| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Isnin, 25 Februari 2013

gambar Buah Kuini dan bacang

Boleh anda bezakan antara buah kuini dan bacang? bacang lebih besar bulat kurang cantik berbanding kuini yang lebih licin cantik sedap =)










^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 23 Februari 2013

Gambar: Azim 3VOD in Berjaya Got Talent

Kenal Azim? Beliau salah seorang ahli kumpulan 3VOD. Semalam baru memenangi pertandingan Berjaya Got talent, first Runner up. Tahniah. Ni gambar beliau yg saya ambil dari Facebook beliau,



^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 22 Februari 2013

Gambar Hantu Pelik

Ni gambar hantu apa nih aku pun tak tahu.. hehe... seram kan hantu nih.. Tapi hantu ni sebenarnya apa?

yang aku tahu dalam Al-Quran hanya menceritakan tentang Iblis Jin Syaitan makanya hantu ni mestilah salah satu dari mereka yang menjelma untuk menyesatkan manusia.. Wallahualam..


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 21 Februari 2013

Misteri mimpi: naik basikal


Aku mimpi pelik. nak dipendekkan ceritalah:

- Aku mimpi mengayuh basikal dengan susah payah. macam mengayuh beskal sambil bawak gajah..

- bangun je tidur peha aku sakit-sakit lenguh kejang semua aku rasa. macam benar-benar baru lepas lepas ngayuh beskal.

- Aku nak tanya lah mengapakah terjadi seperti ini.. ada jawapan tak. gulp

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 20 Februari 2013

Mengapa Perlu Simpan Emas


 Sebabnya:

1) Orang ada emaslah boleh dianggap kaya.. tak lama boleh jadi harta Qarun (Qarun gak dapat nama)
2) Emas makin hari makin mahal, sedangkan duit korang simpan banyak-banyak makin hari makin kecil nilainya. Tak percaya dulu singgit berapa banyak karipap ko boleh beli berbanding seringgit sekarang?
3) Emas adalah pelaburan masa hadapan yang mana jika berlaku kejatuhan ekonomi, hang boleh lagi survive.
4) Kalau korang dah kaya emas, boleh banyak berzakat untuk tingkatkan ekonomi orang Islam.

Sebab-sebab lain hang fikir sendiri.. hehe

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP! Susah ke Subjek Add Math?


Rumor tentang Subjek Add math memang selalu la aku dengar daripada senior dulu2.. katanya susah! Betul ke susah? Aku dah ulas panjang lebar disini kalau nak baca pi bukak.

Ok la ringkasnya:

1) Subjek ni memang susah. Kalau hang tak study memang tak boleh jawab. Melainkan hang bijak sekali belajar terus tangkap.

2) Tak susah nak score subjek ni kalau hang rajin. Malas. kirim salam la.

3) Tak payah la nak dengar cakap-cakap senior korang yang berbunyi je pandai tapi malas nak belajar

4) tak faham tanya kepada yang faham la.. Terutamanya cikgu korang sendiri. malu bertanya sesat jalan.

Lain-lain korang pikir sendirila.

K bye ;)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 19 Februari 2013

Lawak Telefon Bimbit di Sekolah


Kalau pelajar dibenar bawa telefon bimbit ke sekolah agaknya camni la keadaannya. Berbunyi sana-sini dan mengganggu pengajaran dan pembelajaran. Sapa setuju sila angkat ketiak! hehe =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Video Klip Ainan Tasneem - Aku sahaja


Lagu ni best la layan je. bagi aku Ainan Tasneem ni kategori Penyanyi yang memiliki Vokal Ability yang biasa tetapi mesra di halwa telinga. Kelebihan beliau kerana pandai compose lagu sendiri dan kena dengan suara beliau. Beliau tak perlukan Vokal Ability sehebat jaclyn Victor untuk berjaya dalam Industri seni. bagi aku sekarang ramai yang memilih artis yang mampu membuat lagu sendiri dengan baik dan menyanyikan dengan santai. Itu sebab beliau diminati selain najwa Latif. Jika diasah, Ainan Tasneem ni boleh pergi jauh sebab aku pernah dengar dia nyanyi live and suara dia sedap.

layan Lagu yang memiliki Video Klip menarik ini.. She is cute and Hero dia hensem sesuai la.. hehe..


