| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Khamis, 30 Jun 2011

Naruto Shipudin Manga 545 - An immortal Army

Hi Guys!

A new manga Naruto already release! Awesome episode as usual. A lot of new information are known in this chapter. Good to go Kishi for creating good idea for your new episode. I would like to give my little comment about this new chapter. For those who haven't read yet, you can read here as well: mangastream.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 29 Jun 2011

Cara meletakkan meta tag dalam Blog Blogspot

Salam..

Hai. Selamat pagi apa khabar? Actually malam ni Mr.PiNGu tak berasa ngantuk sangat so gigihla berblog dan berfacebook. Sebenarnya takdelah nak posting topik pun. Just tadi baca-baca tentang teknik berblog. So tertariklah dengan satu benda ni. Saya percaya blogger-blogger otai dah lama guna benda alah ni. Benda yang Mr.PiNGu maksudkan ialah Meta Tag.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 27 Jun 2011

Sepah bergaduh sebelum dan selepas Final Maharaja Lawak?

Salam kawan-kawan.

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa ahli-ahli kumpulan Sepah bergaduh sesama sendiri menjelang Final Maharaja Lawak. Walaupun mereka dilihat sangat serasi, namun perselisihan faham berlaku juga. Tak sangka kan? Hal ini dinyatakan sendiri oleh mereka.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Hilang Status Glitterati secara Misteri

Salam Kawan-kawan..

Hari ni nak ngomel sket pasal Nuffnang! Mr.PiNGu sangat tak puashati dan kecil hati. Mana tidaknya tiba-tiba tak ada hujan tak ada ribut terus je hilang status Glitterati secara misteri! Nak kata Mr.PiNGu ada pasang iklan atau mana-mana competitor Nuffnang dalam blog ni tiada pula. But, why status Glitteratiku hilang tiba-tiba??

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Shuib Sepah peluk Dafi AF di Maharaja Lawak

Hi kawan-kawan!

Siang tadi Mr.PiNGu tidur separuh hari. Kemudian pergi makan-makan besar dengan kengkawan dan main bowling after that. Best hehe tapi yelah blog pulak tak update (Walaupun lately memang update banyak topik setiap hari). Ok Kali ini nak wat gosip tak masuk akal sket. Haha Gosip tersebut ialah berhubung babak Romantik antara Shuib dan Dafi. Awwwwww~~~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 26 Jun 2011

Amaran Godam Blog oleh Anonymous

Terlupa nak ulas berkenaan perkara ini. Sedang sebuk menggunakan carian google terjumpalah topik berkenaan hacker atau penggodam yang sedang cukup panas dewasa ini. Dikatakan, hackers yang menggelarkan diri mereka sebagai Anonymous ini berasal daripada luar negara dan mengancam untuk menggodam laman web kerajaan Malaysia atas rasa tidak puashati dengan tindakan kerajaan Malaysia menyekat banyak website daripada luar negara. Kononnya Hackers ini nak jadi pejuang kebebasan menggunakan internet.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Shuib Sepah persis Hantu Kak Limah!

Salam!

Hai.. Mr.PiNGu masih rajin nak buat ulasan pasal persembahan Sepah semasa Maharaja Lawak. Kali ini penumpuan diberikan untuk watak yang dibawakan oleh Shuib sebagai isteri Jep. Aku cukup terhibur dengan persembahan ala-ala Muzikal ini. Kita dapat lihat Mamat "curi tulang" kali ini kerana membawakan watak anak yang sedang mahu tidur.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sepah terbaik di Maharaja Lawak Akhir (Minggu 13)

Hai!

Actually malam ni Mr.PiNGu tak tidur lagi dek kerana melayan Video-video Maharaja Lawak Final iaitu pada minggu ke-13. Sebenarnya Mr.PiNGu tak tengok semasa siaran langsung kerana tiada televisyen dirumah. Lagipun ada kelas malam huhu.. Tapi takpe Youtube kan ada! Hehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Telanjang bogel sambil berwebcam

Hi kawan-kawan!

Pagi ini nak nak mengomel sikit tentang perkara ini. Korang rasa perkara diatas ini berlaku atau tidak? Semestinya ya! Aku tergerak nak buka kisah ni sebab ada sorang blogger juga menceritakan akan hal ini. Kisahnya yang aku baca ini tentang kisah seorang "Blogger popular" yang telah dengan rela hatinya berbogel depan webcam setelah diminta oleh rakan chattingnya. Blogger tersebut ialah wanita yer!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 24 Jun 2011

Ciri-ciri lelaki seksi dimata wanita

hai kawan-kawan!

Sebentar tadi sempatlah berjalan-jalan ke satu forum tu. Terjumpalah satu topik yang agak menarik yang sedang dibincangkan. Topik tersebut telah dibuka oleh seorang lelaki yang tertanya-tanya, akan ciri-ciri lelaki yang dikatakan seksi dimata wanita. Sebagai lelaki, saya juga sangat ingin mengetahui akan perkara tersebut. Mungkin kita beranggapan kita seksi bila begini dan begitu namun begitu ia tidak semestinya sama dari kaca mata seorang wanita. Jom kita lihat apakah ciri-ciri lelaki seksi yang mendapat respond daripada ramai wanita. Saya simpulkan seperti dibawah;

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

KL Gengstar bukti Rakyat Malaysia tidak mendriskriminasikan filem tempatan

Salam..

