| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Jumaat, 30 Disember 2011

HAAK: Promosi Coca-Cola melalui sujud dalam solat??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Khafir laknatullah ni tak sudah-sudah nak merosakkan akidah umat Islam. Aku tak tahu tujuan sebenarnya. Tapi korang nilaikan sendiri cara promosi coca-cola ni melalui gambar orang sujud. Pakaian mereka seolah2 botol coca cola yang dibalut. Lihat sekali imbas korang tak perasan pun saf belakang tu jemaah solat sedang sujud.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 29 Disember 2011

UHUK: Cerita satu malam yang PELIK

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Nak cerita sikit hal malam ni. Sebenarnya saya baru sahaja habis makan di satu warung di Taman Universiti Skudai. Ada beberapa perkara PELIK berlaku. Dah namanya PELIK maksudnya benda di luar kebiasaan la huhu. Kebiasaanya, saya jarang ambil breakfast tetapi ambil lunch namun sejak kebelakangan ini saya sempat ambil breakfast. PELIK kan? (Maybe sebab sedang bercuti). So, I skip my lunch.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 28 Disember 2011

JOM: Jemputan sebagai Publisher pengiklanan Exabytes 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Alhamdulillah.. Rezeki murah nampaknya kali ni. Saya dapat emel invitation daripada syarikat exabytes untuk menjadi salah seorang publisher untuk mengiklankan banner mereka di blog. Saya pernah sekali dapat peluang bekerjasama dengan syarikat ini pada tahun lepas.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 27 Disember 2011

Maksud Doa Duduk antara Dua Sujud

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Bagi muslim, kita diwajibkan menunaikan solat fardu lima kali sehari. Dewasa ini saya lihat ramai yang mengabaikan solat dan kalau yang bersolat pun tidak seberapa tertib. Salah satunya ialah ketika duduk antara dua sujud. Kekadang saya hairan bagaimana seseorang itu boleh duduk dengan sekejap sahaja sebelum sujud semula. Bagaimana bacaan dilakukan? macam pelesit? entah betul entah tidak sebutan yang dilafazkan. Disini saya nak kongsi maksud sebutan duduk antara dua sujud. semoga anda melakukannya dengan hati yang lebih tenang dan tidak tergesa-gesa.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

SHOUTMIX akan dikenakan bayaran (no longer free)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Korang pasang Shoutmix? I percaya hampir semua blog memasang shoutmix yang free of charge nih. Memang mudah dan best. Boleh blogwalking antara blog dan tinggal jejak. So, Korang yang ada shoutmix tu perasan tak pada kotak Shoutmix korang tu ada "SHOUTMIX IMPORTANT", kira mesej daripada insan yang mengendalikan shoutmix nih. Korang Klik disitu dan korang boleh baca mesej penting tersebut. So apa yang pentingnya?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Pemain Ragbi paling cool

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Hai Kawan2~ Korang pernah main sukan ragbi? Mr.PiNGu masa sekolah dulu pernah main. memang syok la jugak sebab boleh lari bawak bola, sepak bola dan lain-lain. Memang penat main Ragbi ni. Tak termasuk lagi kene tindih ramai-ramai haha.. Tadi tertengok video permain ragbi yang aku kira cukup cool beb! Cantik dia mendapatkan mata dengan buat satu lipatan terbang. Korang tak caya tgok la video di bawah ni!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Tak Sabar nak Madukan Nuffnang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Tak sabar den nak madukan nuffnang! Haha.. matilah kalau nuffnang tau ni. Walaubagaimanapun Nuffnang kau tetap... bini no 1 aku! Namun, mengapa aku nak madukan ko? adakah disebabkan ko sudah menepous? Haha.. Aku kan lelaki biasalah nafsu lebih tak cukup satu! Aku memang teruja nak madukan nuffnang di blog kesayangan aku ini~ yeayy

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

One Piece Manga 651 - Voice from New World

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Hi Friends! One Piece 651 Finally released! Interesting. The title given is "Voice from the new world" Who's voice? I think that is the voice from one of the four emperor, Big Mom. I think she is Lola's mother!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Naruto 568 - 4 tails, The Sage the King of Apes

