| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Sabtu, 30 Jun 2012

YEKE: Mr.PiNGu dah pindah Blog

Assalamualaikum.. Mungkin ada dikalangan anda yang mengikuti perkembangan blog Mr.PiNGu ni. Actually ada yang bertanya mengapa sudah lama saya tak update topik baru. Saya masih lagi berblog cuma saya telah memindahkan aktiviti blog saya di blog baru yang menggunakan wordpress based. Nak berubah angin.

Justeru kepada kawan-kawan yang masih ingin mengikuti perkembangan diriku ini masuklah ke blog baru den ya..

alamat seperti diberikan: http://gempakz.org/mrpingu/

sekian terima kasih =)


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 1 Jun 2012

OOO: Exabytes, MOLPay ink easy payment pact

Web-hosting provider, Exabytes Network Sdn Bhd has forged a partnership with MOLPay Sdn Bhd to provide fast, easy and affordable online payment gateway systems for e-commerce set ups at Easy.my.

Easy.my is hosted on Exabytes’ system and provides an integrated platform where it automates and streamlines the back office processes to enable merchants and customers to more effectively manage orders, inventory, accounting as well as marketing.

It is currently the nation's largest 'virtual' mall with over 6,000 registered merchants.

Chan Kee Siak, chief executive officer and founder of Exabytes, said the partnership between Exabytes and MOLPay would increase new merchant applications as well as boost the number of transactions of more brick-and-mortar retailers and merchants into the virtual realm of online e-commerce.

"Exabytes expects to grow our merchant list to at least 10,000 by year end at Easy.my and I believe that the ease of incorporating a secure, online payment capability will encourage more traditional retailers to move full-fledged into the cashless and digital e-commerce model," he told a press conference here today.

Chan said MOLPay offered special package to Exabytes customers at zero setup fee. The payment methods include multiple secured payment gateways integration which accepts manual bank transfers, online bank transfers and credit cards.

"With MOLPay’s partnership in Malaysia, we are confident that Exabytes can contribute to the development of the local e-commerce scene.

"Exabytes will continue to partner with the right technology vendors to ensure that our 55,000 customers worldwide, will always have the best functionalities upgrade options to improve their website to higher standards," he said.

Meanwhile, MOLPay's chief executive officer Eng Sheng Guan, said "Setting up a retail website is insufficient. More and more retailers are looking to have a proper and secure online transaction system to encourage direct payment immediately upon online purchase by their customers.

"MOLPay provides this end of the solution very easily for Exabytes and its Easy.my merchants." -- Bernama

Read more: Exabytes, MOLPay ink easy payment pact : http://www.btimes.com.my/articles/20120522154409/Article/#ixzz1wVclgPIg

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 17 April 2012

HAHA: Fizikal sebenar pemilik facebook

hehe.. jangan mudah sangat nak percaya gambar dalam facebook. Mungkin apa yang korang bayangkan tak sama dengan keadaan yang sebenarnya. hehe.. layanzzz..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

KEH2: Lumba Motorsikal taraf professional

Hehe memang ada caralah walaupun aksi menggunakan tayar  sahaja! Memang terbaiklah!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEHE: Tiga atau Empat??

Anda lihat, anda nilaikan! Hehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

18SX: Aksi lucah Threesome

Seorang jurugambar telah berjaya merakam aksi threesome yang dilakukan di tempat awam. Nampaknya, pelaku yang selama ini dikenali sebagai insan yang manja dan lembut telah melakukan aksi ganaz seganasnya. Semoga anda semua tak tiru aksi berbahaya ini yer~!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 16 April 2012

INSAF: Balasan layanan keatas Haiwan

Korang ni seorang pencinta haiwan atau tidak? At least kalau xsayang haiwan pun jangan sesekali menyiksa mereka. Ingat menyiksa haiwan itu menunjukkan bahawa anda tidak berperikemanusiaan dan tiada nilai kasih sayang dan belas kasihan. bacalah sedikit info dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 15 April 2012

COOL: Broframestone Bentang Projek 100 Blogger depan 200 Prospek!

Masuk blog Broframestone tadi memang terkedu la tengok beliau yang memang benar-benar serius untuk merealisasikan projek 100 Blogger yang beliau cadangkan sebelum ini. APA ITU PROJEK 100 BLOGGERS? Singkatannya, korang akan dibayar untuk menulis di blog korang. Itu yang aku faham la. Kalau aku silap sorry la. Nak tau lebih lanjut korang godekla blog beliau: http://broframestone.com >>  http://www.broframestone.com/2012/04/selesai-bentangkan-projek-100-bloggers-kepada-200-prospek/

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 13 April 2012

HAHA: Abah, mak minta "CERAI"

Anak : Ayah, mak nak minta cerai
Ayah: Ape? (terus pegi dapur) Syg knp u sanggup wat abg mcm ni. Dah la suruh anak kasi tau plak tu.
Emak: Mende gok abang ni?
Ayah : Ape mende2 yg sayang minta cerai tu nape? Siap pesan pade boboy lagi
Emak : Abg ni emo xtentu pasal ape. saye minta Serai bukan Cerai. Dah pegi amikkan serai saya nak masak ni
Ayah : Oh ye ker? Hahahaha. Boboy!!

HAHAHA =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

SERAM: Tomcat - Serangga Berbahaya

Ni la kali pertama dengar pasal menatang ni. Tengok macam anai-anai ada semut pun ada. Warna dia meriah. Tapi awas!! Serangga ini dikatakan cukup berbahaya dan boleh menyebabkan anda diserang dengan teruk. Bacalah artikel di bawah ini yang saya perolehi daripada rakan di Facebook:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 12 April 2012

CETT: Maxis Broadband kena potong lagi

Alahai memang tertekanlah.. Patutla sejak 3 hari lepas line broadband langsung tak ada apabila saya semak pembayaran lepas-lepas rupanya ader satu bulan tu saya terlupa bayar iaitu Oktober 2011. Sudah lama. Disebabkan kredit limit hanya RM 150 maka apabila dikenakan bil baru iaitu RM 98 maka kredit limit dah lebih dari had. Saya memang sengaja lambat bayar bulan ni sebab tak cukup budget. Rupanya pernah terskip bayar bulan 10 tahun lepas. Benar-benar tak perasan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 11 April 2012

SERAM: Nusantara: Tsunami Mengganas

Ekoran daripada gempa bumi sekuat 8.9 Skala Ritcher petang tadi seperti dijangka, Tsunami pula yang menyusul. Aceh telah dilanda Tsunami apabila ombak sepantas lebih 700 km/jam telah menghentam pantai Tsunami dengan ketinggian ombak menjangkau 6 meter!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

NANGES: Terbaru: Gempa Bumi Aceh 8.7 Scala Richer!