Masih lagi mood untuk mengomel tentang Filem KL gengstar yang pecah panggung dengan kutipan sangat luar biasa. Bukan 5-6 juta kutipan yang diperolehi malah telah menjangkau 11 juta menjadikan filem ini paling tinggi mendapat kutipan dalam sejarah penayangan Filem di Malaysia. Cukup membanggakan apabila Filem tempatan mampu menewaskan Filem daripada luar negara yang selama ini menjadi dambaan dan pilihan daripada penonton.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 23 Jun 2011

Terpaksa gigih menjual rebung demi membayar denda kehilangan myKad

salam..

Sebenarnya, tak semua rakyat kita hidup senang. Saya rasa semua pun tahu betapa hidup sekarang ini memerlukan segala-galanya wang. Nak hidup perlukan keperluan asas yang perlu dibeli dengan wang. Tak cukup itu, nak kemana-mana memerlukan wang. Salah sikit keluar wang bayar denda atau saman. Nak masuk toilet melepas hajat pun kadang-kadang perlukan wang. Justeru wang memang diperlukan dimana-mana sahaja. Itulah kuasa wang. bagi kita yang bekerja dan ada pendapatan tetap, kita tidak begitu ralat kerana duit abes je tak lama masuklah duit baru semasa tarikh gaji. Senangnya hidup.. Akan tetapi pernahkan anda terfikir tentang nasib manusia yang tidak begitu bernasib baik? Sukar mendapat pelajaran kerana kemiskinan dan akhirnya terpaksa kais pagi makan pagi demi mencari sesuap nasi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Majikan Cina tak dera amah malah bantu amah dapatkan diploma!

Salam..

Sebelum ini banyak kes penderaan amah daripada Indonesia melibatkan majikan cina. jarang saya dengar majikan melayu melakukan penderaan terhadap amah mereka namun kes tersebut masih ada dan terpencil. memang kurang enak dan memalukan apabila rakyat Malaysia sanggup bertindak kejam mendera amah Indonesia. Hal ini sekaligus memberi gambaran buruk kepada masyarakat malaysia khususnya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Bapa rayu anak mereka dimatikan!

Salam..

Pelik tak baca tajuk diatas? Kebiasaannya, ibu bapa mana mahu anak-anak mereka diselamatkan tetapi berbeza kali ini, mereka merayu anak mereka dimatikan! Mengapakah perkara ini berlaku? Mungkin ramai yang marah dengan bapa yang seorang ini akan tetapi beliau ada sebab tersendiri untuk berbuat sedemikian. Mungkin cara dia salah tetapi bagi kita, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya. Ikuti kisah ini..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ranking tertinggi Komuniti gempakZ berdasarkan Alexa

Hai semua!

Malam ni tengah happy sangat-sangat. Maklumlah Ranking website naik lagi. Paling gembira apabila inilah kali pertama ranking website naik diatas nombor 2000 (nombor kecil berada diatas), iaitu pada kedudukan 1,927! Serius sebelum ini Ranking memang asyik naik turun je sebab saya sedar ramai Blogger-blogger diluar yang gigih menaikkan traffik blog masing-masing. Yang saya tak sangka Ranking Malaysia naik sebanyak almost 100 berbanding semalam. Pencapaian tertinggi setakat ini. Ni yang lebih bermotivasi nak berblog! hehe.. terima kasih juga kepada rakan-rakan yang sudi melawat Blog saya yang tak seberapa ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Amy Search Hebat ni Putrajaya!

Hi semua! Dalam duk membelek-belek satu forum tu terpandanglah cerita tentang penyanyi pujaan ramai yang seorang ni. Orang kampung waa beb! hehe.. Beliau ialah Amy Search!Wowww... mantaplah persembahan dia baru-baru ini. Tak padan usia sudah 50-an! masih bertenaga setanding orang muda beb! Dia ni memang benar-benar legend. Lagu-lagu dia dah jadi evergreen. Mr.PiNGu sangat meminati Fantasia Bulan Madu. Sekarang ni lagu ini masih lagi menjadi pilihan ramai untuk dinyanyikan semula. Datuk Siti Nurhaliza, Siti Sarah Raisuddin, Razali, Dayang Nurfaizah dan ramai lagi artis telah menyanyikan semula lagu ini. Memang best! Ok. Now korang leh la baca berita penuh seperti dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Naruto 544 - Two Suns (Dua Matahari)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Thanks for visiting my iGLoO

Yes! Naruto manga chapter 544 dah keluar. Aku baca sebaik sahaja ia keluar. Dari tadi duk merefresh mangastream.com! Gigih kan? hahahaa.. So, kali ni nak buat ulasan tentang episod terbaru ni. Lama dah tidak buat ulasan Manga kesayangan saya nih. Hehe... Ok.. seperti prediction daripada spoiler memang menepati ramalan! Minggu ni episodnya best!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 22 Jun 2011

Tomok bakal kahwin pramugari, bernikal 1 julai 2011

Salam..