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Shila Amzah Parody: Mamat ni dah kenapa?

Aku dah tengok la video yang cukup popular ni yang ala-ala nak tiru video Shila Amzah. Aku kesian tengok Shila Amzah yang kecewa sangat siap menangis teresak-esak.. tapi apabila aku tengok video ni aku rasa menyampah lak.. Tak kelakar pun.. Aku malas kongsi video ni aku kongsi picture aku screenshot je la.. meleleh2 air tu.. eiii geli.. ni personal opinion aku je la.. xbaik mengejek org dlm kesedihan huhu..




^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 18 Februari 2013

ERKK! Menatang apa yang Korang cari tuh?

Takmo cakap banyak hang tengok je gambar dibawah ni: 


Amenda PUKI nih?? (Buat-buat tak tahu).. Keyword ni memang aku jumpe hari-hari bila melihat nuffnang nyer keyword yang drive trafik dalam blog aku. Aku takde lak tulis entry lucah macam ni tapi.. paham-paham je lah apa yang orang duk cari ni. Memang takde keje la. 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Wow! Gambar Salji Belakang Rumah Aku


Korang nak percaya ke idak terpulang. Tapi ini gambar salji adalah gambar yang aku amek belakang rumah aku duduk la ni dekat Sweden. Cantik giler persis cerita Twilight ye. haha.. Kalau korang berpeluang lawatlah Sweden semasa musim sejuk memang berbaloi. salji dia memang tebal. Korang pergi London ke atau negara-negara yang agak kebawah tu takdelah nak jumpe salji meriah camni. Try jangan tak try OK! tadaa

Note: Pada musim sejuk, pokok-pokok meluruhkan daunnya kecuali pokok Ru. Kalau semua daun takde bekalan oksigen kurang lah sebab tak berlaku proses fotosintesis. Dah tu Kadar karbon dioksida pula meningkat!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

PRU-13 mana satu pilihan di kalbu?


Pilihanraya dah dekat giler! Aku tak sabar nak mengundi! Hope aku sempat mengundi. Tak sabar nak merasai kemeriahan pilihan raya kali ini. PRU 13 merupakan PRU pertama aku layak mengundi dan aku tak akan lepaskan peluang ini. Anda pun jangan lupa jalankan tanggungjawab anda ya! Sayangi negara kita! Jadilah rakyat yang bertanggungjawab.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 17 Februari 2013

SWEET: Beauty and the Beast!

The true beauty and the beast. Love will not be bounded by appearance.. Love is something to be shared by two entities.. Care each other.. And be responsible to your partner. =)


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

AHAKS! Fungsi Lain Roti Panjang!

Ahaks! See this! See This! Agaknya dah jadi trend terbaru kot orang boleh buat something ekatas roti panjang selain untuk dijadikan santapan! Ini beberapa contoh gambar! Haha.. Any better idea than this? You try it la!




^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 16 Februari 2013

GULP! Gangguan Hantu Sebelum Tidur

Hey You! Listen Listen Listen!! Hantu pun ada masalah! Hantu dibawah ni ada masalah penglihatan ke? hehe.. Atas sebab itu, adalah baiknya jika anda tidur tidak mengenakan selimut agar diganggu hantu... erkk. silap! Tidur berselimut agak tidak diganggu hantu.. hehe .. kerr.. hehee ahaks.. (just jokes ok)


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW! LIVE: Konsert 3 Dekad Anuar Zain, Muzik, Cinta & Sanubari


Eh! kamu-kamu sekalian! See this See this See this! Ni adalah gambar LIVE sekitar Konsert LIVE 3 DEKAD ANUAR ZAIN, MUZIK, CINTA & SANUBARI yang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil. Ini merupakan kali pertama Anuar Zain membuat Konsert sebegini besar. Saya rasa sedih juga tak berpeluang nak menonton. Nak buat macamana tidak berada di Malaysia ketika ini. Gambar ini ihsan kawan yang sedang berada di sana. Walaupun tak seberapa jelas namun sudah melihatkan kemeriahan suasana disana.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Al-fatihah. Kuswadinata Meninggal Dunia

Al-Fatihah Buat Pelakon Vateran, Kuswadinata yang meninggal Dunia akibat Penyakit Usus.. Semoga Rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin..