Tadi petang after zohor tidur sekejap. Bangun tidur sahaja lihat dah ramai kawan-kawan Facebook update pasal merasai gegaran daripada negeri utara sampailah di tengah. Kawan di Penang upload gambar yang agak panik dan kawan di Putrajaya kata merasa terhuyung hayang dalam apartment beliau. Saya merasakan gempa bumi kali ini cukup kuat dan terus saya cari info tentang ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Hutang PTPTN wajib dibayar

Tadi masa buka Facebook terbaca komen seseorang tentang PTPTN dan saya cukup bersetuju. Hutang tetap hutang dan hutang wajib dibayar. Masa sign borang PTPTN kan ada aku janji atau akad yang menyuruh bayar hutang? Kalau tak bayar berdosa tau. Tak berkat kamu belajar dan kaalu kamu bekerja hasil dari sejil kamu belajar dengan wang PTPTN lagilah tak berkat. Renung-renungkanlah. Meh saya Quote balik kata member FB sy:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

EHEH: Maher Zain Insha-Allah (Nyanyian Osh)

Maher Zain merupakan seorang artis kelahiran Sweden yang cukup popular di Malaysia kerana lagu-lagu berbentuk ketuhanan berbahasa Inggeris. Namun, disebabkan penerimaannya di Malaysia cukup memberangsangkan maka beliau telah merakamkan salah sebuah lagunya ke dalam bahasa Melayu. Disebabkan minat dengan lagu ini saya telah cuba merakamkan semula lagu ini menggunakan versi saya pula. layanzz....

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOOW: Listen - Beyonce oleh Penyanyi Lelaki Asia

lagu ni memang gile lah kalau nak bawak key asal tapi mamat ni mampu bawa lagu ni menggunakan key asal. Aku kagum betul. Katanya penyanyi lelaki ini berasal daripada Asia namun tak tahu dari negara mana dia berasal. Layankan Video ini:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

EHEH: Nama Zed Zaidi Meletop

Baru sahaja Anugerah Bintang Popular 2011 berlangsung pada 8 April 2012 yang lalu. Walaupun insan bernama Zed Zaidi tidak tersenarai dalam salah seorang pemenang pertandingan tersebut tetapi nama beliau tiba-tiba panas dan menjadi sebutan hangat akhir-akhir ini. mengapa? Hanya kerana tulisan beliau di laman twitternya yang melahirkan rasa tidak puashati atas kemenangan Aaron Aziz sebagai Bintang Paling Popular ABPBH 2011.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 10 April 2012

HAII: Mr.PiNGu dan Family

Hi semua! Buat julung-julung kalinya Mr.PiNGu menulis sesuatu mengenai "diri" dan "keluarga". Semoga anda semua lebih mengenali Mr.PiNGU. hehee.. First of all jum saya bawak ke rumah saya dulu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOOW: Keretapi Jepun

Cantik giler keretapi di Jepun ni jika nak dibandingkan dengan keadaan keretapi di Malaysia. Macam ni memang selesa habes. Kan best kalau keretapi Malaysia juga dinaik taraf jadi sebaik ini. Jepun selalu mempunya sistem yang canggih. Mereka sudah memiliki keretapi terapung yang menggunakan medan magnet bagi mengelak geseran antara landasan dan tayar. Kelajuan keretapi boleh mencapai lebih daripada 300 km/j

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Awal Ashaari Scha Al Yahya Bakal Kahwin 4 Mei 2012

Tahniah buat pasangan sensasi ini yang dikhabarkan bakal berkahwin tak lama lagi. Eloklah tu. Sebelum ni sweet bersama kemana sahaja kelihatan berdua. Tak lama sebelum ni mereka berdua dikhabarkan telah pergi ke kursus Pra-Perkahwinan. Sweet betul gambar mereka. Scha lebih ayu dan cantik apabila mengenakan tudung.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OPSS: ABPBH 2011: Terbaik vs Popular

Tadi borak-borak minum dengan kawan. So terbuka topik mengenai anugerah bintang popular 2011 yang berlangsung semalam 8 April 2012. Kawan saya ni kata tak suka Aaron Aziz menang kerana pada pendapat beliau Aaron Aziz tak layak dan ada lagi pelakon yang lebih baik daripada beliau. Dari sini saya membuat kesimpulan bahawa mungkin ramai lagi yang tidak faham format pemilihan pemenang daripada Anugerah ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Wajah Anuar Zain Terbaru 2012

Anuar Zain yang sudah pun berusia 40-an masih dianggap sebagai salah seorang penyanyi lelaki paling HOT masakini. Peminat Anuar Zain ramai tak kira tua muda. Walaupun sudah berada pada usia ini, Anuar Zain masih memilih untuk hidup sebagai seorang bujang walaupun hakikatnya beliau mampu untuk mendapatkan wanita yang jelita sebagai teman hidupnya. Mungkin beliau sangat menumpukan tentang kariernya dan kesibukannya menidakkan kemahuannya untuk berkahwin. Sapa tahu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Seri Wani isteri Bekas Dekan didakwa Lelaki

Pelik.. memang dunia ini sering terjadi perkara pelik. Apa kejadahnya seorang lelaki yang telah berkahwin selama setahun baru menyedari bahawa isterinya adalah seorang "lelaki"??. Saya mendengar berita ini sejak beberapa hari lepas. Dalam hati tertanya-tanya takkanlah selama ini dia tak rasakan kepelikan atau kejanggalan pada isterinya. Kemudian, apakah sebab Bekas Dekan ini mendakwa isteri ketiga beliau adalah seorang lelaki?? Ketika bersama tak perasankah?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 9 April 2012