Saya percaya ramai yang minat juara OIAM 3, tak lain tak bukan Syah Indrawan Ismail atau lebih popular dengan panggilan Tomok. Bekas penyanyi kumpulan New boys yang popular bermula tahun 1999 ini dikatakan bakal menamatkan zaman bujangnya pada tahun ini. Melalui perbualan melalui Telefon antara tomok dan juga DJ Hot FM beberapa hari lepas, Tomok memaklumkan bahawa beliau akan bernikah pada 1 Julai dan majlis perkahwinan akan berlangsung pada 2 Julai iaitu keesokan harinya di rumah pengantin perempuan. Kemudian, Tomok akan mengadakan majlis persandingannya di rumah lelaki dan juga majlis untuk peminat pada 10 Julai dan 11 Julai. Wah! 3 kali ya Tomok bersanding! Apa-apapun Tahniah dr Mr.PiNGu untuk anda.

P/s: Suka sangat lagu bagai bidadari dan juga berlari =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Spoiler Naruto 544 manga: Madara create new pain?

Naruto is somehow the anime series I follow the most. I love Naruto so much. come to say about this, Everybody is waiting to the new chapter this week which is normally publish in Thursday. You can read at this website: http://mangastream.com

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Masalah kerosakan lif kerana lembu naik lif??

Salam..

Tadi ada terbaca berita tentang masalah kerosakkan Lif. Memang menyusahkan apabila apartment ataupun bangunan-bangunan tinggi menghadapi masalah kerosakkan lif. takkan la nak naik tangga? kalau setakat 3-4 tingkat boleh tahan lagi akan tetapi kalau dah sepuluh ke dua puluh tingkat korang mampu ke? Tu tak kira kalau warga tua yang duduk di bangunan-bangunan seperti ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

KL Gangstar melakar Sejarah perfileman tempatan

Salam..

Baru dapat tahu bahawa KL gangster telah melakar sejarah tersendiri apabila menjadi filem pertama tempatan meraih kutipan tertinggi iaitu sebanyak 11 juta sepanjang dua minggu ditayangkan di pawagam! Melalui kutipan sebanyak ini, ia juga telah memecahkan rekod kutipan untuk filem-filem antarabangsa juga! Amazing! Ini menunjukkan Filem tempatan juga akan mendapat sambutan yang baik daripada peminat jika ia dihasilkan dengan kualiti yang tinggi dan menepati citarasa penonton. Berita penuh dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Erra Fazira sudah mahu bertudung?

Salam..

Baru-baru ini ramai yang bercakap-cakap sana sini tentang tindakan Erra Fazira memakai tudung. Alah ini bukanlah kali pertama anda melihat Erra Fazira memakai tudung. Rasanya lama dahulu ketika Erra Fazira membintangi sebuah Filem Arahan Datuk Yusof Haslam, beliau sudah mengenakan tudung dalam Filem tersebut. Erra Fazira kelihatan sangat jelita apabila bertudung. Baru-baru ini Erra Fazira muncul dengan imej bertudung yang menggemparkan ramai pihak. Adakah Erra Fazira sudah mahu bertudung?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cover Song Lagu Hattan - Mahligai Syahdu

Hai kawan-kawan..

Pagi-pagi buta ni Mr.PiNGu macam biasa masih belum tidur. Tadi sempat juga merakamkan cover song lagu yang pernah dipopularkan oleh Hattan yang bertajuk "Mahligai Syahdu" Mr.PiNGu percaya korang masih ingat lagu ini sebab lagu ini memang best dan cukup famous sekitar tahun 90 an. Actually Mr.PiNGu bukanlah seorang yang selalu layan lagu 90 an. Bukan tak suka tetapi disebabkan radio sekarang lebih banyak memainkan lagu-lagu terbaru. Mr.PiNGu juga sebenarnya jarang mendengar radio. Akan tetapi Mr.PiNGu memang gemar menyanyi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Adakah SAYS.my merupakan Competitor bagi Nuffnang?

Bagi soalan di Tajuk soalan, Jawapanya ialah: YA!

Bagaimana saya pasti bahawa Says merupakan competitor bagi Nuffnang? Ini disebabkan saya kehilangan status Glitterati pada hari ini. Terkejut sekejap. Yela saya dah pasang Says seminggu barulah status saya hilang. Agaknya baru Nuffnang perasan akan hal ini. Pada mulanya saya tidak tahu bahawa SAYS merupakan competitor bagi Nuffnang tapi setelah saya try google di internet maka benarlah hal ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 21 Jun 2011

Fasha Sanda Berjaya kerana Disiplin

Salam..

Nak berceloteh sikit dengan seorang gadis manis namun penuh kontrobesi. Gadis dimaksudkan adalah Fasha sanda. Walaupun masa terus berlalu, nama Fasha Sanda terus menitir di bibir peminat dan juga anti beliau. Gadis ini sering mencipta kontrobesi demi kontrobesi. Pernah diband oleh wartawan satu ketika masa dahulu. Tak cukup itu, beliau dengan berpakaian seksi ketika bercuti bersama rakan-rakan, menghadiri parti "liar" dan juga dikatakan penyebab hancurnya rumah tangga Nora Danish, gadis ini terus muncul dengan kontrobesi yang sebahagiannya di"kantoikan" oleh peminat-peminatnya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cara meletakkan kod HTML (HTML code) dalam posting blog

salam.

