| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Selasa, 17 April 2012

HAHA: Fizikal sebenar pemilik facebook

hehe.. jangan mudah sangat nak percaya gambar dalam facebook. Mungkin apa yang korang bayangkan tak sama dengan keadaan yang sebenarnya. hehe.. layanzzz..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

KEH2: Lumba Motorsikal taraf professional

Hehe memang ada caralah walaupun aksi menggunakan tayar  sahaja! Memang terbaiklah!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEHE: Tiga atau Empat??

Anda lihat, anda nilaikan! Hehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

18SX: Aksi lucah Threesome

Seorang jurugambar telah berjaya merakam aksi threesome yang dilakukan di tempat awam. Nampaknya, pelaku yang selama ini dikenali sebagai insan yang manja dan lembut telah melakukan aksi ganaz seganasnya. Semoga anda semua tak tiru aksi berbahaya ini yer~!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 16 April 2012

INSAF: Balasan layanan keatas Haiwan

Korang ni seorang pencinta haiwan atau tidak? At least kalau xsayang haiwan pun jangan sesekali menyiksa mereka. Ingat menyiksa haiwan itu menunjukkan bahawa anda tidak berperikemanusiaan dan tiada nilai kasih sayang dan belas kasihan. bacalah sedikit info dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 15 April 2012

COOL: Broframestone Bentang Projek 100 Blogger depan 200 Prospek!

Masuk blog Broframestone tadi memang terkedu la tengok beliau yang memang benar-benar serius untuk merealisasikan projek 100 Blogger yang beliau cadangkan sebelum ini. APA ITU PROJEK 100 BLOGGERS? Singkatannya, korang akan dibayar untuk menulis di blog korang. Itu yang aku faham la. Kalau aku silap sorry la. Nak tau lebih lanjut korang godekla blog beliau: http://broframestone.com >>  http://www.broframestone.com/2012/04/selesai-bentangkan-projek-100-bloggers-kepada-200-prospek/

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 13 April 2012

HAHA: Abah, mak minta "CERAI"

Anak : Ayah, mak nak minta cerai
Ayah: Ape? (terus pegi dapur) Syg knp u sanggup wat abg mcm ni. Dah la suruh anak kasi tau plak tu.
Emak: Mende gok abang ni?
Ayah : Ape mende2 yg sayang minta cerai tu nape? Siap pesan pade boboy lagi
Emak : Abg ni emo xtentu pasal ape. saye minta Serai bukan Cerai. Dah pegi amikkan serai saya nak masak ni
Ayah : Oh ye ker? Hahahaha. Boboy!!

HAHAHA =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

SERAM: Tomcat - Serangga Berbahaya

Ni la kali pertama dengar pasal menatang ni. Tengok macam anai-anai ada semut pun ada. Warna dia meriah. Tapi awas!! Serangga ini dikatakan cukup berbahaya dan boleh menyebabkan anda diserang dengan teruk. Bacalah artikel di bawah ini yang saya perolehi daripada rakan di Facebook:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 12 April 2012

CETT: Maxis Broadband kena potong lagi

Alahai memang tertekanlah.. Patutla sejak 3 hari lepas line broadband langsung tak ada apabila saya semak pembayaran lepas-lepas rupanya ader satu bulan tu saya terlupa bayar iaitu Oktober 2011. Sudah lama. Disebabkan kredit limit hanya RM 150 maka apabila dikenakan bil baru iaitu RM 98 maka kredit limit dah lebih dari had. Saya memang sengaja lambat bayar bulan ni sebab tak cukup budget. Rupanya pernah terskip bayar bulan 10 tahun lepas. Benar-benar tak perasan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 11 April 2012

SERAM: Nusantara: Tsunami Mengganas

Ekoran daripada gempa bumi sekuat 8.9 Skala Ritcher petang tadi seperti dijangka, Tsunami pula yang menyusul. Aceh telah dilanda Tsunami apabila ombak sepantas lebih 700 km/jam telah menghentam pantai Tsunami dengan ketinggian ombak menjangkau 6 meter!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

NANGES: Terbaru: Gempa Bumi Aceh 8.7 Scala Richer!

