| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Khamis, 29 Mac 2012

Kubah Masjid Nabawi melekat mayat?

Assalamualaikum. Kita tahu Majid Nabawi merupakan masjid kedua yang didirikan oleh Rasullah di Madinah selepas mendirikan masjid Quba'. Sebelah masjid ini juga menempatkan rumah baginda Rasullah s.a.w. Sebaik baginda wafat, baginda dimakamkan disini. Mungkin ramai memang sedia maklum akan hal ini. Namun, tahukah anda bahawa terdapat mayat yang melekat di Kubah Makam tersebut? Apa ceritanya bacalah dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HUHU: Bilalah Mr.PiNGu nak bertemu Jodoh..

Aku ni takde la sangat memikirkan isu kahwin. Sebab banyak kali dah tak jadi kawen. so dah malas nak pikir sangat. Tadi ternampak entry baru abg benashaari buat cerita pasal kandungan anaknya dalam perut isteri dah menjangkau minggu ke 39. Seronoknya dengar huhu. Maklumlah Mr.PiNGu memang suka budak kecil. huhu bilalah nak jadi ayah ni?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEKE: Pakatan Rakyat Mahu Batalkan PTPTN?

PTPTN atau Perbadanan tabung Pendidikan Tinggi Nasional adalah badan yang telah lama beroperasi untuk memberikan pinjaman bagi membiayai perbelanjaan pelajar yang mengikuti pengajan di peringkat pengajian tinggi. Badan ini telah lama beroperasi dan mudah memberi pinjaman kepada pelajar yang kurang berkemampuan. Dalam dunia politik kini, Pakatan rakyat berjanji untuk membatalkan PTPTN dan memberikan pendidikan percuma kepada para pelajar.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Kehebatan anak-anak Sidek dalam arena Badminton

Sapa tak kenal anak-anak sidek? Kalau dulu siap dikartunkan lagi kisah mereka. Mereka merupakan lagenda badminton negara. Disebabkan hari-hari disuruh main badminton akhirnya mereka adik-beradik menjadi pakar badminton yang tiada tandingannya. Disebalik itu, rupanya suatu masa dahulu adik beradik ini terkenal di seluruh dunia kerana teknik pukulan servis yang sangat pelik dan sukar untuk dipatahkan oleh pihak lawan. Akibatnya, teknik pukulan ini menjadi kontrobesi dan diharamkan. Untuk maklumat lanjut baca je cerita dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 28 Mac 2012

NICE: Spoiler & Prediction: Naruto 580 Manga

I'm still waiting manga naruto 580. It suppose to release today. But I found a spoiler that may be true. Quite interesting indeed. Lets injoys reading it ^_^

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

INSAF: Atas nama Allah: Kambing Pasrah untuk Disembelih

Assalamualaikum w.b.t.. Aku kagum dengan ciptaan Allah yang bernama kambing ini. Kambing adalah sejenis haiwan. Tidak dikurniakan akal namun hakikatnya haiwan ini dilihat lebih patuh kepada perintah Allah. Mereka dilihat lebih redha daripada sebahagian manusia yang dikurniakan akal namun tidak mahu taat kepada perintah Allah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OOO: Sejarah, Fakta Menarik Mengenai Kapasiti Storan Cakera Keras

Korang perasan tak yang teknologi canggih telah berkembang dengan sangat cepat. Kalau zaman-zaman dulu 60 an - 90 an perkembangan teknologi canggih ini dilihat perlahan namun dalam tempoh 20 tahun kebelakangan ini, perkembangan teknologi sangat pesat sehingga ke tahap maksimum. Salah satunya ialah teknologi berkaitan komputer iaitu Storan Cakera Keras atau hard disk. Kalau dulu kapasitinya sangat kecil dan sainya besar. Sekarang ini kita mampu memiliki hard disk dengan kapasiti penyimpanan yang tinggi dan saiznya kecil manakala harganya cukup murah. Jum lihat gambar yang dilampirkan dibawah tentang sejarah dan fakta menarik berkaitan teknologi ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 27 Mac 2012

