| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Selasa, 22 Mac 2011

Faizal tahir dapat anak perempuan

dari Facebook beliau ada menyatakan perkara ini:

faizal tahir:
Terima kasih atas ucapan semua.. Cahaya mata perempuan FT telah selamat dilahirkan pada 1:55 pagi, hari Sabtu 19 Mac dengan berat 3.28 kg.. Alhamdulillah..


0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Pingu: Tahniah faizal tahir.. Bertambah lagi anak anda. Semoga lebih Success dalam Bidang yang anda minati. Jage diri elok-elok dan jadilah bapa yang terbaik untuk anak-anak anda~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 21 Mac 2011

Ocean Level are Rising Faster than Ever!


Hye.. Aku suke la tengok gambar iklan diatas. Memang menarik. Iklan diatas pasal paras air laut yang dikatakan meningkat dengan pantas. Dia xlukis pun gambar air laut tu tp dia pasangkan satu atap zink yang berbentuk lekuk2 beralun. Apabila dipancarkan oleh cahaya matahari maka bayang-bayang atap membentuk imej seperti air laut yang beralun. Hehe.. yang menariknya apabila kedudukan matahari berubah maka imej air laut juga berubah kedudukan.. hihi.. Kreatif sungguh~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 20 Mac 2011

Cucu sulong Chef Wan - Anak Serina



^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Haus bebenar monyet ni


Bila monyet dah haus, abes paip air kat sini jadi mangsa. Pandai pulak monyet-monyet ni bukak paip air. Tu namanya binatang cerdik. Tak mainlah minum air parit.. busuk and kotor.. baik minum air paip barula segar sket haha..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sinaran mata kucing yang menyeramkan


Banyaknyer kucing berwarna warni. Kenapa kucing ni buat gathering ramai-ramai ni yer? Ada mesyuarat Agung tahunan Kucingkah? Kekeke… Tapi satu yang aku perasan dari gambar ni. Kucing-kucing ni mata dia bersinar-sinar. Agak seram weh terutamanya yang hujung-hujung tu. Rasa macam nak terkam orang je.. Hahaha.. Apa? Kamu semua tak puashatika kami ambil gambar ni? Hahaha.. Jokes je. Maybe sb reflect lampu yang memberikan sinaran buat mata kucing ni. Itulah kesitimewaan mata kucing. Dalam gelap kalau terkena lampu akan memberikan sinaran yang sangat menakjubkan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Kereta Presiden USA - Barrack Obama


Haha.. Korang nak tau tak apa yang ada pada Kereta Presiden USA, Barrack Obama? Kalau berminat baca lah detail pada gambar diatas. Nak tau pasal tayr kete ke, petrol, seat dan sebagainya ada dinyatakan dengan jelas.. hahaaa.. betul atau tidak saya tak tahu.. just for sharing =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Pokok berwajah manusia?


Seni merupakan satu karya halus yang memaparkan sesuatu keindahan yang kadangkala sukar untuk dimengerti akan maksudnya. Lukisan diatas salah satu seni. Kalu kita lihat, banyak wajah manusia terlihat disebalik lukisan pokok tersebut. Sebenarnya wajah manusia itu terbentuk daripada susunan ranting-ranting pokok yang dijadikan sebegitu. Ok Jom Teka ada berapa wajah manusia yang korang boleh lihat dalam gambar diatas?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Anjing atau Harimau?


