 movie tickets free. Find out more klik> HERE!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 3 Oktober 2011

Ayat Surah Injil dalam Tulisan Arab

Salam..

Malam ini, Mr.PiNGu nak berkongsi sedikit tentang perkara yang penting ini untuk umat Islam. Saya percaya ramai dikalangan umat Islam yang suka membeli ayat-ayat Al-Quran untuk digantungkan di Ruang tamu rumah, bilik tidur dan sebagainya. Ada yang diletakkan di dalam kenderaan. Namun begitu, berhati-hatilah sebelum membeli kerana tidak semua ayat-ayat berbentuk tulisan jawi itu ayat Al-Quran. Boleh jadi dia ayat yang telah dipesongkan. Semoga kita semua diberi perlindungan oleh Allah daripada tipu daya musuhnya... Amin.,.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ChurpChurp: Castrol Auto Service & Win iPad2


Zoom in for a car service and zoom away with an iPad 2!

Yes, you love to cruise about town in your fancy ride, but is your ride as sexy on the inside as it is on the outside?

Zoom your way to one of the Castrol Auto Service centres to service your car and win yourself an iPad2!

For more information, klik HERE ~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OOO: Status Agama si kacak Zachary Francis Ubu

Salam..

Petang ni nak cerita tentang sorang Hero yang cukup popular sekarang. Beliau bernama Zachary Francis Ubu. Beliau memulakan kerjayanya sebagai seorang penyanyi melalui kumpulan X-Factor disamping Fendy, Danny, Ivarn (Hafiz), dan Shah. Sekarang nampaknya beliau bergiat aktif dalam bidang lakonan drama dan Filem selain seorang lagi rakan seperjuangannya iaitu Danny. Mereka laris mungkin disebabkan paras rupa yang menarik.

Tentu ramai yang menonton drama si capik. Beliau merupakan Hero Filem tersebut. Salah satu perkara yang sangat meragukan peminat-peminatnya tentang status agama si zach ni. ramai yang fikir beliau telah memeluk agama Islam kerana kerap melakonkan watak seorang lelaki Islam. Beliau juga ada memberikan Salam. Namun, sebenarnya, beliau masih lagi beragama Kristian.

Kebetulan Mr.PiNGu terjumpa profile Facebook zach dan telah add beliau sebagai seorang rakan. Nasib baik zack approve my friend request. daripada sana, saya pernah menghantar private message kepada beliau. dalam gambar diatas, ada sejadah di bahagian belakang beliau. So, banyaklah pertanyaan tentang status agama beliau. Bagaimanapun, beliau menjelaskan bahawa sejadah itu adalah milik tuan rumah semasa beliau berlakon drama si capik. Beliau tidak tahu sebenarnya benda itu adalah sejadah.

Itu sahaja sedikit cerita tentang zach X-Factor. Sekian sahaja. Salam..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Kesan Merokok ke atas Organ anda

Salam..

Anda suka merokok? Merokok nampak lebih macho dan hebat? Anda lebih hensem di mata awek-awek disebabkan merokok? Apa-apapun perasaan anda, ketahuilah bahawa tak banyak manfaat yang boleh anda dapat daripada merokok ni. Bagi saya, merokok ni menyebabkan mulut anda bau longkang, asyik terbatuk-batuk aje, menghabiskan duit, mengundang penyakit berbahaya dan membahayakan orang lain disekeliling anda akibat asap rokok.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Says: BlackBerry® offers today with smartphones MYR 799


Connect at the speed of now with BBM™, and enjoy BlackBerry® offers today with smartphones starting from MYR 799

BlackBerry® Messenger works in real-time. A 'D' appears when a message has been delivered and an 'R' when it has been read. You can even see when friends are typing a reply to your message. So your conversations stay conversational. Enjoy this and more BBM benefits today on BlackBerry smartphones starting from only RM799. For more info, please klik HERE.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Says: Win New Proton!


1st winner has been selected, 4 more to go.

1 contestant will be parading their brand-spanking new Proton made-over car around town! There are 4 makeovers left to be won. All you have to do is answer a few questions at www.protonVIP.com.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 2 Oktober 2011

Suara Hantu Masuk Dalam Rakaman Suara

Salam..

Nak ceritakan kisah seram sedikit yang berlaku di rumah Mr.PiNGu malam tadi. Actually, Mr.PiNGu memang biasalah tidur lambat dalam pukul 2. Biasanya akan surfing dan mendengar lagu. Akan tetapi, malam tadi, Mr.PiNGu terasa nak buat rakaman suara pula. Dah lama tak buat (Biasalah I suka perasan artis.. Hehe). So, malam tadi kiter pun keluarkan semua peralatan rakaman dan set-up semua.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 1 Oktober 2011

Kereta Termurah Di Dunia menjadi Kereta Termahal di Dunia!

Salam..

Korang pernah terfikir tak bahawa benda yang paling murah di dunia boleh dijadikan benda paling mahal di dunia? Hahhahaa pelik tapi itulah hakikatnya. Perkara ini berlaku di India apabila sejenis kereta yang paling murah di dunia telah diubahsuai menjadi kereta termahal di dunia. Rasanya kereta ini tidak akan dipandu. Jika dibawa di jalanraya tak mustahil orang sanggup membunuh untuk mendapatkannya. betul tak? layan berita di bawah ni:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Superhero kalau dah tua

Salam..

Apa khabar? Sihat semua? Baru je terjaga daripada tidur di waktu yang tidak sepatutnya. Huhuhu sedih sangat boleh tertidur waktu maghrib lak. Then bangun tadi terusla solat. Then after siap semua duduk depan PC. Biasalh otak ni kalau takde keje je mestilah fikir apa la topik yang nak update kat blog atau website nih. So pikir punya pikir terpandanglah satu pic superhero yang kelakar.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Showmanship malam ni memang The Best!

Salam..

Malam ni memang biasanya malam untuk melepak dengan kawan-kawan. Al-maklumlah esok kan cuti. So, tadi malam balik je daripada mengajar terus sahaja makan-makan dengan member. Then tiba-tiba je diorg ajak berkaraoke pula. Biasalah hobi dikala lapang. Mr.PiNGu ni pandai karaoke pun sebab diorang lah yang mengajarnya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search