Tadi petang after zohor tidur sekejap. Bangun tidur sahaja lihat dah ramai kawan-kawan Facebook update pasal merasai gegaran daripada negeri utara sampailah di tengah. Kawan di Penang upload gambar yang agak panik dan kawan di Putrajaya kata merasa terhuyung hayang dalam apartment beliau. Saya merasakan gempa bumi kali ini cukup kuat dan terus saya cari info tentang ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Hutang PTPTN wajib dibayar

Tadi masa buka Facebook terbaca komen seseorang tentang PTPTN dan saya cukup bersetuju. Hutang tetap hutang dan hutang wajib dibayar. Masa sign borang PTPTN kan ada aku janji atau akad yang menyuruh bayar hutang? Kalau tak bayar berdosa tau. Tak berkat kamu belajar dan kaalu kamu bekerja hasil dari sejil kamu belajar dengan wang PTPTN lagilah tak berkat. Renung-renungkanlah. Meh saya Quote balik kata member FB sy:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

EHEH: Maher Zain Insha-Allah (Nyanyian Osh)

Maher Zain merupakan seorang artis kelahiran Sweden yang cukup popular di Malaysia kerana lagu-lagu berbentuk ketuhanan berbahasa Inggeris. Namun, disebabkan penerimaannya di Malaysia cukup memberangsangkan maka beliau telah merakamkan salah sebuah lagunya ke dalam bahasa Melayu. Disebabkan minat dengan lagu ini saya telah cuba merakamkan semula lagu ini menggunakan versi saya pula. layanzz....

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOOW: Listen - Beyonce oleh Penyanyi Lelaki Asia

lagu ni memang gile lah kalau nak bawak key asal tapi mamat ni mampu bawa lagu ni menggunakan key asal. Aku kagum betul. Katanya penyanyi lelaki ini berasal daripada Asia namun tak tahu dari negara mana dia berasal. Layankan Video ini:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

EHEH: Nama Zed Zaidi Meletop

Baru sahaja Anugerah Bintang Popular 2011 berlangsung pada 8 April 2012 yang lalu. Walaupun insan bernama Zed Zaidi tidak tersenarai dalam salah seorang pemenang pertandingan tersebut tetapi nama beliau tiba-tiba panas dan menjadi sebutan hangat akhir-akhir ini. mengapa? Hanya kerana tulisan beliau di laman twitternya yang melahirkan rasa tidak puashati atas kemenangan Aaron Aziz sebagai Bintang Paling Popular ABPBH 2011.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 10 April 2012

HAII: Mr.PiNGu dan Family

Hi semua! Buat julung-julung kalinya Mr.PiNGu menulis sesuatu mengenai "diri" dan "keluarga". Semoga anda semua lebih mengenali Mr.PiNGU. hehee.. First of all jum saya bawak ke rumah saya dulu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOOW: Keretapi Jepun

Cantik giler keretapi di Jepun ni jika nak dibandingkan dengan keadaan keretapi di Malaysia. Macam ni memang selesa habes. Kan best kalau keretapi Malaysia juga dinaik taraf jadi sebaik ini. Jepun selalu mempunya sistem yang canggih. Mereka sudah memiliki keretapi terapung yang menggunakan medan magnet bagi mengelak geseran antara landasan dan tayar. Kelajuan keretapi boleh mencapai lebih daripada 300 km/j

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Awal Ashaari Scha Al Yahya Bakal Kahwin 4 Mei 2012

Tahniah buat pasangan sensasi ini yang dikhabarkan bakal berkahwin tak lama lagi. Eloklah tu. Sebelum ni sweet bersama kemana sahaja kelihatan berdua. Tak lama sebelum ni mereka berdua dikhabarkan telah pergi ke kursus Pra-Perkahwinan. Sweet betul gambar mereka. Scha lebih ayu dan cantik apabila mengenakan tudung.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OPSS: ABPBH 2011: Terbaik vs Popular

Tadi borak-borak minum dengan kawan. So terbuka topik mengenai anugerah bintang popular 2011 yang berlangsung semalam 8 April 2012. Kawan saya ni kata tak suka Aaron Aziz menang kerana pada pendapat beliau Aaron Aziz tak layak dan ada lagi pelakon yang lebih baik daripada beliau. Dari sini saya membuat kesimpulan bahawa mungkin ramai lagi yang tidak faham format pemilihan pemenang daripada Anugerah ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Wajah Anuar Zain Terbaru 2012

Anuar Zain yang sudah pun berusia 40-an masih dianggap sebagai salah seorang penyanyi lelaki paling HOT masakini. Peminat Anuar Zain ramai tak kira tua muda. Walaupun sudah berada pada usia ini, Anuar Zain masih memilih untuk hidup sebagai seorang bujang walaupun hakikatnya beliau mampu untuk mendapatkan wanita yang jelita sebagai teman hidupnya. Mungkin beliau sangat menumpukan tentang kariernya dan kesibukannya menidakkan kemahuannya untuk berkahwin. Sapa tahu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Seri Wani isteri Bekas Dekan didakwa Lelaki

Pelik.. memang dunia ini sering terjadi perkara pelik. Apa kejadahnya seorang lelaki yang telah berkahwin selama setahun baru menyedari bahawa isterinya adalah seorang "lelaki"??. Saya mendengar berita ini sejak beberapa hari lepas. Dalam hati tertanya-tanya takkanlah selama ini dia tak rasakan kepelikan atau kejanggalan pada isterinya. Kemudian, apakah sebab Bekas Dekan ini mendakwa isteri ketiga beliau adalah seorang lelaki?? Ketika bersama tak perasankah?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 9 April 2012

