| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Isnin, 25 April 2011

Ayuh Pelajar-pelajar tingkatkan disiplin diri anda


Salam. Pingu hari ni nak mengomel pasal sikap pelajar. ACtually Pingu mengajar di sebuah pusat Tuisyen di JB. Pusat Tuisyen tu pun da glemer sebab pernah masuk Surat Khabar (Termasuk Cikgunya juga macam I ni Big Grin)

Ok.. Straight to the main topic. Actually Pingu sangatlah kecewa dengan sikap pelajar yang belajar sambil lewa sahaja. Walaupun hanya mengajar di pusat tuisyen ini secara sambilan namun sebagai guru, kita mahukan pelajar kita mendapat yang terbaik dan berharap akan kejayaan anak didik mereka didalam peperiksaan. Namun apa yang anda lihat realiti kehidupan pelajar-pelajar kita sekarang!

Ramai pelajar saya yang suka ponteng kelas. Saya sangat sedih sebab ibu bapa mereka menghabiskan wang yang banyak untuk menghantar anak-anak mereka mendapatkan pendidikan yang lebih di luar sekolah namun apa yang diberi oleh anak mereka? Mereka menipu ibu bapa mengatakan datang ke pusat tuisyen tetapi sebenarnya melencong ke tempat lain. Pernah saya tangkap pelajar saya berdating dengan kekasih semasa waktu kelas atas report saya terima. Apa cerita ni??

Dalam gambar diatas, saya snap semasa saya sampai dikelas. Hairan! Tiada pelajar yang sampai di kelas walaupun kelas sudah hampir bermula. Rat-arata datang lambat. Semangat saya yang berkobar-kobar untuk mengajar sedikit tertanggu dan jatuh merudum. Kecewa sangat.

Ok.. Dah la datang lambat, bila saya tanya sudah buatkah homework? Saya yakin hampir semua memang tidak membuat kerja rumah yang saya suruh. Bagaimanalah nak berjaya dalam peperiksaan kalau bersikap malas sebegini?

Ok. Satu lagi yang saya bengang ialah apabila pelajar tak mahu menumpukan perhatian semasa saya mengajar. bukak buku tapi tangan kat bawah main sms siap senyum-senyum gelak-gelak lagi! eii geramlah!

So kepada pelajar-pelajar yang dikasihi, tingkatkan motivasi diri anda kalau mahu berjaya! Ingat kesusahan anda menuntut ilmu sekarang akan terbalas apabila anda meningkat dewasa kelak. Sekian sahaja.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

31 ulasan:

nad_dd257 berkata... |Reply|

nad nak tanye la.. yg ni xde ke dlm forum pingu??
nad x jmpe la.. :s

Mr.PinGu berkata... |Reply|

yeke.. agaknya xmasukkan dlm forum kots.. hehe xsemua yg dlm blog ada dlm forum and xsemua yg ada dlm forum ada dlm blog.. ikut kerajinan dan juga kesesuaian hehe

Mr.PinGu berkata... |Reply|

ada la nad.. nad je yg xjumpe.. nad xabes pusing forum lagi haha.. ni dia link:

http://gempakz.org/showthread.php?tid=1584

nad_dd257 berkata... |Reply|

ow ade eh.. byk sgt la... x abh psg2 lgi.. kdg2 sesat nad taw..hukhuk..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hahaha tu la I sorg leh tour semua tempat hehe maklumlah I can creator hehehe

nad_dd257 berkata... |Reply|

eik ne leh sme kn i ngan u.. pe la pingu..
yg pasai ni nad komen kt forum taw.. he3.. :)

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hahahaaaaa.. lalaa.. ades.. latelykan my visitor makin jatuh la. sedey2.. xtau nape... huhu help me to create interesting topics.. OKAY~

nad_dd257 berkata... |Reply|

insyaAllah.. ^_^

Mr.PinGu berkata... |Reply|

tq nad.. muahhh muahhh hehheee

nad_dd257 berkata... |Reply|

ayok! pengsan nad kejap sbb tekejut.. hikhik.. adeh..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

haha suke la tue.. opsss

nad_dd257 berkata... |Reply|

aip2.. ne de suke2 ni. mandai jek.. dush2..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe yela.. blush2 terkejut hehe

nad_dd257 berkata... |Reply|

eik.. mne ade........................ :s

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe eleh malu la tu hiuu

nad_dd257 berkata... |Reply|

arrgghhhhhhhhh... menci pingu! hu!

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe alalal majuk la tu jgn benci2 dikuatiri akan jd cinta hehee

nad_dd257 berkata... |Reply|

ops2.. bahaye tu! tamo curang2.. he3.. :p

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehee curangilah hati ini.. belaian cinta tak suci nan terluka.... dedaunan keguguran dahanya kerapuhan bunga-bunga cinta.. layu dipusara

nad_dd257 berkata... |Reply|

eik pndai2 je die ubah lirik eh.. hikhik..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe sesuai juga tuh

nad_dd257 berkata... |Reply|

x sedap woo.. cube try test nyanyi.. :D

Mr.PinGu berkata... |Reply|

dah try.. sedap sgt2

nad_dd257 berkata... |Reply|

nape i try sumbang je... hikhik.. :p

Mr.PinGu berkata... |Reply|

sb nad xde bakat nyanyi haha

nad_dd257 berkata... |Reply|

:p mndai je die...

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe yela... saje je.. cabar nad nyanyi lagu goyang Inul cepat2!

nad_dd257 berkata... |Reply|

uik seksi u i nyanyi.. hikhik.. xbule3.. nnt u tegoda lak.. :D

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe.. I suke lagu goyang inul best2

nad_dd257 berkata... |Reply|

wah.. mseti pingu slalu nyanyi sambil goyang2 kan..? :p

Mr.PinGu berkata... |Reply|

haha xdela.. penah dengar kawan I nyanyi mmg best je hahaa kelakar

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search