ERK: Ramas payudara Rozita Che Wan

Adoi.. kalau dah namanya lelaki, imaginasi memang macam-macam. Sapa tak tahu akan kejelitaan luar biasa seorang wanita bernama Rozita Che wan. Meskipun usianya sudah menjangkau 38 tahun, namun kejelitaan beliau menjadi igauan bukan sahaja golongan lelaki berusia namun lelaki muda juga. Tarikan Rozita Che Wan bukan sahaja kepada paras rupanya yang jelita malahan asetnya yang paling berharga itu, iaitu bahagian "ehem" di dada.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Aaron Aziz menang ABPBH 2011: Ramai tak puashati

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH 2011) telah melabuhkan tirainya malam tadi dengan mengangkat aktor kacak berusia 36 tahun, Aaron Aziz sebagai Bintang yang Paling Popular dengan mendapat undian keseluruhan melebihi 88,000. Disebalik kemenangan besar beliau, ada pula yang sangat kecewa dan tak puashati.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Sijil nikah Rozita Che Wan dan Datuk K

Memang hebatlah penangan insan bernama Datuk Mohamad Khalid Jiwa atau lebih dikenali sebagai Datuk K kerana kehebatannya memiliki gadis dambaan seluruh jejaka Malaya. Betapa kecewanya jejaka di luar sana tatkala Datuk K berjaya memiliki Datuk Siti Nurhaliza yang menjadi kegilaan ramai itu. Tidak cukup dari itu beliau dikatakan telah menikahi aktress jelita popular, Rozita Che Wan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Projek 100 Bloggers bersama Broframestone

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sebentar tadi saya sempat jenguk blog member maya saya yang semakin popular dalam dunia blogger. Beliau tak lain tak bukan ialah brother broframestone. Apa yang menarik dalam blog beliau hari ini? Kepada para blogger, rebutlah peluang yang broframestone berikan iaitu menjadi salah seorang daripada 100 blogger terpilih dalam projek 100 Bloggers. Apa sebenarnya projek ini?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

LOL: ABPBH 2011: Fasha Sanda Menang Lagi??

Mungkin ramai yang tidak menjangkakan akan kemenangan Fasha sanda untuk Kategori pelakon TV Wanita Popular. Namanya kadang-kadang panas kadang-kadang sejuk. Dan ramai yang mengingati Fasha Sanda lebih kepada kontrobesi yang terpalit keatasnya. Malam ini rezeki masih berpihak kepada wanita berwajah jelita ini. Namun, daripada pengamatan saya Fasha sanda sendiri sebenarnya tidak menjangkakan kemenangan beliau.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEAY: ABPBH 2011 Milik Aaron Aziz

Sebenarnya Mr.PiNGu tidak menonton Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 ini daripada awal sebab tadi kawan lama dari Kuala Lumpur datang melawat dan ajak keluar jalan-jalan dan makan. Kemudian kitorang lepak minum-minum di Danga Bay. So masa lepak minum tu barulah start layan ABPBH 2011 ni. Kiranya dah separuhla anugerah terlepas. namun begitu saya tahu keputusannya kerana ada kawan-kawan Facebook yang gigih mengemaskini keputusan terkini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 4 April 2012

WOW: Bentuk Awan yang menarik

Awan.. Semua orang tahu kan. Awan berada di angkasa yang terbentuk daripada wap-wap air yang naik ke udara. Awan nano pula adalah lagu popular Hafiz Af. Hehe. Mr.PiNGu suka tengok awan. Malaysia memang terkenal dengan negara yang panas dan lembab sepanjang tahun dimana ia memiliki awan yang banyak. Kalau memandang awan di angkasa, saya seringkali terbayang akan wajah-wajah atau bentuk makhluk yang pelbagai yang terhasil daripada imaginasi saya terhadap bentuk awan tersebut. Jika anda bernasib baik, anda akan berpeluang melihat bentuk awan yang cukup indah. So, disini saya kongsi sikit pelbagai bentuk awan yang menarik yang terdapat di pelbagai negara di dunia.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 2 April 2012

WOW: Mentor 6 kumpulan B: Puteri Caroline Mantap

Semalam saya sempat menonton persembahan protege dan mentor Ella. Apa yang boleh saya katakan protege Ella iaitu Puteri Coroline memiliki suara dan teknik vokal yang sangat baik. Saya kagum dengan persembahan beliau pada malam semalam. Konsert pertama menunjukkan beliau meninggalkan jauh peserta-peserta lain dengan markah sebanyak 71 berbanding protege Adam - 52 dan protege Fauziah Ahmad daud - 54.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 29 Mac 2012

Kubah Masjid Nabawi melekat mayat?

Assalamualaikum. Kita tahu Majid Nabawi merupakan masjid kedua yang didirikan oleh Rasullah di Madinah selepas mendirikan masjid Quba'. Sebelah masjid ini juga menempatkan rumah baginda Rasullah s.a.w. Sebaik baginda wafat, baginda dimakamkan disini. Mungkin ramai memang sedia maklum akan hal ini. Namun, tahukah anda bahawa terdapat mayat yang melekat di Kubah Makam tersebut? Apa ceritanya bacalah dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HUHU: Bilalah Mr.PiNGu nak bertemu Jodoh..

Aku ni takde la sangat memikirkan isu kahwin. Sebab banyak kali dah tak jadi kawen. so dah malas nak pikir sangat. Tadi ternampak entry baru abg benashaari buat cerita pasal kandungan anaknya dalam perut isteri dah menjangkau minggu ke 39. Seronoknya dengar huhu. Maklumlah Mr.PiNGu memang suka budak kecil. huhu bilalah nak jadi ayah ni?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEKE: Pakatan Rakyat Mahu Batalkan PTPTN?