Tentu ada lagi yang masih belum tahu cara nak meletakkan kod HTML dalam posting blog anda. Disini saya nak memberi sedikit tutorial tentang ini. Langkah pertama yang perlu anda lakukan ialah dengan memasuki laman web ini:

http://htmlentities.net/

kemudian anda akan nampak paparan seperti ini:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Hilang lagi Status Glitterati

Salam..

halahalahala.... Terkejut hari ini apabila membuka akaun nuffnangku. Mr.PiNGu telah kehilangan lagi status Glitterati! Ikutkan ini kali yang ketiga hilang setelah bertukar-tukar status. Terkejut sangat la. Sebab sebelum ni Ok je. Frust le sekarang. Baru je ngidam Buffer yang xpernah-pernah muncul. Ingatkan daku tak menduakan Nuffnang akan tetapi Nuffnang kata Mr.PiNGu telah menduakan dia lagi. Mr.PiNGu puas berfikir sebabnya. Tak caya ko tengok la statusku sekarang..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Mozilla Firefox dan Google Chrome buat Masalah

Salam..

Actually Pingu tak paham dengan PC dirumah ni. Nak surfing pun tiada mood disebabkan masalah web browser. Biasanya Mr.PiNGu suka menggunakan Mozilla Firefox kerana dah biasa dan suka dengan browser tersebut. Akan tetapi tidak tahu apa sebabnya dari tadi asyik Error je. Bila bukak Page blog banyak-banyak dia kata ada error pada memory and automatically dia off sendiri. Geram betul. Dah terkena Virus ke PC nih. Then disebabkan panas hati dengan Mozilla Firefox Mr.PiNGu pun buka pula guna google chrome.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 20 Jun 2011

Jep Sepah as Ustazah Nor Bahiyah

Salam..

Kepada peminat Maharaja Lawak, pastinya anda tak ketinggalan menonton untuk minggu ke-12 Rancangan ini. Ada satu persembahan yang mengundang kontrobesi. Pastinya ramai dapat agak tak lain tak bukan persembahan Sepah pada tugasan kedua. Persembahan yang berkisar tentang pengacara "Ustazah  Nor Bahiyah" dan "Suaminya". Mereka mengacarakan rancangan yang berkisar tentang "Bapa"

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Pak Uda Pi Mai Pi Mai Tang Tu (Zami Ismail) telah meninggal dunia

Takziah buat keluarga Pak Uda @ Zami Ismail yang telah meninggal dunia, 10.30 pagi ahad di IJN - Semoga roh nya di tempatkan bersama golongan umat yang beriman. Al-fatihah.. Sangat suka dengan lakonan Zami Ismail yang selalunya memang menjadi. Beliau pelakon berbakat. Kali terakhir menonton lakonan beliau adalah dalam Filem hantu Kak Limah Balik Rumah. Tak sangka beliau pergi pada usia masih awal akibat serangan jantung.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Masalah tidur waktu malam

Salam..

Nampaknya, malam ini sekali lagi Mr.PiNGu tidak dapat tidur. Kerap kali lately susah nak tidur malam. Berguling-guling tetapi mata tak juga mahu lelap. Apakah masalah yang dihadapi oleh Mr.PiNGu ini. Adakah insomnia? akan tetapi pada waktu siang, mudah pula Mr.PiNGu untuk melelapkan mata dengan nyenyaknya. Nak nak pada waktu tengahari. Mungkin jadual tidur Mr.PiNGu telah berubah. Terasa ingin membetulkan semula jadual tidur Mr.PiNGu ini. Al-Maklumlah, Mr.PiNGU bekerja pada waktu siang makanya tak sepatutnya Mr.PiNGU tidur waktu siang. Jika tidak tidur pun mata akan rasa sangat-sangat letih dan mahu lelap.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 17 Jun 2011

Berita Fresh: Wanita fail bab Parking kereta

Hi! Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terlebih dahulu sebelum Mr.PiNGu memulakan bicara, izinkan Mr.PiNGu memohon maaf andainya tulisan Mr.PiNGu kali ini akan memberikan rasa tidak puashati kepada golongan wanita. Hal ini tidak lebih sebagai perkongsian sahaja semoga dijadikan iktibar.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Pelakon utama Anu Dalam Botol, Arja Lee balas chatting saya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Thanks for visiting my iGLoO

Kali ni nak merapek sikit.. Ala cam biasalah. Kalau tak merapek pada masa-masa yang tak sesuai ni memang tak sah. Haha.. Kali ni Mr.PiNGu nak berbicara tentang seorang pelakon yang sedang meningkat naik. Beliau dikenali sebagai "Arja Lee", yang popular dengan membintangi filem kontrabesi "Anu dalam botol".

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAI: Segmen Mencari 50 Blogger Hensem Untuk Bloglist


Hye Syaf..

Walaupun kita tidak pernah saling berkenalan ataupun beramah mesra di mana-mana, namun atas dasar semangat pasukan blogger saya meluangkan sedikit masa untuk mencoretkan sesuatu dalam ruangan ini. Sebenarnya saya juga ada membuat satu pertandingan di blog saya namun sambutan kurang memberangsangkan walaupun hadiah ditawarkan RM 100 dr duit pokek Mr.PiNGu sendiri. nak tahu masuk sini = KLIK = (sorry terpomot sket! hehe)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Buat Pemain Bola Sepak: Perlukah buat begitu jika menang pun?


Hai kawan-kawan semua.

Saya Mr.PiNGu bukanlah seorang yang fanatik bola sepak. Mr.PiNGu juga tak akan sudi nak meluangkan masa tengah-tengah malam ke pagi demi menonton perlawanan bola sepak sebab Mr.PiNGu merasakan tidur lebih best. Tetapi ini bukanlah bermaksud saya ni anti permainan bola sepak. Saya bersikap neutral dalam permainan ini. Kadang-kadang layan tapi selalunya memang tak layanlah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 16 Jun 2011

Hacker bergelar "Anonymous" berjaya serang 51 website!

