| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Sabtu, 27 Ogos 2011

Masih Relevenkah Pos Kad Raya?

Salam..

Apa khabar semua? Bagi yang beragama Islam pastinya sudah tidak sabar-sabar untuk menyambut hari raya aidilfitri yang bakal menjelang tak lama lagi. Dijangkakan, umat Islam di Malaysia akan berhari Raya Aidilfitri pada hari Selasa, 30 Ogos 2011.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 23 Ogos 2011

Kecelaruan Identiti Bagi Anjing

Hi! Assalamualaikum..

Pe khabar semua? Harap sihat sejahtera. baiklah, pada malam ini, Mr.PiNGu ingin berkongsi sedikit gambar mengenai hobi pelik masyarakat Cina di Negara Cina. Masyarakat Cina memang sudah terkenal dengan tabiat memelihara anjing sebagai haiwan kesayangan dan juga untuk menjaga keselamatan rumah. namun, agak overla kalau mereka melakukan "ini" terhadap anjing mereka.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 21 Ogos 2011

Pakailah pakaian yang elok ketika solat

Salam..

Alhamdulillah. Dengan Izin Allah, masih lagi dapat kita bernafas dibuminya yang fana ini. Bersyukur kerana masih lagi diberi kesempatan untuk menemui bulan Ramadan, bulan Rahmat, Bulan keampunan dan Bulan penuh Barakah. Malam ini sudah masuk malam kedua kita berada pada 10 malam yang terakhir di bulan Ramadan, yang dijanjikan satu malam yang lebih baik daripada seribu bulan, iaitu Malam Lailatul Qadr.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 20 Ogos 2011

1 kali dalam 10 juta tahun: Awan bercahaya biru memantulkan cahaya bulan

Assalamualaikum..

Maha suci Allah, Tuhan yang maha pemurah lagi maha pengampun. Hanya Dia yang maha berkuasa lagi maha mengetahui. Sebentar tadi, Mr.PiNGu telah dimaklumkan oleh seorang rakan bahawa pada jam 3.25 am waktu Makkah, bulan seolah-olah akan mengelilingi kaabah. Fenomena tersebut akan menghasilkan awan yang memancarkan cahaya terang berwarna kebiru-biruan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 18 Ogos 2011

"Hajjah Terlaknat" - Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara

Salam..  

Bulan-bulan puasa ni memang kena banyak bersabar. Maklumlah bulan yang mulia lagi diberkati ini. namun, ada juga perkara-perkara tertentu yang kita tidak mampu untuk bersabar. Contohnya apabila isu tersebut sangat berkaitan tentang pencemaran terhadap kesucian agama Islam.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

NICE: Manisnya Artis-artis Bertudung

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sari info dari iGLoO Mr.PiNGu

Disempena bulan yang mulia ini, Mr.PiNGu nak ucapkan semoga korang semua masih lagi mampu dan bersemangat untuk meneruskan sisa-sisa Ramadan yang ada. Pada hari ini, Mr.PiNGu nak kongsikan gambar artis-artis wanita bertudung. Mungkin sebahagian besar daripada mereka sudah diketahui umum sebagai artis tidak bertudung. Namun, pada pendapat saya, mereka lebih manis mengenakan tudung. Disamping menutup aurat, mereka nampak lebih menawan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 14 Ogos 2011

Lebih Jahat daripada Syaitan: Ceroboh, Rogol dan Simbah Asid

Assalamualaikum..

Mr.PiNGu sangat sedih apabila banyak jenayah yang melibatkan moral dan juga tidak berperikemanusiaan berlaku pada bulan yang mulia ini. Sepatutnya pada bulan ramadan ini manusia insaf dan cuba berbuat kebajikan. Ini tidak makin ligat melakukan jenayah. terbaru, daripada keratan berita yang Mr.PiNGu baca, seorang wanita akan mengalami risiko buta kerana disimbah asid setelah dirogol ketika menunggu waktu berbuka puasa dirumahnya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Bersahur di atas ranjang??

Assalamualaikum..