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera! ; )

Kepada peminat-peminat Manga, Naruto 568 dah keluar wei! jenuh aku tunggu sejak minggu lepas. Aku memang peminat susah kipas mati Naruto ni. Puas gak la baca episod minggu ni. Nampak gayanya naruto bakal dapat satu lagi rakan perjuangan yang hebat! Enemy will become a great alliance!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 24 Disember 2011

Risiko Menjadi Penjamin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Korang pernah menjadi penjamin? Mungkin ada yang pernah mungkin ada yang tidak. Mencari penjamin untuk anda? Kebanyakannya memang dah bukan? Contohnya, jika anda ingin belajar di mana-mana institusi pengajian tinggi dan mendapatkan biasiswa atau pinjaman pendidikan, anda wajib mencari penjamin untuk anda. Dulu masa belajar mungkin anda rasa ia hanyalah sekadar melengkapkan syarat mengisi borang sahaja namun hakikatnya lebih daripada itu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Dr Fazley dapat title Dato daripada Sultan Pahang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Erm.. "Dr Fazley" Bestla beliau. Disaat dilanda pelbagai kontrobesi, beliau masih lagi diiktiraf oleh Sultan Pahang dan mendapat gelaran yang menjadi idaman ramai ini. Darjah tersebut disampaikan oleh Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah pada Majlis Istiadat Pengurnian Darjah-Darjah Kebesaran Pahang sempena memuliakan Ulang Tahun Hari Keputeraan yang ke-81 Sultan Pahang di Istana Sultan Abu Bakar di Pekan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Bahasa Jiwa Bangsa: Kritikan Perlu Berhemah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!


Biasa kan kita dengar ungkapan ini, "bahasa Jiwa Bangsa" Sebenarnya ungkapan ini memberikan maksud yang cukup meluas. Salah satu maksud ungkapan ini ialah menggunakan bahasa ibunda masing-masing dengan tutur yang baik untuk menunjukkan identiti bangsa masing-masing.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 23 Disember 2011

Keputusan PMR 2011 ada peningkatan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Semalam dah keluar result peperiksaan PMR 2011 yang lepas. Saya pun sempat baca daripada BLOG KURAKURA.MY yang menyatakan tahun ini menunjukkan peningkatan yang baik dalam keputusan peperiksaan tersebut dalam masa 4 tahun kebelakangan ini. Jumlah peningkatan di dalam bandar mahupun di luar bandar telah meningkat! Syabas saya ucapkan kepada adik-adik semua yang berjaya. Yang kurang berjaya boleh cuba lagi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Auntie Sherita Aziz bagi blog Mr.PiNGu Trafik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Hi! Apa Khabar? Hope semua sihat hendaknya. Bangun pagi je harini terus on PC. apabila check laman nuffnang, terkejut apabila report mengatakan unique visitor blog saya semalam melampui 1700+. Tidak pernah pula sampai setinggi itu. So saya semak la punca trafik daripada mana. Agak terkejut saya apabila salah satu sumber trafik terbesar saya pada hari semalam adalah daripada Blog Sherita Aziz!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 22 Disember 2011

SBPA: Perdana Menteri setuju tangguh perlaksanaan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Sebenarnya masih ada banyak perdebatan mengenai skim saraan baru perkhidmatan awam ni, atau glemernya dipanggil SBPA. Melalui emel ofis saya pun mereka saling berbincang tentang SBPA ni. Saya sebagai staf kerajaan yang agak baru ni hanya mampu mendengar sahaja. Now, CEUPAS yang sebelum ini menemui banyak keraguan tentang skim baru ini menyeru semua kakitangan awam menangguhkan dulu untuk menandatangani perjanjian skim baru tersebut. Namun, ada yang mempersoalkan tentang hal penangguhkan ini kerana mereka diberi 2 minggu sahaja untuk memutuskan bahawa nak tukar ke skim baru atau kekal dengan sistem SSM yang lama.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Virus Baharu Facebook