SERAM: Kemalangan Maut Polis Trafik Terbunuh Di CIQ Johor Bahru

Assalamualaikum.. Korang tengok la video di bawah ni dan nilaikan sendiri, bagaimana sebuah bas dipandu sangat laju di tempat yang tidak sepatutnya sehingga melanggar seorang polis trafik yang sedang kawal laluan sehingga meninggal dunia. Korang tengok sendiri lori yang dilanggar bas tersebut turut terbabas sehingga hampir terpusing. Dengan impak pemanduan yang sangat laju tersebut memang mautlah akibat hentaman tersebut.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

EHEHE: Mak Nyah diarah Solat Berjamaah

Isu Mak Nyah ni kalau dikupas macamana pun takkan habis. Makin lama makin ramai pula Mak Nyah. Kekadang sakit pula mata melihatnya. Ni aku nak bawakan kes 3 orang mak nyah yang telah ditahan dan disuruh insaf. Hehe.. bagusla. Baca artikel dibawah ni untuk kisah selanjutnya

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HUHU: Rudy, Lelaki Sotong

Sebenarnya masa lihat kawan update di Facebook topik ini ingatkan dia nak kenakan kawan saya yang bernama Rudy dengan mengatakan beliau lelaki sotong (Lelaki lembut) rupanya topik ini benar-benar mengenali seorang lelaki bernama Rudy yang dilahirkan sedikit menyerupai sotong. Saya tak tahu nak ulas anda tengok sendiri gambar dibawah dan juga bacalah artikel yang saya sertakan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Cerita Lucah main kakak, Najwalatif paling Popular?

Mr.PiNGu dah perhatikan sejak beberapa bulan yang lepas bahawa dua topik ini mendapat hit paling tinggi di BLOG Mr.PiNGu. Kalau bukan topik Cerita Lucah main dengan Kakak, mesti topik Najwa Latif Cinta Muka Buku menjadi topik yang paling popular.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Pukul Babi dapat hadiah!

Aku terjumpa iklan Game Angry Birds ni dalam bahasa Melayu. Kelakar gler

"Datangkan burung-burung Pelempar, pukullah babi-babi dan dapatkan hadiah-hadiah misteri dalam Angry Birds. Sungguh mengagumkan dan tersedia untuk dimainkan di Facebook Sekarang!" hahahaaa.. =D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 26 Mac 2012

BEST: Kebaikan Makan Masakan Pedas

Kalau nak cerita pasal masakan pedas seperti asam pedas, tomyam, kari berapi, sambal belacan dan sebagainya pastinya aku jadi kecur. Maklumlah makanan pedas memang dah jadi kegemaran aku sejak kecil lagi. Lebih-lebih lagi aku ni orang Johor dan memang orang Johor terkenal dengan masakan pedas.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Rumah Mawi Dimasuki Perompak, Mawi diikat

Aku bukanlah peminat mawi tapi suka gak la dengar sebahagian lagu-lagu dia ni. Apabila membaca kisah mawi yang mana rumahnya dimasuki perompak aku cukup kesian la mendengarnya. Dikatakan mawi sendiri diikat oleh perompak tersebut. Sungguh tak berhati perut la orang sekarang yang ambil jalan mudah melakukan rompakan untuk hidup senang.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Mentor 6: Anas Ridzuan (Protege Faizal Tahir)

Korang tengok mentor tak semalam? Konsert minggu pertama Kumpulan A mentor 6 yang menyaksikan persembahan daripada 3 orang protege dan mentornya (single dan duet) dimulai dengan Ramlah Ram - Ana, kemudian Faizal Tahir - Anas Ridzuan dan Ferhad - Tisha.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OOO: Terapi: Warna pakaian memainkan peranan

Wah! nampaknya warna-warna pakaian yang kita gunakan mempunyai kesan tersendiri keatas diri kita. So, daripada kajian ni kita boleh dapatkan info berguna. Jom pakat-pakat baca!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

CUTE: shonsuke - Sebiji Teddy Bear

Cubalah korang lihat di bawah ni. Ada sekumpulan teddy bear yang disusun kemas. Comel-comel kan? Tetapi, perhatikan salah satu daripada mereka. Adakah benar-benar teddy bear?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Mana Telur Aku??