>> Suka tengok lakonan beliau masa zaman P.Ramlee dulu. Beliau boleh dikategorikan pelakon ada rupa juga masa muda-muda dulu.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HOOH! Friend Request Minah Perasan Korea

Eh! kamu-kamu sekalian! See this See this See this! Facebook friend Request pun ada masalah! Aku sebenarnya cukup tak berkenan dengan orang jenis nih. Dah la maklumat sah-sah nampak benor nipunya, gambar profile pun entah sapa-sapa. Kadang2 guna gambar artis ntah mana-mana lepas tu sebahagian lagi letak gambar pokok la, haiwan la. Hello.. Aku tak mahu kawan dengan haiwan atau para tumbuhan. So before nak request friend di FB pastikan korang at least introduce yourself. No Fake-fake ya! TQ

Facebook Request Minah Perasan Korea

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 15 Februari 2013

Wow! Colmar Tropicale Berjaya Hills French Village Bukit Tinggi :8 Gambar

Eh! kamu-kamu sekalian! See this See this See this! Macam best je tempat ni. Jaraknya lebih kurang 45 minit daripada Kuala Lumpur. Pingu tak pernah sampai lagi ni pun ihsan kawan ambil gambar. Banyak lagi tempat menarik di Malaysia yang belum sempat saya terokai.. Ok la.. Layan je la gambar di bawah ya!










^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 14 Februari 2013

ERKK! Pemain Bola Antarabangsa pun Masalah

Eh! kamu-kamu sekalian! See this See this See this! pemain bola antarabangsa pun ada masalah! haha! Awat mereka suka menganga luas-luas camtu? tak takut badak sumbu masuk ka? hahaa.. Ok, Mana satu pasukan pilihan anda? Real Madrid atau Manchester United? me forever Man U! hahaa.. layan.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOOIT! Jangan ngengada sambut Valentine Day!

Eh! kamu-kamu sekalian! See this See this See this! Sambut valentine pun ada masalah! So jangan ngengada nak sambut OK! Harini Valentine day jadi trending tapi kepada yang berugama Islam, jangan la ngengada nak sambut Ok even dengan isteri korang atau suami atau tunang.. hari-hari pun hari kekasih ye. Ok lets see komen Ustaz Azhar Idrus tentang hal ini.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OMG! Gambar Lawak Cristiano Ronaldo dan Musuh

EH! awk.. Meh lihat lihat lihat!! Cristiano Ronaldo pun ada masalah! Apa masalah dia bermesra dengan musuh dia tuh? eh! Musuh ke? Idakla,.. Musuh atas padang je kan.. Orang kata ada kalanya baik kita rapat atau berkawan dengan musuh. Lebih banyak keuntungan. Gituh hehe... layan je la gambar lawak beliau nih.. Hehe cute gak ahakss


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OWH! Balik Office Lewat pun Masalah!

Hey You! Listen Listen Listen!! Balik pejabat lewat pun ada masalah! Dewasa ini memang manusia semakin sibuk dengan aktiviti harian. sana-sini mengeluh kerja banyak berlambak-lambak. Ada yang cuti pun terpaksa datang office. Yang bujang-bujang ramai yang ambil overtime la etc. Namun begitu tahukah anda ini tak baik untuk kehidupan anda? Ok baca artikel di bawah:




^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 13 Februari 2013

AHAKS! Iklan Simply Siti Pun Ada Masalah

Hey You! Listen Listen Listen!! Iklan Simply Siti pun ada masalah! haha.. Takdelah masalah besar mana pun cuma biasalah ada je yang nak kenakan something hehe.. Ada betulnya. hehe.. Nak tau lebih lanjut? layan je gambar di bawah.. 