Hai kawan-kawan..

Sekarang ni sedang kecoh dan panik seantero Malaya dek kerana satu kumpulan tak diundang yang menggelarkan diri mereka sebagai "Anonymous" yang mengancam untuk menggodam website-website penting di Malaysia terutama website kerajaan Malaysia. Amaran mereka nampaknya bukan omongan kosong kerana dilaporkan sebanyak 51 buah website telah berjaya digodam. Antara website-website tersebut ialah nst.com.my, malaysia.gov.my, sabahtourism.com, penang.uitm.edu.my, dan tourmalaysia.com.my.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Mari luangkan masa melakukan solat gerhana

Disebabkan gerhana bulan sedang berlangsung dalam masa 5 jam ini eloklah kita sama-sama mencuri sedikit masa kita untuk melakukan Solat Sunat Gerhana. Melalui pembacaan yang telah saya lakukan sebentar tadi, solat sunat gerhana agak berbeza sedikit dengan solat-solat sunat yang lain kerana dilakukan sebanyak 2 rakaat tetapi dengan 4 kali Ruku'.

Ringkasnya, solat sunat gerhana boleh dilakukan dengan cara berikut:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Agnes Monica telah meninggal Dunia??

Berderau sekejap darah ni apabila mendapat tahu agnes monica meninggal dunia melalui satu tulisan blog. Al-Maklumlah Agnes Monica merupakan salah seorang penyanyi yang sangat saya minati. Nak nanges jap pun ada.

Rupanya berita tersebut adalah gosip liar yang tidak patutlah! Mana taknya Agnes Monica hanya dimasukkan ke hospital kerana kecederaan punggungnya. Dikatakan gosip tersebut keluar setelah beliau telah selamat keluar daripada hospital. Erm. Macam-macamlah diorang nih nak bergosip agak-agaklah oi!

Hope Agnes Monica akan dapata lagi beraksi dengan lagu-lagu yang mantap!

P/S:  Mr.PiNGU sangat suka lagu matahariku, tanpa kasihmu, teruskanlah, dan banyak lagi la.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Malam ini ada Gerhana Bulan

Salam Kawan-kawan. Hari ini 16 Jun akan berlaku gerhana bulan. Jam Mr.PiNGu menunjukkan pukul 12.30 am. lebih kurang setengah jam lagi gerhana bulan akan bermula. Gerhana bulan kali ini dikatakan akan berlangsung selama kira-kira 5 jam iaitu bermula pukul 1 pagi sehingga 6 pagi. Bagi mereka yang mungkin belum pernah melihat gerhana bulan bolehlah pergi luar melihat-lihat. Pingu dah pernah lihat gerhana bulan ini. So malam ni takdelah nak tengok lagi. Sebab nak tidur. Esok perlu bangun awal.


Ok. Nak cerita sedikit tentang gerhana bulan. Gerhana bulan berlaku apabila bulan melintasi kawasan bayang-bayang bumi yang gelap menyebabkan sebahagian atau sepenuhnya permukaan bulan akan tidak kelihatan. Keadaan ini berlaku kerana bumi berada antara matahari dan bulan dalam keadan lurus. Jika dibandingkan dengan gerhana matahari, gerhana bulan berlaku pada masa yang lebih panjang. Gerhana matahari berlaku apabila bulan berada diantara bumi dan matahari dalam keadan lurus.

Gerhana bulan boleh berlaku secara separa atau penuh. Jika keseluruhan bulan terlindung daripada cahaya matahari kerana bumi, maka akan berlaku gerhana penuh. Sama juga dengan gerhana matahari, jika matahari terlindung penuh daripada bumi maka berlaku gerhana penuh.
Sekian sahaja info pendek kali ini~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 14 Jun 2011

Kelas kau Cik Ana Rashidah

Salam..

Topik ni khas aku tujukan untuk adik manis bernama Ana Rashidah. Bukan Cik Ana Rafali yer. Hehe.. Tengok tajuk tu. "Kelas kau Ana Rashidah" Mengapakah Mr.PiNGu (TomatoGonzalesz) berminat nak citer pasal Cik Ana Rashidah ni? Adalah ceritanya. Sebelum tu kepada sesiapa yang nak berkenalan dengan Cik Ana Rashidah bolehlah add Facebook beliau, itupun kalau beliau approve. ** FB Cik Ana Rashidah **

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 11 Jun 2011

Senarai Peserta Pertandingan: Mengapa Mr.PiNGU perlu bagi saya RM 50"

Baiklah rakan-rakan. Pertandingan yang julung-julung Mr.PiNGu adakan iaitu pertandingan "Mengapa Mr.PiNGu perlu beri saya RM 50" sedang berlangsung selama dua bulan. Tarikh tutup penyertaan ialah 10 Ogos 2011. Saya akan update Peserta yang join disini. Diharap lebih ramai yang sudi mengambil bahagian.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 10 Jun 2011

Aku telah melakukan Kesilapan sangat besar dalam dunia blog

Salam..