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Korang yang ada Facebook tu ada tak kene tag oleh satu aplikasi "See who View your profile"? Kalau ada sila jangan gatalkan tangan klik link yang diberi kerana ia merupakan satu virus. Awas! Jika anda telah terkena bersedialah untuk mendapat beratus-ratus notification mengarut!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 21 Disember 2011

Wang Kertas Malaysia baru akan dikeluarkan tahun 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Hi semua. Korang tau tak yang malaysia bakal mengeluarkan wang kertas yang baru bermula tahun hadapan? excited giler sebab wang kertas RM 20 akan diperkenalkan semula! Meriahla hehheee.. Sebenarnya, wang kertas RM 20 pernah dikeluarkan pada masa dahulu yang berwarna coklat dan mungkin anda tidak tahu dahulu pernah juga keluar wang kertas RM 1000! Saya pernah melihatnya semasa saya masih kecil. Maafkan saya jika saya tersilap (mana tau saya lihat dalam mimpi je ke hapa hehee)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Perkahwinan Gay Melayu Dublin: Saya masih Islam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Masih panas lagi kisah pelajar perubatan tajaan petronas ini. Jika semalam saya terbaca tentang ibu bapanya yang merasa teraniaya kerana telah diminta ganti rugi membayar semula kos pembiayaan si budak ni. Si ibu dikatakan ingin ke Dublin memujuk anaknya ini. Now, ada pula temu bual dengan budak ni yang menyatakan dia tak tukar agama dan masih lagi ISLAM dan mahu jadi ISLAM seumur hidupnya. Namun, ISLAMkah anda kerana melakukan upacara perkahwinan yang sah HARAM dan memandai DIHALALkan oleh anda? Dalam gereja pula tu? saya rasa anda berfikir guna nafsu, bukan guna akal fikiran. ikuti berita selanjutnya dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Tampar Ludah Mahasiswa Biadap Turunkan Bendera Najib

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

"Mahasiswa turunkan bendera, pemuda umno ancam tampar dan ludah". Itu merupakan satu lagi isu yang cukup panas baru-baru ini ekoran tindakan seorang mahasiswa, Adam Adli, 22, dari Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) yang dilihat menurunkan bendera yang tertera wajah Najib selama 5 minit sebelum menaikkan semula sebagai protes. Tindakan beliau memang berani. Namun, adakah ia memberi satu implikasi yang baik kepada negara kita?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 20 Disember 2011

Kak Senduk Meriahuoll

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

"Kak Senduk", "Kak Senduk Blogger", "Kak Senduk tudung" dan "Kak Senduk Blog" merupakan beberapa contoh carian google yang cukup popular buat insan yang menggelarkan dirinya sebagai "Kak Senduk". Mungkin sebahagian anda dah kenal sape kak senduk ni. Ya, daripada keywords yang saya bagi tu pun anda dah agak yang kak senduk ni seorang blogger. Namun apa kene mengena kak senduk dengan tudung ni? Ni la den nak cerita.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Pelajar UNISEL gantung diri dalam bilik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

"Pelajar UNISEL ditemui mati menggantungkan diri dalam bilik asramanya dalam keadaan bertuala" Itulah yang berlaku baru-baru ini. Pelajar india, lelaki berusia 19 tahun itu ditemui mati di dalam bilik asramanya. Hal ini disedari apabila seorang pelajar yang baru mendaftar masuk ke asrama terbabit tercium bau yang amat busuk. kerana tidak tahan dengan bau tersebut akhirnya beliau ambil tindakan untuk menyiasat.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 19 Disember 2011

Maksud warna lampu pada lampu isyarat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

hi! Korang tau tak apa itu lampu Isyarat? Hehee soalan ni rasanya budak sekolah tadika pun boleh jawab kan? Akan tetapi, tahu sahaja tidak cukup jika tidak tahu nak ikut peraturan lampu isyarat. Disini nak kongsi sedikit cerita jika tidak mahu mengikut peraturan lampu isyarat.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Pentingnya Penggunaan On-Screen KeyBoard

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Kali ini, Mr.PiNGu nak kongsikan sedikit maklumat yang agak penting dan berguna. Persoalan pertama, adakah anda sering membuat urusan penting terutamanya online banking menggunakan internet? Jika jawapannya ya, sila ambil perhatian tentang perkara ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 18 Disember 2011