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 11 Februari 2013

NICE! Fizz Fairuz Bertunang dengan Nor Azreen

Hey You! Listen Listen Listen!! Bertunang pun ada masalah! haha saja nak bikin panas. Already few days since pelakon popular Fizz Fairuz bertunang. Tahniah buat beliau. yang jadi masalahnya apabila adalah molot-molot Cik Kiah yang cerita sana sini tentang hal lain. Ye la umum mengetahui Fizz Fairuz sebelum ni bercinta dengan orang lain namun bertunang dengan orang lain. Ala.. biasalah kan. Jodoh pertemuan tu kan di ketentuan Allah. Cinta tak semestinya bersatu. By the way, comel gak tunang Fizz Fairuz ni yang diberi nama  Nor Azreen. Ni gambar beliau. Semoga perhubungan berkekalan ke jinjang pelamin dan ke akhir hayat.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OIT! Semak Status Daftar pemilih anda untuk mengundi

Hey You! Listen Listen Listen!! tak mendaftar sebagai pemilih pun ada masalah! Jika anda seorang rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, anda perlu menjadi salah seorang pemilih yang menentukan pucuk pimpinan negara. Jadi, tanggungjawab pertama ialah DAFTAR SEBAGAI PEMILIH.

Kepada yang belum mendaftar tu maafla.. anda kemungkinan besar tidak berkesempatan untuk mengundi pada Pilihan raya umum ke-13 ini yang dikatakan paling panas sepanjang sejarah pilihan raya diadakan. Namun begitu, bukan alasan anda untuk terus berdiam diri tidak mendaftar sebagai pemilih. lakukan sekarang untuk mengundi pada kali yang akan datang ya. Untuk mengetahui status Pemilih anda, sila masuk ke website INI dan masukkan nombor kad pengenalan anda. Saya sudah, anda bila lagi?


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

NICE: Pelakon Remaja Elfira Loy bertudung penuh

Hey You! Listen Listen Listen!! Bertudung tiada masalah. Ramai pelakon penyanyi yang dah berhijrah mengenakan tudung dengan elok. tapi jangan hanya tudung sebab aurat itu bukan hanya menutup kepala tapi melibatkan anggota lain. Kini, pelakon remaja terkenal, adik Elfira Loy telah mengenakan tudung setelah mengalami mimpi yang ngeri. Kepada yang belum tutup aurat tu bila lagi? Jangan tunggu sampai nyawa terhenti baru aurat ditutupi (Guna kain Kafan). Sekian sahaja..


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

NICE: Gambar Kahwin Zimi Sofaz

Hey You! Listen Listen Listen!! Jum layan gambar kahwin Zimi Sofaz. Eh! gambar ni amek dr facebook kawan. Ada masalah ke? takde copy right xpela ye hehe... Gambar sekeping tu ada Tomok la... Haha nampak macam gambar bermasalah tapi aku saje kerat gambar bini tomok dari masuk Blog aku hehe.. ganaz tak.. layan..



^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 10 Februari 2013

HUHU! Shila Amzah Hilang

Hey You! Listen Listen Listen!! Shila Amzah pun ada masalah! Disebalik kegemilangan namanya dewasa ini, beliau juga dilanda pelbagai Kontrobesi. Kisah Cintanya yang panas seantero Malaysia telah menjadi buah mulut disana-sini. Tinggalkan kisah cintanya.. Shila dikhabarkan telah hilang selama seminggu. Bapanya telah membuat laporan Polis namun akhirnya beliau telah ditemui semula. Shila menghilangkan diri untuk menenangkan dirinya yang sangat sedih kerana masalah cinta. Diharap Shila tabah. saya harap sangat Shila mendapat orang yang lebih baik..


Polis mengesahkan penyanyi popular, Shila Amzah, 23, telah ditemui semula, beberapa jam selepas dilaporkan hilang sejak enam hari. Menurut Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab, pihaknya dimaklumkan tentang penemuan itu oleh bapa Shila, ND Lala sendiri semalam. 

