| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Jumaat, 29 April 2011

Ranking Komuniti gempakZ berdasarkan Alexa.com


Hai! Kawan-kawan...
Petang ini Mr.PiNGu ingin berkongsi sedikit apa itu Alexa.com. Mungkin ramai diantara anda yang sudah sedia maklum tentang laman web ini. Ringkasnya, Alexa.com merupakan laman web yang boleh digunakan untuk mengetahui Kedudukan sesuatu laman web di peringkat dunia / sesebuah negara. Alexa akan mengira traffic sesuatu website dalam tempoh 1 bulan dan 3 bulan. Ranking ditentukan berdasarkan traffic selamat 3 bulan. Namun begitu, Alexa sangat rajin kerana hampir setiap hari lama web ini akan update Raking terkini website kita.

Mr.PiNGu dengan rasa rendah dirinya ingin berkongsi maklumat traffic dalam laman web yang Mr.PiNGu bangunkan. Komuniti gempakZ yang telah menggunakan jenama baru telah dirasmikan pada 1 Ogos 2010, kira-kira 9 bulan yang lalu. Walaupun belum sampai setahun berlalu, website ini sudah mampu memperoleh trafik yang cukup membanggakan. Mr.PiNGu percaya anda yang telah lama berkecimpung dalam dunia blog atau website pastinya lebih tinggi ranking anda. Mr.PiNGu agak mencemburui anda. Tapi tidak mengapa kerana Mr.PiNGu percaya kejayaan adalah berkat daripada usaha tidak pernah kenal putus asa. Bukankah begitu?

OK daripada gambar diatas (ranking hari ini, jumaat 29 April), Komuniti gempakZ memperoleh Ranking dunia pada 409,862 dan Ranking di Malaysia 2,463. Walaupun pada satu ketika traffic Komuniti gempakZ lebih baik dari hari ini tapi biasalah turun naik Ranking adalah berdasarkan bilangan visitor yang melawat. Untuk memperoleh traffic yang stabil dan Ranking yang baik bukanlah mudah jika Komuniti kita belum dikenali. Huhuu

Baiklah, jika anda berminat untuk mengetahui ranking untuk mana-mana website yang anda sukai, anda boleh masuk disini dan letakkan sahaja url website yang anda ingin check. Selamat mencuba!

http://www.alexa.com

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

23 ulasan:

Mr.PinGu berkata... |Reply|

now ranking dunia makin baik.. tapi nak naikkan ranking Malaysia memang susah.. maklumlah di Malaysia pun ramai betul Blogger yang gigih setiap hari update blog. Nak bandingkan dengan saya yang mals ni xderla.. hehee... but hopefully one day Blog ini boleh maju ^_^

nad_dd257 berkata... |Reply|

amin3.. rjin2kan jari anda ye.. ^_^

Mr.PinGu berkata... |Reply|

nad: hehe rajinkan pomot gak yer~! hehee

nad_dd257 berkata... |Reply|

uik?? kita kna jugak rjin ke?? hukhuk.. :p

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hahha.. yela.. kekee baru namanya membantu wakakaa

nad_dd257 berkata... |Reply|

haah.. yola... :)

Mr.PinGu berkata... |Reply|

lama xnampak nad. nad makin xrajin la.. huhuhu

nad_dd257 berkata... |Reply|

bukan tak rjin la pingu..nad dr pagi wat kije umah.. smpai petang baru abih.. petang nad balik da.. leh on9 umah nenek jek. kalo nad tdo umah nnk baru nad on9 malam.. hukhuk... :s

Mr.PinGu berkata... |Reply|

eh? yeke? ngape kat umah neek je leh online? umah sendiri takleh? maju betul neek nad dr family nad hehee

nad_dd257 berkata... |Reply|

iye... he3.. sbb abg spupu pasang kt umah nnk.. umah nad mne ade lgi.. :s

Mr.PinGu berkata... |Reply|

suh la abg sepupu pasang di rumah nad juga =p

nad_dd257 berkata... |Reply|

:p.. umah nad telefon pun xde lagi.. :s

Mr.PinGu berkata... |Reply|

erk?? kesian.. Umah pingu di kampung pun xde telefon.. sebab semua org dlm rumah paki telefon bimbit.. mak ayah adik2.. hahahaa kelas tak?

nad_dd257 berkata... |Reply|

xle bla tu.. nad kan baru pindah.. mse tu xde line ag..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehee.. adik darjah 6 pun pakai HP! -_-

I dlu start dpt pegang HP masa umur 18 tau!@ huhu

nad_dd257 berkata... |Reply|

uik i pgg mase umo 15 thun tu.. ala.. bese la.. budk2 sekarang.. ank sedare nad darjah 2 ade da.. ade fb lagi tu.. adeh.. xle bla.. eh adik pingu darjah 6 ke?? :o

Mr.PinGu berkata... |Reply|

haah la darjah 6

nad_dd257 berkata... |Reply|

uik keciknya... yang sulong umo bape??

Mr.PinGu berkata... |Reply|

sulong da 33

nad_dd257 berkata... |Reply|

ayok.... jauhnye ..hukhuk..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

33-12=21 haah la jauh gak.. heheeeeeee

nad_dd257 berkata... |Reply|

aik baru pasan ke?? adeh..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe da laam pasan cume xkira betul2 jer.. hahaa

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search