Pagi ini aku nak mengomel tentang kesilapan terbesar aku sepanjang aku menceburi dunia blogger ni. Actually aku tak pernah perasaan pun benda ni. Aku berterima kasih atas satu emel yang dihantar kepada peti gmailku yang telah menyedarkan aku..


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

JOM SERTAI: Mengapa Mr.PiNGu perlu beri saya RM 50?

Salam rakan blogger. Actually pada hari ini, iaitu 10 Jun merupakan ulang tahun kelahiran Mr.PiNGu. yang keberapa rahsia. Hehe.. So, Mr.PiNGu dengan rendah hati nak mengajak anda semua untuk join pertandingan yang julung-julung kalinya Mr.Pingu anjurkan di blog Mr.PiNGu yang tak seberapa ini. Pertandingan ini amat mudah, apa yang perlu anda ada ialah jari jemari anda untuk menaip dan juga sebuah blog peribadi! Disini saya akan menerangkan secara lanjut syarat-syarat penyertaan;

Disini saya bukan mahu mencari seorang pemenang sahaja akan tetapi saya mencari DUA ORANG PEMENANG!. Ya! Dua orang pemenang yang akan menerima RM 50 setiap seorang. Jadi, apa tunggu lagi marilah menjadi salah seorang peserta pertandingan ini.

Baiklah, apa yang perlu anda lakukan ialah buka satu entry di blog anda seberapa kreatif yang boleh menggunakan tajuk "Mengapa Mr.PiNGu perlu beri saya RM 50"

Ok. Itu perkara utama yang anda perlu fikirkan untuk menyertai pertandingan ini. kemudian, ada syarat-syarat tambahan yang anda perlu ikuti. Syarat-syaratnya ialah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 9 Jun 2011

Aznil Haji Nawawi (Pak Nil Radio Era) Selamatkan pemuda daripada membunuh diri

salam. Saya nak bercerita tentang seorang pengacara hebat dan tiada tandingannya. Insan yang saya maksudkan tak lain dan tak bukan ialah Aznil Haji Nawawi atau lebih dikenali sebagi Pak Nil. Walaupun sudah berusia namun Pak Nil kekal Cute dan jambu. Satu yang saya kagumi tentang insan bernama Aznil Haji Nawawi ni ialah kemuliaan hatinya. Dia sering membantu insan-insan dalam kesusahan sebaik mungkin dan sering juga memberikan nasihat dan motivasi kepada insan dilanda musibah. Saya suka dengan segmen merisik khabar di radio era yang sedikit sebanyak membuka mata banyak pihak tentang masalah yang dihadapi oleh sebahagian insan di luar sana.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rozita Che Wan Masuk Hospital

Salam..

Hala hala halaa... Diva pujaan hati I (Diva .. ker?) masuk Hospital pula. Insan yang saya maksudkan ialah pelakon terkenal Rozita Che Wan. Pelakon Jelita berusia 38 tahun ini khabarnya telah diserang hepatitis. Wah.. Bahaya ni. By the way, apakah punca-punca penyakit ini ye? Ok lah. Kalau nak tahu lebih lanjut bacalah artikel dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Perompak semakin kejam. dah merompak rumah pula dibakar

Aku cukup seram bila memikirkan bahawa manusia masa kini semakin kejam dan jahat. Apabila terbaca artikel baru-baru ini tentang beberapa kes rompakan yang turut memusnahkan keseluruhan rumah mangsa. Bayangkan perasaan anda jika rumah anda hilang sekelip mata. Betapa sedihnya kerana diperlakukan sebegitu. Sudahla barang dirompak rumah pula dibakar sehingga tiada apa yang tinggal. Dimanakah silapnya? Saya rasa ini kerana ramai orang yang sudah rosak akhlaknya. Ibu bapa tidak mendidik anak dengan akhlak yang mulia, jauh sekali menerapkan ilmu-ilmu agama yang mulia. Sudahnya, manusia semakin rakus dan mementingkan hawa nafsunya sahaja. Marilah kita ikuti berita yang disiarkan ini. Semoga dijadikan ikhtibar dan perhatian bagi kita semua.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 8 Jun 2011

KL Gangstar Filem Terbaik Shamsul Yusof

Baca kat akbar tadi dengar-dengarnya Filem ini merupakan filem terbaik Shamsul Yusof. Tengok Triller dia pun macam best je. Rasa nak tengok juga la. tadi cedok-cedok akbar cari artikel. Hehe.. Baguslah bila filem melayu mula menunjukkan peningkatan yang baik. Rasa lebih puas untuk menonton.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 7 Jun 2011

Lawak Nabil Maharaja Lawak makin tak menjadi

Salam. Aku salah seorang pemerhati Nabil, Sepah, Jambu dan Jozan dalam Maharaja Lawak. Kira 4 peserta inilah yang biasanya aku layan persembahan mereka. Tapi kali ni biarlah aku komen dulu tentang Nabil. Actually, Nabil adalah satu-satunya peserta solo yang paling berbakat dalam rancangan ini. Aku cukup tertarik dengan lawak Nabil untuk beberapa minggu yang pertama. Dia menunjukkan bahawa lawak yang dibuatnya adalah tersendiri dan juga brilliant. Namun begitu lately aku lihat Nabil seolah-olah "down".

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Segmen Muhasabah Diri: Kiamat pasti terjadi.