Kepler-22b, planet yang mirip Bumi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

hi! Actually Mr.PiNGu memang peminat Astronomi sejak kecil lagi. Akan tetapi, tak pula pergi ke bidang ini apabila dewasa. Still ambil tahu perkembangan bidang kaji angkasa ni. Ok lately Saintis NASA telah mengumumkan kejayaannya menemukan sebuah planet yang sangat mirip dengan bumi, mempunyai saiz yang hampir sama dan juga permukaannya meliputi air, iaitu sumber yang paling penting untuk hidupan seperti manusia.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Real Naruto in Action

Hai Everyone! Welcome to my iGLoO

Here, I would like to show you a Video of Naruto! the Real Naruto in action! Pretty cool baby! Even though the length of the video is quite short but it shows a really good works. Enjoy the video that I give here. If U cannot play the video (Cause by the slow internet connection etc), You can also view the screen shot that I made below. Enjoy~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERM: Facebook Timeline bakal berkuat kuasa December 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Erm.. Korang yang guna facebook perasan tak yang interface facebook ni ada design baru yang di panggil "facebook Timeline" Basically aplikasi facebook yang baru ini membenarkan kita dan juga rakan-rakan anda melihat segala status, gambar anda dan juga segala kandungan facebook anda dari mula ia beroperasi. Seem very interesting sebab mudah nak akses.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERK: Jackie Chan Meninggal Dunia Sakit Jantung?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Berderau darah den apabila membaca berita tentang kematian aktor terkenal, Jackie Chan. den memang minat giler kat beliau. Kalu berlakon filem Kung Fu memang sangat hebat dan menjadi. Beliau merupakan pelakon yang bercakap melalui bakatnya yang luar biasa hebat itu. Den percaya peminat beliau terdiri daripada semua jenis lapisan masyarakat dan bangsa.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YES: Pengurusan Masa itu penting!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Hai! Apa khabar semua? Sihat? Hope semua sihat hendaknya. Dewasa ini kalau kita lihat manusia dikatakan semakin "Sibuk" kerana dunia yang membuatkan masing-masing memiliki tugas tersendiri. bagi yang masih belajar perlu belajar bersungguh-sungguh manakala bagi yang sudah bekerja mereka memiliki beban tugas tersendiri.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WAH: Najwa Latif bakal muncul Album Penuh pertamanya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Ramai sedia maklum akan kejayaan lagu santai bertajuk "Cinta Muka Buku" nyanyian Najwa Latif yang berjaya menempah tiket ke Final Anugerah Juara Lagu 26 (AJL 26). Untuk separuh akhir muzik-muzik 2011 yang lalu, lagu ini layak bersama 11 lagu yang lain.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HOOI: Berita Gempar: Perkahwinan Gay Melayu?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Rasanya Malaysia digemparkan dengan satu berita yang mana fenomena ini julung-julung kalinya berlaku. Hal ini lebih panas daripada isu SBPA di kalangan kakitangan awam kerana isu ini mencetus perhatian seluruh pelusuk warga negara kita tak kira kakitangan kerajaan atau swasta, tua atau muda. Apakah kisah tersebut? Kisah yang dimaksudkan ialah berhubung "perkahwinan sejenis" diantara seorang jejaka Melayu, kelahiran Malaysia dengan seorang jejaka Gay daripada Dublin. Kalau anda baca surat khabar harini ada terpampang gambar dan berita tentang itu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 17 Disember 2011

HAHA: Kereta kena "CLAMP" bayar denda

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Ni nak cerita sikit. Actually korang pernah tak parking kereta pastu kene clamp?  Mr.PiNGu tak pernah tapi kawan pernah la. Nak dijadikan cerita semalam my friend bagitau dia parking sepah-sepah kat luar apartment yang dia tinggal di presint 5 Putrajaya. Nak wat camne sebab parking penuh. Kemudian baru dia sedar kereta kene clamp. Sudahnya kene denda RM 50 untuk buka semula.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 16 Disember 2011