PTPTN atau Perbadanan tabung Pendidikan Tinggi Nasional adalah badan yang telah lama beroperasi untuk memberikan pinjaman bagi membiayai perbelanjaan pelajar yang mengikuti pengajan di peringkat pengajian tinggi. Badan ini telah lama beroperasi dan mudah memberi pinjaman kepada pelajar yang kurang berkemampuan. Dalam dunia politik kini, Pakatan rakyat berjanji untuk membatalkan PTPTN dan memberikan pendidikan percuma kepada para pelajar.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Kehebatan anak-anak Sidek dalam arena Badminton

Sapa tak kenal anak-anak sidek? Kalau dulu siap dikartunkan lagi kisah mereka. Mereka merupakan lagenda badminton negara. Disebabkan hari-hari disuruh main badminton akhirnya mereka adik-beradik menjadi pakar badminton yang tiada tandingannya. Disebalik itu, rupanya suatu masa dahulu adik beradik ini terkenal di seluruh dunia kerana teknik pukulan servis yang sangat pelik dan sukar untuk dipatahkan oleh pihak lawan. Akibatnya, teknik pukulan ini menjadi kontrobesi dan diharamkan. Untuk maklumat lanjut baca je cerita dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 28 Mac 2012

NICE: Spoiler & Prediction: Naruto 580 Manga

I'm still waiting manga naruto 580. It suppose to release today. But I found a spoiler that may be true. Quite interesting indeed. Lets injoys reading it ^_^

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

INSAF: Atas nama Allah: Kambing Pasrah untuk Disembelih

Assalamualaikum w.b.t.. Aku kagum dengan ciptaan Allah yang bernama kambing ini. Kambing adalah sejenis haiwan. Tidak dikurniakan akal namun hakikatnya haiwan ini dilihat lebih patuh kepada perintah Allah. Mereka dilihat lebih redha daripada sebahagian manusia yang dikurniakan akal namun tidak mahu taat kepada perintah Allah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OOO: Sejarah, Fakta Menarik Mengenai Kapasiti Storan Cakera Keras

Korang perasan tak yang teknologi canggih telah berkembang dengan sangat cepat. Kalau zaman-zaman dulu 60 an - 90 an perkembangan teknologi canggih ini dilihat perlahan namun dalam tempoh 20 tahun kebelakangan ini, perkembangan teknologi sangat pesat sehingga ke tahap maksimum. Salah satunya ialah teknologi berkaitan komputer iaitu Storan Cakera Keras atau hard disk. Kalau dulu kapasitinya sangat kecil dan sainya besar. Sekarang ini kita mampu memiliki hard disk dengan kapasiti penyimpanan yang tinggi dan saiznya kecil manakala harganya cukup murah. Jum lihat gambar yang dilampirkan dibawah tentang sejarah dan fakta menarik berkaitan teknologi ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 27 Mac 2012

SERAM: Kemalangan Maut Polis Trafik Terbunuh Di CIQ Johor Bahru

Assalamualaikum.. Korang tengok la video di bawah ni dan nilaikan sendiri, bagaimana sebuah bas dipandu sangat laju di tempat yang tidak sepatutnya sehingga melanggar seorang polis trafik yang sedang kawal laluan sehingga meninggal dunia. Korang tengok sendiri lori yang dilanggar bas tersebut turut terbabas sehingga hampir terpusing. Dengan impak pemanduan yang sangat laju tersebut memang mautlah akibat hentaman tersebut.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

EHEHE: Mak Nyah diarah Solat Berjamaah

Isu Mak Nyah ni kalau dikupas macamana pun takkan habis. Makin lama makin ramai pula Mak Nyah. Kekadang sakit pula mata melihatnya. Ni aku nak bawakan kes 3 orang mak nyah yang telah ditahan dan disuruh insaf. Hehe.. bagusla. Baca artikel dibawah ni untuk kisah selanjutnya

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HUHU: Rudy, Lelaki Sotong

Sebenarnya masa lihat kawan update di Facebook topik ini ingatkan dia nak kenakan kawan saya yang bernama Rudy dengan mengatakan beliau lelaki sotong (Lelaki lembut) rupanya topik ini benar-benar mengenali seorang lelaki bernama Rudy yang dilahirkan sedikit menyerupai sotong. Saya tak tahu nak ulas anda tengok sendiri gambar dibawah dan juga bacalah artikel yang saya sertakan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Cerita Lucah main kakak, Najwalatif paling Popular?

Mr.PiNGu dah perhatikan sejak beberapa bulan yang lepas bahawa dua topik ini mendapat hit paling tinggi di BLOG Mr.PiNGu. Kalau bukan topik Cerita Lucah main dengan Kakak, mesti topik Najwa Latif Cinta Muka Buku menjadi topik yang paling popular.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Pukul Babi dapat hadiah!

Aku terjumpa iklan Game Angry Birds ni dalam bahasa Melayu. Kelakar gler

"Datangkan burung-burung Pelempar, pukullah babi-babi dan dapatkan hadiah-hadiah misteri dalam Angry Birds. Sungguh mengagumkan dan tersedia untuk dimainkan di Facebook Sekarang!" hahahaaa.. =D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 26 Mac 2012

BEST: Kebaikan Makan Masakan Pedas

Kalau nak cerita pasal masakan pedas seperti asam pedas, tomyam, kari berapi, sambal belacan dan sebagainya pastinya aku jadi kecur. Maklumlah makanan pedas memang dah jadi kegemaran aku sejak kecil lagi. Lebih-lebih lagi aku ni orang Johor dan memang orang Johor terkenal dengan masakan pedas.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Rumah Mawi Dimasuki Perompak, Mawi diikat

Aku bukanlah peminat mawi tapi suka gak la dengar sebahagian lagu-lagu dia ni. Apabila membaca kisah mawi yang mana rumahnya dimasuki perompak aku cukup kesian la mendengarnya. Dikatakan mawi sendiri diikat oleh perompak tersebut. Sungguh tak berhati perut la orang sekarang yang ambil jalan mudah melakukan rompakan untuk hidup senang.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Mentor 6: Anas Ridzuan (Protege Faizal Tahir)

Korang tengok mentor tak semalam? Konsert minggu pertama Kumpulan A mentor 6 yang menyaksikan persembahan daripada 3 orang protege dan mentornya (single dan duet) dimulai dengan Ramlah Ram - Ana, kemudian Faizal Tahir - Anas Ridzuan dan Ferhad - Tisha.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OOO: Terapi: Warna pakaian memainkan peranan

Wah! nampaknya warna-warna pakaian yang kita gunakan mempunyai kesan tersendiri keatas diri kita. So, daripada kajian ni kita boleh dapatkan info berguna. Jom pakat-pakat baca!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

CUTE: shonsuke - Sebiji Teddy Bear

Cubalah korang lihat di bawah ni. Ada sekumpulan teddy bear yang disusun kemas. Comel-comel kan? Tetapi, perhatikan salah satu daripada mereka. Adakah benar-benar teddy bear?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Mana Telur Aku??