Shila Amzah, 23, yang dilaporkan hilang sejak tujuh hari lalu ditemui di Kemaman, Terengganu, malam semalam dalam keadaan selamat oleh bapanya. Difahamkan, penyanyi itu mula menghubungi bapanya bagi mengetahui lokasi persembunyian selepas berita kehilangan penyanyi itu disiarkan BH. “Dah jumpa pukul 4 petang, semalam. Saya dimaklumkan oleh ayahnya (ND Lala),” katanya ketika dihubungi kepada Sinar Harian Online tengah hari tadi. 

Dalam pada itu, beliau juga mengesahkan tentang laporan yang dibuat ND Lala berhubung kehilangan penyanyi itu pagi semalam. ND Lala dilaporkan telah membuat laporan polis berhubung kehilangan Shila selepas pencipta lagu Patah Seribu itu tidak pulang ke rumah selepas pulang dari Shanghai, minggu lalu. Usaha mendapat kenyataan ND Lala gagal berikutan beliau tidak menjawab panggilan telefon sejak semalam. 

Rabu lalu, juara Asian Wave ini mengemas kini status di laman mikro Twitter miliknya yang memberitahu tentang keberadaannya di suatu tempat untuk mencari ketenangan. “Sha sendirian sekarang di sesuatu tempat mencari ketenangan. Tidak bersama keluarga lagi ataupun abang (Sharnaaz). Doakan Sha selamat,” tulisnya. Kisah cinta Shila dengan pelakon, Sharnaaz Ahmad menjadi panas ekoran kenyataan yang dibuat ND Lala melalui sebuah akhbar sebelum ini. Selasa lalu, Shila menulis e-mel kepada semua media mengenai situasi yang dilaluinya sekarang manakala klip berdurasi empat minit, yang turut menggambarkan perasaannya, dimuat naik di YouTube kelmarin.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK! Tong Sampah pun ada Masalah

Hey You! Listen Listen Listen!! Tong sampah pun ada masalah! Apa masalah dengan tong sampah? Ada.. kalau ia ditempatkan di tempat yang tak sepatutnya, contohnya diletakkan di atas katil bilik tidur anda, ataupun diletakkan di dalam peti ais... ataupun dijadikan perhiasan di ruang tamu.. Erkk.. ko dah kenapa? Ade ke orang nak buat camtu? mesti la tak de melainkan otak korang 3 suku wakaka..

Ok kalau tong sampah dah diletakkan di tempat yang sepatutnya, dia juga ada masalah.. masalahnya kalau korang yang guna tong sampah tu gagal menggunakannya dengan cara yang betul. Yang ni aku selalu jumpa. Dah elok-elok fungsi tong sampah tu untuk memuatkan sampah yang korang letak sampah atas penutup tong sampah tu apa hal? Budak 6 tahun pun pada aku reti guna tong sampah. Dah tu ada yang bangang gak dah elok-elok sedia tong sampah hang buang sampah tepi tong sampah! memang tak ada sivik punya orang.

So, gunakan tong sampah dengan betul okayy... bubbye..

Ica Dustbin, Sweden =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERK! Doktor Pakar Bedah pun ada masalah

Hey You! Listen Listen Listen!! Doktor Pakar Bedah pun ada masalah! Pernah dengar berlaku kejadian seperti ini di Oversea. haha.. Boleh kan Dokter tu tertinggal itu ini dalam badan pesakit. Kui kui kui... Ok baca kisah Raju yang baru je selamat dibedah.. SELAMATKAH engkau? hahhaa layan..



Raju baru saja tersedar setelah menjalani pembedahan dan dia melihat ada dua orang pesakit lain yang berada di wadnya. Dengan rasa lega dia berkata “Syukurlah, semuanya sudah berlalu.” 

“Jangan terlalu yakin,” kata Akhbar yang tidur di sebelah kanan tempat tidurnya. “Kelmarin mereka meninggalkan gunting di dalam perutku, dan aku harus menjalani pembedahan sekali lagi!” Yusri yang berada disebelah kiri tempat tidurnya pula menyampuk, 

“Minggu lepas, aku juga mengalami pembedahan ulangan kerana mereka tertinggal sebuah perkakas pembedahan di dalam perutku.” Tepat pada saat itu, Doktor muncul di depan pintu dan berseru “Ada sesiapa yang nampak handphone saya?” ????? =D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search