Adakah anda confuse apabila melihat gambar diatas? Macam anjing tetapi bulu pula sebiji macam harimau. Haha.. Senang je. Pingu rasalah tuan dia ni kepingin nak bela harimau akan tetapi keadaan tidak mengizinkan. Yela nak bela harimau bukan senang. Silap-silap kene ngap! Hahaaa.. So anjing tidak berdosa ini menjadi mangsa kerana bulunya telah dicat menjadi warna harimau belang. Hehe.. Apa-apapun cantik bulu anjing tersebut.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Unta wat Doggie Style


Hii! Cucuber tengok gambar kat atas. Cute tak? Haha.. korang ingat anjing aje ker pandai Doggie? Haiwan2 lain pun kalu nak ikut almost all la gune teknik Doggie ni.. kehkehkehh.. Sory, jangan la assume ni thread lucah. Saje je berkongsi. Sebab kecomelan unta itu menjadi terikan sangat untuk aku bukak topik ini. Haiwan juga ada hati dan perasan. Mereka pun ingin disayangi dan menyayangi. Hehe.. at least haiwan lebih pandai jaga anak daripada sebahagian manusia yang tak tahu sayang anak. Betul tak?

Kesimpulanya, Sayangilah pasangan anda dan anak anda~ hiiiii

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rosalle - Tumbuhan Merah


Salam semua. Malam ni Pingu nak tulis pasal tumbuhan yang unik ni. Nama dia Rosalle. Dulu masa Pingu kecik-kecik mama ada tanam pokok ni kat rumah. Batang dan bunganya berwarna merah seperti anda dapat lihat dalam gambar. Bestnyer pokok ni anda boleh makan kelopak bunga dia. Memang sedap. Rangup dan rasa masam-masam manis. Sekarang ini pun Rosalle ini telah dikormesialkan menjadi jus minuman yang enak. Tumbuhan ini pun dikatakan cukup berkhasiat. Pokok ini mudah tumbuh pada suhu di Malaysia. Try la. Best!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 16 Mac 2011

Kesan Tsunami dan letupan logi Nuklear: Jepun tidak selamat

SEORANG bayi menjalani pemeriksaan selepas peningkatan pencemaran radiasi di Fukushima, semalam.


Radiasi kat Jepun tinggi katanya kesan dari letupan logi nuklear. jepun tidak lagi selamat untuk dilawati buat masa sekarang. So, kepada sesiapa yang berniat ke jepun diharap anda membatalkan niat tersebut Ok. Keselamatan anda lebih utama. Nyawa tiada galang gantinya.. sayangilah nyawa anda~


sedikit info terbaru:

- Satu lagi letupan reaktor ketiga Fukushima Daiichi
- Tahap radiasi 20 kali di atas paras biasa di Tokyo pagi semalam
- Perdana Menteri beri amaran wujud risiko tinggi pembocoran selanjutnya akan berlaku
- Krisis terburuk sejak bencana reaktor nuklear Chernobyl Ukraine pada 1986







^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Facebook tak tutup pun? Upgrade lagi adalah!

Hye semua.. Rasanya penantian kita telah berakhir. Sebelum ni begitu rancak sana-sini bersembang-sembang pasal facebook akan ditutup. Sehingga menggemparkan seluruh dunia. Aku ucapkan tahniah kepada insan yang berjaya bikin gempar satu dunia tu atas sebab yang tak berasas. Tapi ramai juga percaya.. Termasuk akulah.. tapi pada awalnya sahaja.

Dalam Gosip tersebut, dikatakan bahawa Facebook akan ditutup selepas 15 Mac 2011. So, kepada sesiapa yang sgt2 ketagih facebook pastinya menantikan tarikh ini dengan penuh debaran. bagi aku, cool je.. sebab aku tau hal ini tidak akan berlaku. Aku rasa bodohla kalau Founder Facebook ni nak tutup Facebook setelah website ini laris dan mungkin harganya bernilai billion2 lemon USD hehe..

Hari ini pun sudah 16 Mac. Aku perasan bukan sahaja Facebook tidak ditutup malah ada sedikit function yang dia telah upgrade. Sebelum ni kalau nak post komen kene tekan button POST, now tak perlu. Just tekan ENTER sahaja. Mudah kan?

Tapi, saya taklah menggemari sangat benda ni.. sebab.. saya tak boleh nak posting berperenggan-perenggan sebab dah tak boleh tekan ENTER.. Huhuu..

Apa-Apapun facebook tak jadi tutup la nampaknya.. kahkahkahh

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search