Korang pernah main game angry bird? Game ni memang penuh dengan drama. Mula-mula dia tunjukkan yang ibu burung sangat menyayangi telur-telurnya. Nyamuk hinggap pun habes kena balun dengan ibu burung. Tapi, camne dia jaga pun kerana sedikit leka, telur-telur itu telah dicuri oleh sekumpulan babi yang lapar, lalu digoreng dengan senang hati. Hehehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Pokok tumbuh dalam paru-paru pemuda

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Dulu orang tua-tua kata jangan telan biji buah nanti tumbuh pokok dalam perut. Kita anggap benda itu gurauan yang kelakar. Akan tetapi fikirkan bagaimana seorang pemuda boleh tumbuh pokok dalam paru-paru dia? Ajaib kan? Kalau tak percaya bacalah berita dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Samsung Galaxy Tab

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Zaman sekarang yang serba canggih ni dah ramai yang guna gadget yang hebat-hebat belaka. Salah satu gadget yang den dengki sket ialah galaxy tab nih. Ramai dah mampu pakai dan usung kesana-kemari. Tapi den hanya mampu melihat je. Tak mampu lagi nak beli. Rasanya harga dia dalam RM 1600 keatas. paling murah den nampak pun dalam RM 1400 tu pun perlu disertakan pakej kontrak 12 bulan atau 24 bulan daripada mana-mana syarikat telekomunikasi (maxis, digi, celcom dll).

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Mr. Bean bawa watak Hantu Pocong

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Mr. Bean a.k.a Rowan Atkinson akan bawa watak pocong? Kelakar bukan? Anda percaya atau tidak? Kalau tanya saya memang saya pun macam susah nak percaya. Maklumat ni pun saya dapat masa skodeng blog abang benashaari.com.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 24 Mac 2012

SERAM: Hantu kacau masa tidur?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Dua hari lepas, malam jumaat. Saya macam biasalah duduk rumah sorang-sorang sambil layan surfing. Then teringatlah malam ni ada cerita Amokan Pocong lepas itu terus je duduk depan TV dan buka speaker kuat-kuat. Seram jugaklah tengok sorang-sorang. 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 23 Mac 2012

ERMM: Konset amal Zaiton Sameon

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Masih ingat lagi dengan Zaiton Sameon? Beliau sangat popular sekitar 80-an dengan lagu berhantunya menaruh harapan. Lama benar tak dengar perkembangan daripada artis yang seorang ini. Rupanya, beliau telah menempuhi kehidupan yang susah lebih-lebih lagi selepas terlibat dengan satu kemalangan maut yang mengorbankan anaknya. Ada yang tuduh dia dah tak siuman dan tak boleh lagi menyanyi. Ikuti cerita daripada beliau

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Kursus Ijazah Pertama Kejuruteraan Nuklear Pertama di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sebenarnya aku nak lahirkan rasa bangga aku terhadap Universiti Teknologi Malaysia, UTM yang akan menawarkan bidang Kejuruteraan Nuklear bermula sem hadapan. Bidang ini merupakan yang pertama seumpamanya ditawarkan di malaysia. Sebagai seorang warga UTM, aku memang bangga dengan pencapaian ini. Jom baca berita penuh:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 22 Mac 2012

SERAM: Hantu 4 budak kecil di Pejabat Mr.PiNGu

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Petang ni Mr.PiNGu nak bercakap tentang hantu atau lebih dikenali sebagai makhluk halus. Eh! betul ke ayat aku nih? hehehe.. ah lantak la.. Yang penting nak bercerita tentang aktiviti paranormal yang benar-benar berlaku baru sahaja iaitu malam semalam.. Lbh kurang 12 jam yang lepas. Ketika Mr.PiNGu menaip ni (di pejabat) kejadian berlaku di dalam bilik pejabat inilah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 21 Mac 2012

COOL: Naruto Spoiler 579

=Spoiler Naruto 579 # confirm naruto prediction # confirm naruto spoiler 579 =

Summary:
Kabuto Covers his eyes to defend against eye jutsu. Sasuke warns itachi about snakes but that doesn't seem what kabuto have in his sleeves. The snake attacks both of them. Both Sasuke and Itachi defends with Shusano. Sasuke removes Kabuto's robe but nothing inside. Kabuto chakura spreads, something like fluid. That the result of his research on Hozuki Clan. kabuto also got healing techniques like karin. Sasuke suspects that Kabuto also manages to obtain Jugoo's ability. Kabuto said that he is also posses the sennin mode. Unlike Naruto, Kabuto Train with a Hermit Snake. Sasuke attacks with Susano's arrows but Kabuto dodge it! Itachi warns Sasuke for not to attack like crazy.. Huhu..