Amacam tajuk topik ni nampak teruk tak? Motif kan apabila umat Islam ingin mencari keredhaan-Nya di bulan yang mulia ini, masih ada pihak yang mencemarkanya dengan aktiviti nafsu serakah yang tidak berkesudahan. Amat memalukan apabila golongan lelaki hidung belang yang tak kira masa dan tak ada rasa malu melakukan perbuatan tak bermoral ini dikala mereka sepatutnya membimbing keluarga anak isteri kearah mentaati Allah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sembang mengenai mencari pekerjaan

Salam semua..

Setiap manusia ada kitar hidup masing-masing. Dari kecil dipelihara oleh orang tua, diberi pendidikan dengan bersekolah, diberi wang saku, makan minum, pakaian tempat tinggal.. sehingga akhirnya mereka menjadi dewasa dan boleh mengurus kehidupan sendiri.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Yusri KRU & Lisa Surihani kahwin 2012

Hai!

Korang minat Lisa Surihani? sapa tak minat. Memang jelita pelakon yang sorang ini. Lihat sahaja Fan Page facebook dia. berjuta yang like. Namun, berita mengejutkan ramai pihat tentang Lisa adalah berhubung pernikahannya dengan angkota kumpulan KRu yang merupakan bekas suami Eraa Fazira iaitu Yusry. Dikhabarkan mereka akan bernikan pada tahun 2012.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 12 Ogos 2011

Bayi dan Wanita mati dibunuh dan dikerat

Assalamualaikum..

Sebentar tadi terbaca keratan berita mengenai pembunuhan kejam seorang wanita beserta bayi berusia 20 bulan! Saya sangat sedih bila membaca berita seperti ini. Lately banyak pula cerita pasal kes orang dibunuh dan dikerat-kerat. Even di tempat Mr.PiNGu ni berlaku pembunuhan kejam dimana mayat dikerat-kerat dan dibakar. Then beberapa hari lepas pun macam ada dengar kes orang dibunuh dan mayat dikerat-kerat. Saya rasa manusia yang melakukannya memang tiada hati perut!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 11 Ogos 2011

Kategori-kategori kuih Raya di Malaysia

Salam sejahtera.

Bagaimana puasa anda semua? Ada baik? Now dah masuk minggu kedua berpuasa. Tak lama lagi menjelanglah hari raya. Nak tanya, korang yang biasa makan kuih raya tu kenal ke kuih-muih yang korang makan tu tergolong dalam kategori apa? hehe kalau nak tau tengok la di bawah ni:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 8 Ogos 2011

Malaysian Hosting, Cubiex.com Bermasalah?

Salam..

Hari ini barulah berjaya Mr.PiNGu melayari semula blog ini yang telah down selama dua hari. Rindu betul dengan blog hamba nih. Hal ini gara-gara kerana server jaring dikatakan mengalami masalah dan affect website Cubiex.com.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 7 Ogos 2011

Malam Ramadhan ke-7

Salam..

Apa khabar rakan-rakan? Malam ini Mr.PiNGu tidak lagi tidur. Nak tidur sudah pukul 2 setengah. kalau tidur sekarang memang susah nak bangun sahur. Silap-silap subuh pun terlepas karang. Akan tetapi nak tunggu subuh pun dah ngantuk sangat. Mr.PiNGu betul-betul dalam dilema sekarang ini. HuHuHu...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 6 Ogos 2011

UTM yang dahulunya low profile kini semakin popular

Salam..

Mr.PiNGu nak berceloteh sikit tentang Universiti tempat Mr.PiNGu belajar dari dahulu hingga kini. Actually, sangat berbangga apabila UTM yang dahulunya low profile dan jarang kita dengar cerita sekarang sudah menjadi salah satu Universiti popular dan disegani dalam pelbagai aspek.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 4 Ogos 2011

Kisah Orang Gila di kampung Mr.PiNGu

Salam!

Selamat berpuasa buat rakan-rakan beragama Islam. Lama Mr.PiNGu tak update topik baru sebab buzy so takde mood. Bila terpandang kisah orang gila yang dibangkitkan dalam forum cari.com.my tergerak nak menulis topik ini. Actually, dia kampung Mr.PiNGu (Satu kampung yang unik kerana berada di dua bandar iaitu ditengah-tengah Batu Pahat dan Muar)ada 5 orang gila yang setakat ini Mr.PinGu pernah dengar dan bersemuka. So nak ceritalah tentang orang gila ini. Bukan nak aibkan sekadar menjadi iktibar dan renungan

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search