ERM: SBPA - CEUPAS nasihat kakitangan awam tangguh tandatangan surat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

SBPA SBPA SBPA! memang satu isu hangat yang dibincangkan dan juga dicari orang. bagi kakitangan kerajaan memang masing-masing excited apabila dimaklumkan gaji akan naik gaji akan naik gaji akan naik! Namun! Disini nak bagitahu bahawa persatuan yang sangat menjaga kebajikan kakitangan awam, iaitu CEUPAS mendesak agar semua kakitangan awam TIDAK MENANDATANGANI borang penukaran SKIM SARAAN NASIONAL kepada skim baru disyorkan, SBPA buat sementara waktu. mengapa? mengapa mengapa? Ikuti cerita lanjut yang saya QUOTE daripada THEMALAYSIANINSIDER..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 15 Disember 2011

HOIT: Tulislah dengan Berhemah dan penuh waspada

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Hi semua. Baru je tadi Mr.PiNGu kata buzy buzy buzy tapi nak juga tulis blog! Motif sangat kan. Ye la lagipun dah hampir seminggu tak update blog kerana outstation and buzy dengan kerja. Now, saya tergerak nak tulis sesuatu after baca beberapa blog tadi, one of them adalah blog sunahsukasakura.com.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEAY: Mr.PiNGu dah Kembali


Assalamualaikum~ Hai semua! Welcome to my iGLoO!

Baru sahaja kembali daripada Outstation di Seremban. I am bringing back two distinguish professor from United Kingdom for Academic Visit. Opss terspeaking English lak. Hehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 10 Disember 2011

OPSS: Mr.PiNGu outstation 5 Hari ye~

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Actually nak memaklumkan kepada pelawat-pelawat yang selalu visit my blog bahawa Mr.PiNGu bakal outstation bermula hari ini sehingga rabu. Dalam tempoh tersebut mungkin tak dapat nak update blog kerana saya tak ada laptop sekarang. Sudah Rosak. Huhuu.. So, tunggulah cerita daripada saya apabila saya sudah pulang. Banyak sebenarnya cerita-cerita menarik yang ingin saya tulis di blog ini.

Tak lupa, nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada korang yang sudi melawat blog ini dan sudi memberikan komen. Jika ada kesempatan saya akan ziarah anda semula dan drop out my comment too~

Sekian sahaja.. dah nak gerak ke melaka ni. Esok ke seremban pula.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERM: Esok Gerhana Bulan Penuh (10 december 2011)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!
Dengar kata esok malam akan berlaku gerhana Bulan Penuh di Malaysia. Mr.PiNGu rasa macam baru sekejap je melihat gerhana bulan. Dalam 3-4 bulan lepas rasanya. Sepanjang hidup Mr.PiNGu ni pun dah banyak kali berpeluang melihat gerhana matahari dan bulan. Mengapalah kerap sangat berlaku kejadian gerhana ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 8 Disember 2011

HAAK: Data dalam i-Phone Hilang setelah Update Version terbaru

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Sekarang ni tengah StreSS sangat-sangat.. Alkisahnya pagi tadi my Officemate suruh I update version terbaru aplikasi  iPhone daripada iTune. Katanya ada banyak kelebihan. saya pun dengan ghairahnya pi la inStall iTune kat PC and Start update ke Version terbaru. Akan tetapi after siap everything baru perasan something went wrong!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OPS: The Biggest Room in the World

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Hai! Kali ini Mr.PiNGu nak berkongsi info berbentuk motivasi. Sebenarnya, masih terngiang-ngiang lagi di telinga saya tentang pesanan pensyarah bahasa Inggeris ketika saya masih menuntut di Tahun Pertama Ijazah Sarjana Muda, Kira-kira 7 tahun lalu. Beliau bertanya kepada semua pelajarnya tentang soalan ini:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

NYUM2: Resepi: Nasi Himpit Telur Pedas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Harini Mr.PiNGu nak kongsi sikit satu resepi yang Mr.PiNGu buat 2 hari lepas. Masa tu waktu pagi nak pergi kerja. Lapar la pulak. Nak singgah kedai makan duit lagi. Maklumlah tengah-tengah sengkek ni rasa nak belajar berjimat (Tu la sapa suruh ko pi boros makan kat secret resepi hari2??) =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WAA: Koleksi Gambar Shahir AF8