Korang pernah main game angry bird? Game ni memang penuh dengan drama. Mula-mula dia tunjukkan yang ibu burung sangat menyayangi telur-telurnya. Nyamuk hinggap pun habes kena balun dengan ibu burung. Tapi, camne dia jaga pun kerana sedikit leka, telur-telur itu telah dicuri oleh sekumpulan babi yang lapar, lalu digoreng dengan senang hati. Hehehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Pokok tumbuh dalam paru-paru pemuda

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Dulu orang tua-tua kata jangan telan biji buah nanti tumbuh pokok dalam perut. Kita anggap benda itu gurauan yang kelakar. Akan tetapi fikirkan bagaimana seorang pemuda boleh tumbuh pokok dalam paru-paru dia? Ajaib kan? Kalau tak percaya bacalah berita dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Samsung Galaxy Tab

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Zaman sekarang yang serba canggih ni dah ramai yang guna gadget yang hebat-hebat belaka. Salah satu gadget yang den dengki sket ialah galaxy tab nih. Ramai dah mampu pakai dan usung kesana-kemari. Tapi den hanya mampu melihat je. Tak mampu lagi nak beli. Rasanya harga dia dalam RM 1600 keatas. paling murah den nampak pun dalam RM 1400 tu pun perlu disertakan pakej kontrak 12 bulan atau 24 bulan daripada mana-mana syarikat telekomunikasi (maxis, digi, celcom dll).

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Mr. Bean bawa watak Hantu Pocong

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Mr. Bean a.k.a Rowan Atkinson akan bawa watak pocong? Kelakar bukan? Anda percaya atau tidak? Kalau tanya saya memang saya pun macam susah nak percaya. Maklumat ni pun saya dapat masa skodeng blog abang benashaari.com.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 24 Mac 2012

SERAM: Hantu kacau masa tidur?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Dua hari lepas, malam jumaat. Saya macam biasalah duduk rumah sorang-sorang sambil layan surfing. Then teringatlah malam ni ada cerita Amokan Pocong lepas itu terus je duduk depan TV dan buka speaker kuat-kuat. Seram jugaklah tengok sorang-sorang. 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 23 Mac 2012

ERMM: Konset amal Zaiton Sameon

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Masih ingat lagi dengan Zaiton Sameon? Beliau sangat popular sekitar 80-an dengan lagu berhantunya menaruh harapan. Lama benar tak dengar perkembangan daripada artis yang seorang ini. Rupanya, beliau telah menempuhi kehidupan yang susah lebih-lebih lagi selepas terlibat dengan satu kemalangan maut yang mengorbankan anaknya. Ada yang tuduh dia dah tak siuman dan tak boleh lagi menyanyi. Ikuti cerita daripada beliau

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Kursus Ijazah Pertama Kejuruteraan Nuklear Pertama di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sebenarnya aku nak lahirkan rasa bangga aku terhadap Universiti Teknologi Malaysia, UTM yang akan menawarkan bidang Kejuruteraan Nuklear bermula sem hadapan. Bidang ini merupakan yang pertama seumpamanya ditawarkan di malaysia. Sebagai seorang warga UTM, aku memang bangga dengan pencapaian ini. Jom baca berita penuh:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 22 Mac 2012

SERAM: Hantu 4 budak kecil di Pejabat Mr.PiNGu

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Petang ni Mr.PiNGu nak bercakap tentang hantu atau lebih dikenali sebagai makhluk halus. Eh! betul ke ayat aku nih? hehehe.. ah lantak la.. Yang penting nak bercerita tentang aktiviti paranormal yang benar-benar berlaku baru sahaja iaitu malam semalam.. Lbh kurang 12 jam yang lepas. Ketika Mr.PiNGu menaip ni (di pejabat) kejadian berlaku di dalam bilik pejabat inilah.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 21 Mac 2012

COOL: Naruto Spoiler 579

=Spoiler Naruto 579 # confirm naruto prediction # confirm naruto spoiler 579 =

Summary:
Kabuto Covers his eyes to defend against eye jutsu. Sasuke warns itachi about snakes but that doesn't seem what kabuto have in his sleeves. The snake attacks both of them. Both Sasuke and Itachi defends with Shusano. Sasuke removes Kabuto's robe but nothing inside. Kabuto chakura spreads, something like fluid. That the result of his research on Hozuki Clan. kabuto also got healing techniques like karin. Sasuke suspects that Kabuto also manages to obtain Jugoo's ability. Kabuto said that he is also posses the sennin mode. Unlike Naruto, Kabuto Train with a Hermit Snake. Sasuke attacks with Susano's arrows but Kabuto dodge it! Itachi warns Sasuke for not to attack like crazy.. Huhu..

For more info just wait the Comic which will come out around the corner hehe.. 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEHE: Debaran Ambil Keputusan SPM 2001.. satu kenangan terindah Mr.PiNGu

Assalamualaikum..

Hari ini, 21 mac 2012 adik-adik kita yang mengambil SPM sesi 2011 akan mula mengambil result SPM. saya yakin ramai yang berdebar-debar, cemas dan sebagainya untuk mengetahui apakah keputusan SPM yang bakal mereka dapat. Walaubagamana keputusan yang anda dapat, itu adalah daripada semua usaha yang anda lakukan dan juga rezeki. Kalau bagus tahniah diucapkan kalau kurang bagus usaha lagi jangan berputus asa.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 20 Mac 2012

WOW: Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Hai Assalamualaikum..

