| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Isnin, 6 Jun 2011

Es Saung Sunda Sawargi - Es Soup Buah

Salam..

Hai selamat petang semua.. Apa khabar? sihat? Baiklah.. Kali ini Pingu nak bercerita tentang satu menu yang lazat. Malam semalam, disebabkan tak tahan lapar, I pun ajaklah member sorang tu pi makan dekat satu restoran jawa. Nama restoran tu ialah "Es Saung Sunda Sawargi". Lokasinya di Taman Universiti, Skudai Johor.

Bestnyer tentang restoran ini ialah kerana menunya yang unik dan tersendiri. Cara memasaknya ala-ala jawa dan suasana di kedai juga menarik. Salah satu menu saya nak tunjuk ialah menu pencuci mulut yang diberi nama "Es Soup Buah" seperti yang ditunjukkan dalam gambar dibawah;


Amacam? nampak sedap kan? Memang sedap. Es Soup Buah ni merupakan campuran buah-buahan yang pelbagai di dalam satu mangkuk yang berisi air susu manis. Memang best la menjamu benda ini sebelum atau sesudah makan. Ada pelbagai buah-buahan diletakkan di dalamnya seperti betik, orange, tembikai, tembikai susu dan anggur. Kalau anda nak rasa keenakkannya kenalah try sendiri. Akan tetapi saya rasa anda boleh membuat sendiri benda ni. Lebih murah dan jimat. Harga menu ini di kedai tersebut ialah RM 5 / semangkuk.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

4 ulasan:

Halimatun Sa'adiah berkata... |Reply|

sedapnye tp nape jauh sgt....

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hye atun, U duduk mana tuh? hehee dekat je dengan rumah saya hehee

Sumberjambe berkata... |Reply|

nikmat es saung sunda sawargi. Apalagi sekarang musim panas segaaar.

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe yep2 masa panas2 ni dpt benda ni wahhh segarnyer.... ^_^

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search