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Nama seorang jejaka bernama Shahir, bintang kelahiran Akademi fantasia seringkali menjadi perhatian. Kisah hidupnya juga ramai yang ambil tahu. Ada yang mengatakan beliau terkena kanser la then katanya dia sudah tidak mahu menyanyi juga heboh diperkatakan. Ada juga selibriti yang dikatakan tergila-gilakan insan bernama Shahir ini. Apakah keistimewaan jejaka bernama Shahir ini? Meh saya letak gambar-gambar beliau disini. Just amati sahaja (I.. No Komen) =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

LOL: Konsert Teguh Ning Baizura di Stadium Bukit Jalil

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Welcome to my iGLoO

Saya percaya ramai peminat-peminat ning Baizura di luar sana. ning baizura salah seorang artis yang memiliki aura dan Vokal yang cukup mempersonakan. Vokal Soprano beliau adalah yang terbaik dibandingkan dengan artis Soprano yang lain. Setelah 15 tahun tak buat konsert akhirnya beliau telah tampil dengan konsert mega! Jom baca sedikit tentang konsert tersebut~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 7 Disember 2011

OPS: AJL 26: Jaclyn Victor Gemilang melalui sedetik lebih?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Tentu ramai yang menyaksikan ketiga-tiga saringan separuh akhir muzik muzik 2011 yang berakhir minggu lalu. Melalui persembahan hebat daripada 30 lagu yang bertanding, 12 lagu telah dipilih untuk layak ke Final AJL 26. Salah satunya ialah lagu berjudul Sedetik Lebih, yang dinyanyikan oleh Jaclyn Victor. Adakah Jaclyn Victor akan mengulangi kejayaan lagu Gemilang yang memenangi Anugerah juara lagu beberapa tahun lalu? Sama-sama kita nantikan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cerita Lucah: Main dengan Kakak??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!


Amacam dengan tajuk blog ni? Terkedu tak? saya yakin ramai yang akan terbuka topik ini di blog saya. Melalui research yang saya lakukan, banyak "budak-budak miang" yang suka search tajuk cerita ini di google. Iskh-iskh-iskh! Banyak betul orang suka membaca tentang aktiviti sumbang mahram ni! Rosak-rosak.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Gambar: Najwa latif Cinta Muka Buku

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Thanks for visiting my iGLoO


Sejak lagunya Cinta Muka Buku Meletop di Laman Youtube, Nama Najwa Latif seringkali diperkatakan. Sekarang apabila lagu beliau layak ke Final Anugerah Juara lagu ke 26 (AJL 26), semakin panaslah nama gadis kecil seorang ini. Bakatnya memang diiktiraf walaupun bukanlah sehebat seorang superstar. Sekarang kita layan la pic-pic beliau yang cute ni ^_^

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

AJL 26: Juara Lagu Cinta Muka Buku Najwa latif?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Thanks for visiting my iGLoO


Separuh akhir muzik-muzik 2011 telahpun melabuhkan tirainya. Semua lagu yang layak telah diketahui. ada yang setuju ada yang tidak. namun, keputusan juri professional adalah muktamat. Antara banyak-banyak lagu tu, ada satu lagu yang cukup ramai "gerun" jika lagu tersebut memenangi anugerah juara lagu. lagu yang saya maksudkan ialah "Cinta Muka Buku" nyanyian artis kecil molek yang pandai main gitar, Najwa Latif.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 6 Disember 2011

Drama baru: Aurora- Aishiteru hanya di TV9

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sari info dari iGLoO Mr.PiNGu

wah ada drama barulah yang diberi tajuk AuRoRa: Aishiteru (Saya cintakan awak).. jom baca sinopsisnya

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cerita Seram Terbaru: Santau Merasuk

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sari info dari iGLoO Mr.PiNGu