Salam semua. Seperti yang kita sedia maklum sebagai seorang muslim, kita mesti yakin akan tibanya hari kiamat, hari dimana segala amalan akan dihitung, segala perkara akan dibicarakan dengan adil dan hukuman akan diberikan dengan setimpal. Maka, sudah bersediakah kita menghadapinya? Renung-renungkan dan selamat beramal. Disini Pingu kongsikan sedikit informasi yang Pingu dapat berhubung keadaan yang digambarkan pada hari kiamat.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Demonic Statue of the outher path: Gedo Mazo (Naruto Shipudin)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Thanks for visiting my iGLoO

Lama rasanya tak update cerita pasal komik atau anime. hari ni tergerak lak nak cerita pasal satu benda ni. Actually antara banyak-banyak anime, hanya Naruto sahaja yang Pingu Follow tak pernah miss every week. Sekarang pula Plot cerita Naruto dah hampir sampai ke kemuncak. Perang Dunia Ninja keempat telah berlangsung dimana bezanya, Perang kali ini bukanlah antara shinobi tetapi antara Pakatan Shinobi yang pertama kali bersatu menentang Uchiha Madara dan konco-konconya. Ramai yang terkorban dalam perang tersebut. Kemuncak kepada Perang tersebut sebelum matahari terbenam ialah kemunculan Uchiha Madara dengan menyeru Gedo Mazo. Sebenarnya, apakah dia Gedo Mazo?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Amazing 12 years old boy: Ronan Parke - British Got Talent 2011

Hai semua! Pingu masih tak tidur malam ni. mood nak update blog. Actually, Pingu terjumpa satu bakat yang cukup menarik perhatian. Bagi korang yang ada TV dan menonton rancangan ini pasti sudah sedia maklum namun bagi Pingu yang tiada TV di rumah ni (Motif selalu nak mention kan?.. haha), Pingu dapat tahu dari satu blog yang duk membandingkan bakat yang dimiliki oleh budak ini dengan budak-budak AF 9. Katanya takde satupun calon-calon juara AF tu boleh tandingin budak 12 tahun ini. Pingu secara peribadi mengiakan pendapat tersebut. Vokal budak ini memang power dan gemersik. Budak yang dimaksudkan diberi nama Ronan Parke.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Apa cerita kes simbah asid di sekitar Bandaraya Kuala Lumpur?

Salam. Tak lama sebelum ni kecoh dengan kes simbah asid melibatkan pembonceng motorsikal berbangsa India keatas wanita-wanita di sekitar bricksfield, Kuala Lumpur. Sekarang Pingu dah tak dengar cerita pasal ni. Apa kesudahan kes ini ye? Adakah penjenayah terlibat telah ditangkap? Maaflah kalau Mr.Pingu tertinggal keretapi. Maklumlah Rumah takde TV. Lepas tu nak baca akbar online pun selalu lupa. Mungkin ada terlepas cerita pasal ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 6 Jun 2011

Es Saung Sunda Sawargi - Es Soup Buah

Salam..

Hai selamat petang semua.. Apa khabar? sihat? Baiklah.. Kali ini Pingu nak bercerita tentang satu menu yang lazat. Malam semalam, disebabkan tak tahan lapar, I pun ajaklah member sorang tu pi makan dekat satu restoran jawa. Nama restoran tu ialah "Es Saung Sunda Sawargi". Lokasinya di Taman Universiti, Skudai Johor.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 5 Jun 2011

Actually, Love is...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Lets talk about love! I do believe everyone know about love. Everyone need love. But maybe some of you do not really knew the meaning of "Love". Here I share some of them. Enjoy~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Hasil seni catan minyak

Salam.. Nak share lagi. Kali ini tentang catan. Masa sekolah dulu Pingu sangat berminat dengan seni lukisan dan catan. Walaupun kurang berbakat tetapi disebabkan minat, Pingu dapat improve a lot dalam bidang ini. Masa SPM pun ambil seni kerana minat, even masa tu saya jurusan Sains. Masa sekolah saya lebih tumpukan kepada seni catan lilin dan air. Belum pernah lagi cuba menggunakan catan minyak. Masa tu tak mampu nak beli catan minyak yang berharga lebih mahal. Sebenarnya mewarna menggunakan catan minyak akan menghasilkan effect yang lebih cantik, hidup dan menakjubkan. Di bawah ini saya kongsikan sedikit contoh catan menggunakan catan minyak.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rumah telur yang comel dari Beljing

Wah.. bijak ler budak ni. Demi nak save duit sewa rumah dia come out dengan idea untuk mewujudkan rumah telur yang unik menggunakan sumber yang murah, semulajadi dan dapat menjana tenaga daripada matahari untuk sistem pencahayaan.. Jom baca artikel penuh:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Jom layan aksi-aksi abang polis

Jom layan aksi-aksi abang polis yang best. Walaubagaimanapun Polis merupakan badan yang menjaga keselamatan negara. Kita perlu sentiasa hormat polis. Tanpa mereka, negara akan huru hara kerana penjahat tidak takut untuk melakukan kejahatan. Paparan-paparan dibawah adalah untuk aktiviti santai semata-mata. Layanz.. (Abang Polis jangan saman saya!)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Minum air masa secukupnya pada waktu-waktu yang terbaik

Semua orang tahu, minum air adalah sangat penting dan sangat baik untuk kesihatan. Tapi adakah anda tahu bilakah masa yang PALING BAIK untuk anda minum air?