Korang nak tau, blog BLOGGERWANITA anjur satu contest yang cukup-cukuplah lumayan hadiahnya... RM 5000?? korang taknak ke? Tak rugi join kan? Nak join mudah sahaja klik banner dibawah. Peraduan tamat 1 April 2012.. Jangan lepaskan peluang! 100 Blogger terawal sahaja bakal berpeluang!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 16 Mac 2012

ERKK: Ramas tetek Awek Percuma

hi!

wah wah bestla korang ye.. Derma sikit dapat ramas-ramas tetek pompuan cantik. banyak cantik? tapi kalau ikan dah offer, takkan kucing wat-wat tak nampak kan? Tapi kejadian hanya berlaku di jepun. Orang Malaysia jangan berangan dapat benda cenggini. Kui kui kui..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 14 Mac 2012

HUHU: Aku kena dera

Assalamualaikum..

Pagi ini baru sahaja kena dera. Ades. Bukan pe pun actually saya telah dipanggil untuk menghadiri temuduga untuk kelayakan cuti belajar Ijazah Doktor falsafah sebentar tadi. Yang buat saya agak tertekan ialah pihak terlibat memaklumkan kepada saya pada petang semalam. Sangatlah last minit.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 13 Mac 2012

HUHU: Mengapa Manusia Semakin Kejam?

Assalamualaikum semua..

Nurul Nadhirah Abdullah.. itulah nama seorang kanak-kanak berusia 5 tahun yang dibunuh kejam tanpa peri kemanusiaan. Kanak-kanak ini hilang ketika turun ke bawah rumah pangsanya untuk membeli megi dan makanan ringan. Yang saya pelik mengapalah kanak-kanak sekecil ini dibenarkan keluar sesuka hati ke bawah blok seorang diri??

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 8 Mac 2012

ERMM: SBPA mansuh.. SSM diperbaiki

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Harini buka Facebook macam-macam orang update pasal pembatalan skim yang hangat diperkatakan sebelum ini iaitu SBPA atau lebih dikenali sebagai Skim Baru Perkhidmatan Awam telah diumumkan dibatalkan pada hari ini oleh Perdana menteri kita Datuk Seri Najib Tun Razak. Namun begitu, sistem saraan lama dibawah SSM akan dipertingkatkan dengan kenaikan sehingga 13% untuk Gred perkhidmatan 1-54, 9% untuk Gred Jusa (A, B dan C), dan 8% untuk Turus (2 and 3), dan 7% untuk Turus 1 dan ketua setiausaha.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 3 Mac 2012

HEHE: Sembang Petang Sabtu di Bulan Mac

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Akhir-akhir ini rasanya Mr.PiNGu semakin malas nak update blog. Mood tak sampai la. Lagipun agak buzy dengan pelbagai perkara. Sebenarnya hari-hari duk buka blog tetapi nak menulis rasa malas sangat. Apabila buka blog rasa berserabut sebab semua benda saya nak tulis. Now rasa nak tumpukan kepada sesuatu topik yang lebih spesifik.

Kalau ikutkan minat, macam-macam perkara saya minat. But paling minat sekali ialah berhubung Sains, kesihatan, hidupan (Tumbuhan & Tanaman & haiwan) dan makanan (Resepi & Masakan). Rasanya lepas-lepas ni nak tumpukan kepada topik ini sahaja.

Hope korang akan terus follow blog den yang tak seberapa ni yer. Sokongan daripada korang sangatlah den hargai. Thanx a lot! =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 27 Februari 2012

ISLAM: AYAT KURSI

Ayat Kursi diturunkan pada suatu malam selepas Hijrah. Menurut riwayat, ketika ayat kursi diturunkan disertai dengan beribu-ribu malaikat sebagai penghantarnya, kerana kebesaran dan kemuliaannya. Syaitan dan Iblis menjadi gempar kerana adanya suatu alamat yang menjadi perintang dalam perjuangan nya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 25 Februari 2012

OPSS: Hati-hati semasa bergosip

Assalamualaikum..

Hari ni nak celoteh sikit pasal gosip. Dan saya tujukan pendapat saya kepada semua penulis-penulis gosip. Gosip ni popularnya diketahui umum sebagai cakap-cakap tentang seseorang atau boleh juga dipanggil umpatan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 22 Februari 2012

WOW: Naruto 575: Confirmed Spoiler Prediction

Page 1-3: Madara Assult the Five Kages, Creating a Forest with Single Jutsu

Page 4: Kabuto remarks that there is no living Shinobi as strong as the First Hokage.

Page 5: Everyone try to guard themselves from the dangerous pollen coming from the flowers in the forest

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 21 Februari 2012

COOL: Perit Jerih Anuar Zain sebagai anak seni

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Siapalah yang tidak kenal penyanyi berbakat besar yang sangat popular dengan pelbagai seleksi lagu yang sedap seperti keabadian cinta, lelaki ini, dan cinta harus memiliki ini? Walaupun perjalanan seni beliau dilihat agak perlahan pada awalnya dan jarang keluar album dalam masa singkat, namun peminat yang mengikuti karier seni beliau cukup ramai.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OH: Misha Omar Sah telah Bertunang

Rentetan pengakuan Misha Omar tentang perancangannya untuk bertunang dalam waktu terdekat, MH Online mendapat perkhabaran bahawa pelantun lagu 'Bunga Bunga Cinta' ini telah melangsungkan majlis pertunangannya bersama Firos Ezzwan Rossly sebentar tadi.

Majlis pertunangan ini telah berlangsung di kediaman keluarga Misha di Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan.