Orang Malaysia ni suka sangat ek dengan cerita-cerita seram. Jika dahulu cerita seram diharamkan sekarang apabila dihalalkan semula filem dan drama seram tumbuh bagai cendawan di kaca-kaca TV dan pawagam.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 5 Disember 2011

Sembang2: Pekeliling baru Gaji SBPA 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sari info dari iGLoO Mr.PiNGu

Gaji SBPA 2012. Pekeliling Baru Bulan Disember Ini! Ura-ura la atau gosip yang katanya sangat pasti (ke dah confirm). Wah wah.. korang yang penjawat awam tu kemain tak sabar-sabar and senyum lebar je kan. Bak kata orang, setiap yang ada kelebihan pasti ada kekurangan. Ada yang cantik so adalah yang buruknya tapi semua dah rambang mata dengan Gaji naik Gaji naik!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jom Berpuasa Muharram

Assalamualaikum semua..

Selamat berpuasa sunat bagi mereka yang sempat berpuasa hari ini (9 muharram) dan esok Insha-Allah 10 Muharram. Imam Syawkani & Ibnu Hajar mengatakan puasa ‘Asyura ada tiga tingkatan. Yang pertama puasa di hari ke 10 saja, tingkatan kedua puasa di hari ke 9 dan ke 10 dan tingkatan ketiga puasa di hari 9,10 dan 11. Ganjarannya diampunkan dosa2 setahun yang lalu dan yang akan datang (dari hadis sohih Muslim)-

from: Zaharuddin.net
Kalau yg hari ni xdapat berpuasa, boleh start berpuasa esok..
:) 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Internet Maxis Broadband Slow (over limit data)

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Actually PiNGu ngah tension malam ni internet slow la pulak. Sebenarnya bukanlah Maxis ni slow. Laju je selalu. Tapi ia jadi slow sebab dah over limit pulak. Nampaknya salah budget la bulan ni. Actually Mr.PiNGu amek pakej 6 giga byte sebulan (RM 98). Selagi tak over limit memang kelajuan dia sangat memuaskan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 4 Disember 2011

Bapa hempas bayi gara-gara tak tahan tangisan bayinya

Assalamualaikumm dan salam Sejahtera..

Ni satu kes yang aku cukup geram.. Dah banyak kali berlaku. Kes ayah yang tak reti sabar! Buat anak pandai. Bila anak menangis dia boleh hempas hempas sepak terajang anak tu? Bayi 9 bulan bang oi!!! Tak punya otak punya orang oiiii!! dulu ko kecik-kecik ko xmenangis ke?? Emak ko dlu punya sabar bela ko sampai besar rupanya ko xde akal!! Ni namanya bapa sial! Ikuti berita lanjut seperti dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Uwais Alqarni anak Siti Sarah & Shuib selamat dilahirkan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sari info dari iGLoO Mr.PiNGu

Korang tau tak harini selamatlah lahir seorang putera yang cute hasil daripada perkongsian hidup dua orang selibriti terkenal dan merupakan sweet couple of the yeaR.. Maybe! hehe.. Beliau yang dimaksudkan ialah Uwais Alqarni, putera sulong Siti Sarah Raissuddin dan Shuib Sepah! Bayi ini lahir pada hari ini, 4 Disember 2011 jam 10.19 pagi tadi. Comel dan bulat anak diorang ni! Bulat macam sarah!!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 3 Disember 2011

Banjir terburuk Kajang semenjak tahun 1971

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Semalam saya tengok berita tentang banjir di kajang. Cukup seram kerana air naik pada paras yang cukup tinggi. Banyak kenderaan yang tenggelam dan tersangkut di jalan raya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 2 Disember 2011

AJL 26 Separuh Akhir Minggu ketiga (Muzik Muzik 2011)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sari info dari iGLoO Mr.PiNGu


Ok. 12 lagu yang layak ke Anugerah Juara Lagu 2011 yang akan dilangsungkan pada 29 Januari 2012 dah pun kita ketahui. Tapi kali ini nak buat ulasan tentang persembahan hari ini. Ada 8 lagu yang telah bertanding dan pada saya 8 lagu yang terakhir ini memang hebat-hebat dan persaingan cukup sengit. Berikut merupakan ulasan peribadi saya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search