Air di sini bukannya air kopi, air teh atau atau air yang berperisa. Tetapi air di sini adalah AIR MASAK! Jangan salah faham pulak yer. Wink

Baiklah, berbalik kepada persoalan tadi, bilakah masa paling bagus untuk minum air?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 4 Jun 2011

Komuniti gempakz dot com dot org

Salam! Haha.. Arini Pingu nak ngomel sket dengan salah satu daripada website yang PinGu usahakan ni. Tak lain tak bukan Komuniti gempakz dot com (yang baru ialah Komuniti gempakz dot org). Apakah beza Komuniti gempakz dot com dengan Komuniti gempakz dot org? jawapannya.. Namanya juga berbeza! Haha... next..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Motif nak ikut line putus-putus!

Salam. Sebenarnya, Pingu tengah hangin ni. Tadi masa memandu kereta Pingu terjumpa ada penunggang motorsikal yang membawa pembonceng menunggang motorsikalnya di tengah-tengah jalan, seperti mahu mengikut garisan putus-putus. Sudah tu bawa perlahan macam kura-kura. Penunggang dan pembonceng tersebut merupakan wanita. Aku memang hangin dengan pemandu wanita ni. Banyak kali dah aku jumpa yang bawak kenderan macam tak pernah ambil kelas memandu. Suka-suka hati mereka je bawa tengah-tengah jalan, memandu slow di laluan kanan dan juga bagi signal yang salah. Dah beberapa kali aku jumpe pemandu wanita yang nak masuk ke simpang kiri tapi hidupkan signal kanan dan sebaliknya! Aku rasa adik aku yang sekolah menengah pun tau guna signal yang betul!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 3 Jun 2011

Kategori-kategori Blog yang Mr.PiNGu suka sangat

Salam semua. Sebelum beradu di malam yang hening ini sambil menikmati lagu-lagu dendangan Datuk Siti, Mr.PiNGu nak menulis sedikit tentang Blog yang Mr.PiNGu gemari. Ada dua kategori Blog yang Mr.PiNGu suka:

1) Blog yang kemas dan cantik
2) Blog penuh informasi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 2 Jun 2011

Aktiviti seni Datuk Siti Nurhaliza Jun 2011

Kepada peminat-peminat Datuk Siti Nurhaliza, beliau telah melistkan beberapa aktiviti yang akn beliau jalankan sekitar Jun 2011.. Layanzzz..

1) Bulan untuk terus bekerja. Jangan lupa datang menyaksikan rakaman Siti bersama Idola Kecil 3 pada 2 Jun ini, jam 8 malam di Sri Pentas 2, Shah Alam. Datang awal ya, jam 730pm pintu akan dibuka dan pakaian juga hendaklah sesuai iaitu smart kasual. Selamat menonton dan terhibur!
2) Siti pernah ke rumah kaca Akademi Fantasia beberapa minggu yang lalu dan pada 4 Jun ini, (Sabtu), Siti akan membuat persembahan dan menjadi juri untuk Konsert AF9. Jangan lupa menonton!
3) Nantikan pengumuman utk peminat2 Siti di Brunei ya, agak lama juga Siti tidak ke sana dan insyaAllah jika tidak ada aral melintang, Siti akan ke Brunei sedikit masa lagi utk promosi SimplySiti. Tunggu Siti di sana ya!
4) Anda mahu mendengar Siti menyampaikan lagu2 berentak retro 70-an? Berganding dengan artis2 ternama 70'an? Jangan lupa datang ke Laman Santai, Istana Budaya, pada 11 Jun ini, jam 830malam. Siti, Latiff Ibrahim, Hail Amir dan Uji Rashid akan menghiburkan anda. Jumpa di sana!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Kisahku dicekik hantu

Salam semua. Pingu nak menceritakan peristiwa yang telah Mr.Pingu alami beberapa hari lepas, iaitu pada hari Ahad 31 Mei 2011. Daripada tajuk pun korang mesti rasa gerun kan? Bagaimana Mr.PiNGU dicekik oleh hantu? Kalau korang rasa gerun, bayangkan diri ini yang mengalaminya? Ini merupakan kali pertama seumur hidup pingu mengalaminya dan diharap tidak akan terjadi untuk kali kedua. huhu..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 1 Jun 2011

Isteri dilarikan dan dirogol bergilir-gilir

Salam..

Terbaca berita harini kes malang yang berlaku semoga dijadikan iktibar.

Berhenti sekejap di kedai serbaneka untuk membeli barang dengan meninggalkan anak-anak atau isteri di dalam kereta. Pernahkah anda fikir tentang keselamatan mereka? lebih-lebih lagi enjin jereta tidak dimatikan dan pintu juga tidak dilock dari dalam.

Berbalik kepada tajuk diatas, anda boleh baca berita penuh yang saya lampirkan dibawah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Bayi dicampak daripada tingkat atas bangunan

KEJAM! Memang kejam! tak ada hati perut punya manusia! bodoh! jahil! dan seumpamanya yang boleh diberikan pada individu terlibat yang menggambarkan kelakuan manusia diluar norma yang sepatutnya. Lebih kejam daripada haiwan. Bayi itu tidak berdosa. Tidak sepatutnya bayi tersebut menerima hukuman atas kesalahan anda wahai lelaki wanita penzina yang bodoh dan tak berakhlak! PiNGu nak mengomel berhubung kes bayi dicampak dari tingkat 5 sebuah apartment

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search