For more info just wait the Comic which will come out around the corner hehe.. 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEHE: Debaran Ambil Keputusan SPM 2001.. satu kenangan terindah Mr.PiNGu

Assalamualaikum..

Hari ini, 21 mac 2012 adik-adik kita yang mengambil SPM sesi 2011 akan mula mengambil result SPM. saya yakin ramai yang berdebar-debar, cemas dan sebagainya untuk mengetahui apakah keputusan SPM yang bakal mereka dapat. Walaubagamana keputusan yang anda dapat, itu adalah daripada semua usaha yang anda lakukan dan juga rezeki. Kalau bagus tahniah diucapkan kalau kurang bagus usaha lagi jangan berputus asa.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 20 Mac 2012

WOW: Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Hai Assalamualaikum..

Korang nak tau, blog BLOGGERWANITA anjur satu contest yang cukup-cukuplah lumayan hadiahnya... RM 5000?? korang taknak ke? Tak rugi join kan? Nak join mudah sahaja klik banner dibawah. Peraduan tamat 1 April 2012.. Jangan lepaskan peluang! 100 Blogger terawal sahaja bakal berpeluang!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 16 Mac 2012

ERKK: Ramas tetek Awek Percuma

hi!

wah wah bestla korang ye.. Derma sikit dapat ramas-ramas tetek pompuan cantik. banyak cantik? tapi kalau ikan dah offer, takkan kucing wat-wat tak nampak kan? Tapi kejadian hanya berlaku di jepun. Orang Malaysia jangan berangan dapat benda cenggini. Kui kui kui..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 14 Mac 2012

HUHU: Aku kena dera

Assalamualaikum..

Pagi ini baru sahaja kena dera. Ades. Bukan pe pun actually saya telah dipanggil untuk menghadiri temuduga untuk kelayakan cuti belajar Ijazah Doktor falsafah sebentar tadi. Yang buat saya agak tertekan ialah pihak terlibat memaklumkan kepada saya pada petang semalam. Sangatlah last minit.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 13 Mac 2012

HUHU: Mengapa Manusia Semakin Kejam?

Assalamualaikum semua..

Nurul Nadhirah Abdullah.. itulah nama seorang kanak-kanak berusia 5 tahun yang dibunuh kejam tanpa peri kemanusiaan. Kanak-kanak ini hilang ketika turun ke bawah rumah pangsanya untuk membeli megi dan makanan ringan. Yang saya pelik mengapalah kanak-kanak sekecil ini dibenarkan keluar sesuka hati ke bawah blok seorang diri??

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 8 Mac 2012

ERMM: SBPA mansuh.. SSM diperbaiki

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Harini buka Facebook macam-macam orang update pasal pembatalan skim yang hangat diperkatakan sebelum ini iaitu SBPA atau lebih dikenali sebagai Skim Baru Perkhidmatan Awam telah diumumkan dibatalkan pada hari ini oleh Perdana menteri kita Datuk Seri Najib Tun Razak. Namun begitu, sistem saraan lama dibawah SSM akan dipertingkatkan dengan kenaikan sehingga 13% untuk Gred perkhidmatan 1-54, 9% untuk Gred Jusa (A, B dan C), dan 8% untuk Turus (2 and 3), dan 7% untuk Turus 1 dan ketua setiausaha.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 3 Mac 2012

HEHE: Sembang Petang Sabtu di Bulan Mac

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Akhir-akhir ini rasanya Mr.PiNGu semakin malas nak update blog. Mood tak sampai la. Lagipun agak buzy dengan pelbagai perkara. Sebenarnya hari-hari duk buka blog tetapi nak menulis rasa malas sangat. Apabila buka blog rasa berserabut sebab semua benda saya nak tulis. Now rasa nak tumpukan kepada sesuatu topik yang lebih spesifik.

Kalau ikutkan minat, macam-macam perkara saya minat. But paling minat sekali ialah berhubung Sains, kesihatan, hidupan (Tumbuhan & Tanaman & haiwan) dan makanan (Resepi & Masakan). Rasanya lepas-lepas ni nak tumpukan kepada topik ini sahaja.

Hope korang akan terus follow blog den yang tak seberapa ni yer. Sokongan daripada korang sangatlah den hargai. Thanx a lot! =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search