ERK: Ramas payudara Rozita Che Wan

Adoi.. kalau dah namanya lelaki, imaginasi memang macam-macam. Sapa tak tahu akan kejelitaan luar biasa seorang wanita bernama Rozita Che wan. Meskipun usianya sudah menjangkau 38 tahun, namun kejelitaan beliau menjadi igauan bukan sahaja golongan lelaki berusia namun lelaki muda juga. Tarikan Rozita Che Wan bukan sahaja kepada paras rupanya yang jelita malahan asetnya yang paling berharga itu, iaitu bahagian "ehem" di dada.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Aaron Aziz menang ABPBH 2011: Ramai tak puashati

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH 2011) telah melabuhkan tirainya malam tadi dengan mengangkat aktor kacak berusia 36 tahun, Aaron Aziz sebagai Bintang yang Paling Popular dengan mendapat undian keseluruhan melebihi 88,000. Disebalik kemenangan besar beliau, ada pula yang sangat kecewa dan tak puashati.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Sijil nikah Rozita Che Wan dan Datuk K

Memang hebatlah penangan insan bernama Datuk Mohamad Khalid Jiwa atau lebih dikenali sebagai Datuk K kerana kehebatannya memiliki gadis dambaan seluruh jejaka Malaya. Betapa kecewanya jejaka di luar sana tatkala Datuk K berjaya memiliki Datuk Siti Nurhaliza yang menjadi kegilaan ramai itu. Tidak cukup dari itu beliau dikatakan telah menikahi aktress jelita popular, Rozita Che Wan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Projek 100 Bloggers bersama Broframestone

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sebentar tadi saya sempat jenguk blog member maya saya yang semakin popular dalam dunia blogger. Beliau tak lain tak bukan ialah brother broframestone. Apa yang menarik dalam blog beliau hari ini? Kepada para blogger, rebutlah peluang yang broframestone berikan iaitu menjadi salah seorang daripada 100 blogger terpilih dalam projek 100 Bloggers. Apa sebenarnya projek ini?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

LOL: ABPBH 2011: Fasha Sanda Menang Lagi??

Mungkin ramai yang tidak menjangkakan akan kemenangan Fasha sanda untuk Kategori pelakon TV Wanita Popular. Namanya kadang-kadang panas kadang-kadang sejuk. Dan ramai yang mengingati Fasha Sanda lebih kepada kontrobesi yang terpalit keatasnya. Malam ini rezeki masih berpihak kepada wanita berwajah jelita ini. Namun, daripada pengamatan saya Fasha sanda sendiri sebenarnya tidak menjangkakan kemenangan beliau.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEAY: ABPBH 2011 Milik Aaron Aziz

Sebenarnya Mr.PiNGu tidak menonton Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 ini daripada awal sebab tadi kawan lama dari Kuala Lumpur datang melawat dan ajak keluar jalan-jalan dan makan. Kemudian kitorang lepak minum-minum di Danga Bay. So masa lepak minum tu barulah start layan ABPBH 2011 ni. Kiranya dah separuhla anugerah terlepas. namun begitu saya tahu keputusannya kerana ada kawan-kawan Facebook yang gigih mengemaskini keputusan terkini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 4 April 2012

WOW: Bentuk Awan yang menarik

Awan.. Semua orang tahu kan. Awan berada di angkasa yang terbentuk daripada wap-wap air yang naik ke udara. Awan nano pula adalah lagu popular Hafiz Af. Hehe. Mr.PiNGu suka tengok awan. Malaysia memang terkenal dengan negara yang panas dan lembab sepanjang tahun dimana ia memiliki awan yang banyak. Kalau memandang awan di angkasa, saya seringkali terbayang akan wajah-wajah atau bentuk makhluk yang pelbagai yang terhasil daripada imaginasi saya terhadap bentuk awan tersebut. Jika anda bernasib baik, anda akan berpeluang melihat bentuk awan yang cukup indah. So, disini saya kongsi sikit pelbagai bentuk awan yang menarik yang terdapat di pelbagai negara di dunia.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 2 April 2012

WOW: Mentor 6 kumpulan B: Puteri Caroline Mantap

Semalam saya sempat menonton persembahan protege dan mentor Ella. Apa yang boleh saya katakan protege Ella iaitu Puteri Coroline memiliki suara dan teknik vokal yang sangat baik. Saya kagum dengan persembahan beliau pada malam semalam. Konsert pertama menunjukkan beliau meninggalkan jauh peserta-peserta lain dengan markah sebanyak 71 berbanding protege Adam - 52 dan protege Fauziah Ahmad daud - 54.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search