Khabar tersebut turut disahkan oleh salah seorang wakil syarikat rakamannya. Selain itu, teman-teman media juga memaklumkan perkara yang sama. Di majlis pertunangan tersebut, Misha menggunakan khidmat Syaiful Baharim untuk persalinan dan hantaran.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 20 Februari 2012

NICE: "A BRITISH MAN ASK TO SHEIKH"

A British man came to Sheikh and asked: Why is it not permissible in Islam for w...omen to shake hands with a man? The Sheikh said: Can you shake hands with Queen Elizabeth? British man said: Of course not, there are only certain people who can shake hands with Queen Elizabeth. Sheikh replied: our women are queens and queens do not shake hands with strange men.

Then the British man asked the Sheikh:... Why do your girls cover up their body and hair? The Sheikh smiled and got two sweets, he opened the first one and kept the other one closed. He threw them both on the dusty floor and asked the British: If I asked you to take one of the sweets which one will you choose? The British replied: The covered one. The Sheikh said: that’s how we treat and see our woman....

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GOOD: Lagi Artis Bertudung: Farah Asyikin

Assalamualaikum..

Sejak akhir-akhir ini lebih ramai artis wanita yang dahulunya sexy dah mula menutup aurat. Bagi saya, ini satu usaha yang baik. Terbaru, penyanyi popular Farah Asyikin dikhabarkan telah mengenakan tudung. Diharap bukan sahaja bertudung malah beliau akan menutup aurat dengan pakaian yang sesuai dan sopan disamping memperbaiki tingkah laku. Jom tengok gambar Farah terbaru.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 19 Februari 2012

Konsert Anuar Zain di Minggu Setiausaha

Wah! Konsert Anuar Zain sempena Minggu Setiausaha kembali lagi. Akan dilangsungkan pada Bulan April ini di dua destinasi berbeza. Menarik. Tapi tiket nak pergi ke konsert beliau bukan murah. Memang itu harga standard la. Tapi rasanya berbaloi kot.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ISLAM: Surah Al- Fatihah

Assalamualaikum semua..

Kali ini saya nak berbicara mengenai Surah Al-Fatihah. AL-Fatihah merupakan surah yang paling utama antara semua Surah yang ada di dalam Al-Quran. Surah ini boleh dikatakan merumuskan isi kandungan Al-Quran.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

INSAF: If there a day without Allah

If we had 7 Days without Allah, our Days will become..

1) Sinday
2) Mournday
3) Tearsday
4) Wasteday
5) Thirstday
6) Fightday
7) Shatterday

So, lets keep Allah in all our day, pray to Him and do everything He asked and Leave everything He Prohibit. =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

CUTE: Permata Hati Sarah Raissuddin - Shuib: Uwais Alqarni

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kalau aku baca di internet, ramai yang duk cakap Si Sarah dan Shuib ni tiada rupalah apa. Bagi aku diorg sweet bersama. Lagipun paras rupa and segala fizikal kamu tu hanya pinjaman Tuhan sahaja justeru janganlah nak ujub, riak dan sebagainya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 18 Februari 2012

SERAM: Cerita Hantu di Sekolah saya (Batu Pahat Johor)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..


Tadi bukak forum cari.com update pasal cerita hantu. So aku letak sekali cerita yang aku share kat kawan-kawan kat sana tentang cerita hantu Batu Pahat. Baru aku tau selain cerita-cerita yang aku tau banyak lagi kisah yang aku tak tahu yang mana kejadiannya berlaku dekat-dekat je tempat tinggal aku. Tapi kali ni just nak cerita kisah hantu kat sekolah aku je. Nama sekolah aku rahsiakan dulu karang ada pulak yang nak mintak tukar sekolah sebab takut. ehhee.. so layankan ye.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 17 Februari 2012

HEHE: Awal Ashaari putus asa sebagai penyanyi

Salam..

Kasihan awal, single nyanyiannya dikatakan gagal. Actually aku pun tak pernah tau awal ni ada single and tak pernah dengar pun (maybe sebab aku jarang bukak Radio) hehe.. tapi bagi aku setiap orang ada bakat tersendiri. Awal amat berbakat dalam bidang mengacaraan dan lakonan maka dia tak berapa sesuai menyanyi. Rezeki masing-masing kan. Jom layan berita tentang kegagalan single beliau.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Pengiklanan Innity: Syarat kelayakan laman web ditingkatkan

Salam..


Sedihnya. Baru je laman web saya ini hampir mencapai requirement yang ditetapkan sebelum ini iaitu 20,000 unique visitor dan 100,000 impression. Nak ikutkan saya tak ada masalah nak capai 20,000 unique visitor sebulan sebab saya pun dah pernah capai lebih 34,000 sebulan tapi masalah saya ialah impression tak capai 100,000. Baru je syarat tersebut nak capai innity tingkatkan lagi syarat sesebuah website untuk sertai mereka!! pengsan! daripada 20,000 ke 40,000 unique visitor dan impression daripada 100,000 now dia mahukan 200,000!! Pengsan saya!! ni maklumat yang saya salin daripada website innity:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 15 Februari 2012

HEHE: Pasangan Artis yang tengah hangat

hi!

Percintaan sesama artis memang dah jadi lumrah. Ada antara mereka berakhir ke jinjang pelamin. Antara pasangan-pasangan itu juga ada yang bercerai berai dan akhirnya berkahwin lagi dengan artis juga. Hehe..

Now, ada beberapa pasangan yang orang kata tengah hot (ada gak yang kata tengah gedik). Meh saya senaraikan:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 14 Februari 2012

COOL: Terukir di Bintang - Yuna (Lagu Baru 2012)

hi!

Actually ngah layan video-video di youtube terjumpalah video unofficial lagu baru beliau yang bertajuk "Terukir di Bintang". Best lagu ni. Terasa macam lagu dulu-dulu. Cara pembawakan Yuna pun sempoi je Tapi penuh attitude. Jom layan:


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Bayaran Persembahan Artis Ternama Malaysia

Actually ni list bayaran untuk 2009. 2012 tak tahu pula berapa. Mungkin naik lagi. Kalau tengok sekali imbas memang mahal bayaran diterima oleh sesetengah artis untuk buat show. Akan tetapi korang kena fikir gak kos untuk membayar musician semua. Tak la semua artis tu dapat. Namun still lumayan kalau kita consider just persembahan selama 30 minit / 1 jam.

ni listnya:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 11 Februari 2012

KANN: Hidangan Makanan Enak Gerai Makan adalah keutamaan

Assamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kali ni takdelah nak ulas pasal menu makanan macam selalu tapi nak tegurla sikit pengusaha kedai makan yang saya kira cukup bersepah di sana-sini. Antara banyak-banyak yang saya rasa nak tegur, paling penting ialah berhubung makanan itu sendiri.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 10 Februari 2012

HAAH: Bunuh Anak Hanya Kerna Gincu

KISAH YANG SANGAT MEMILUKAN!

Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahukan ibunya, "Mama, adik baru saja melukis pakai lipstik mama".

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 9 Februari 2012

KFC: pekerja kotor dan isu perkauman

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Tiba-tiba je dalam beberapa hari ini timbul kekecohan dalam syarikat Makanan Segera (Fast Food) yang popular di Malaysia iaitu Kentucky Fried Chiken atau lebih dikenali sebagai KFC. Ramai gemar makan KFC kerana resepi rempah ratus ayamnya yang cukup istimewa.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 8 Februari 2012

OPSS: Menghilangkan Love Bite @ Gigitan cinta Asmara

Hai semua!

Tadi jalan-jalan kat satu forum tu terbacalah topik pasal love bite atau gigitan cinta/asmara ini. Rasanya korang pun paham kan. Bagi pasangan suami isteri, love bite ni mungkin salah satu perkara yang biasa dilakukan. Kebiasaanya love bite dilakukan di sekitar bawah leher.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OPSS: Berbogel ketika tidur

Hi!

Korang pernah ke tidur bogel? Hehe tetiba nak menulis apabila ada seorang "rakan" membangkitkan hal ini. Pada saya la, tidur bogel memang seronok dan selesa. Haha.. Tapi awas! bahaya!

Kalau korang ada bilik persendirian tak kisahla kalau nak tidur bogel. Jangan sampai orang nampak udah la. Saya kalau dirumah memang tak pernah tidur bogel. Rasa macam tak selesa dan malu juga. walaupun dalam bilik sendiri. Tapi kalau tidur hotel sorang-sorang, saya pernah la cuba. Tapi guna selimut la ye. Memang rasa selesa sangat. Tapi bukanla selalu. Kadang-kadang aje.. Hehe..

So, persoalan korang nak tidur bogel ke tak itu atas kehendak sendiri la. Kalau korang rasa selesa buatlah kalau tidak pakaila baju seluar semua. Tapi, jangan sampai kantoi suda.. hehe..

Sekian sahaja.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 7 Februari 2012

HAHA: Apabila 4 ekor haiwan menyanyi

4 ekOr bInAtAnG Cat,Dog,frOg & Pig bUat cOncert. . cAt nYanyI LagU IsabeLa.semUa tepUk tAngAn.. Dog nYanyI LagU SejatI thEn Frog nYanyI LagU sI jAntUnG hatI.. . semUa orAnG tepUk tAngAn. . tapI biLa tIba giLirAn pIg nYanyI LagU semUa orAnG LempAr kerUsI dAn batU kAt dIa. . apsaL. ..??

*
*
*
*
*
sb dIa nYanyI LagU KITA SERUPA~. . KITA SERUPA~
hahahhaha !

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

AHAKS: Kalau Haiwan Update Status Facebook

Kalau binatang ada facebook, agak-agak apa status mereka?

NYAMUK 1 : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…

CICAK : isteriku tersepit pintu waaaaaa

KUCING BETINA: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

AYAM : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…

NYAMUK 2: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING JANTAN: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

BABI : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye...wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw...tension2..

HAHAHAAAHAHHAAH !

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Nenek Pelacur

seorang gadis menjadi pelacur tetapi tidak mahu neneknya tahu..

1 hari gerombolan pelacur ditgkap termasuklah gadis trsebut. polis meminta pelacur2 itu berbaris lurus.

Tiba2 muncul nenek tua kpd gadis itu berjln bongkok2 dan setelah melihat cucunya berbaris dia bertanya.. "mengapa cucu berbaris ?"

cucunya pula utk menghalang neneknya tahu cerita sebenar dgn mengatakan ada dermawan akan menderma buah oren dan sebab itu lah beliau berbaris. nenek pun beredar pergi. di prtengahan jalan dia teringat kata cucunya tadi mungkin mengharapkan beliau membawa pulang buah-buahan. lalu dia pun berbaris tanpa diketahui oleh cucunya, dia berbaris di belakang sekali.

seorang anggota polis mengambil kenyataan dari gadis yg sedang berbaris itu. apabila smpai giliran terakhir dia trkejut melihat kerana tercegat seorang nenek yg jln bongkok2 mcm tiada kudrat. dia trcengang lalu bertanya.. "kamu tua , bagaimana kamu melakukannya ?"

si nenek (menyangka soalan yg ditnya itu bagaimana dia boleh memakan buah oren) lalu nenek menjawab : "oh senang je, aku hanya cabut gigi dan mula sedut smpai airnya kering ..."

moralnya : jangan la selalu menipu kesian nenek tu .. hahaha

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 6 Februari 2012

HUHU: AJL 26: Jaclyn Victor terkilan dikutuk Kerana Sedetik Lebih

Assalamualaikum..

Just nak berkongsi perkara ini. Seperti yang anda sedia maklum Anuar Zain tidak bertanding dalam anugerah juara lagu 2011 menerusi sedetik lebih dan Jaclyn Victor telah dipilih untuk menggantikan beliau. Apa pandangan anda tentang persembahan beliau? Pada pendapat mr.pingu persembahan jaclyn Victor pada malam AJL 2011 29 Januari lalu memang hebat. Anda dapat melihat betapa berusahanya beliau untuk memberikan yang terbaik untuk sedetik lebih.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HUH: Cukup-cukuplah bagi yang Kutuk dan Hina Najwa Latif

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sejak akhir-akhir ini nama penyanyi cilik pengalun cinta muka buku semakin popular dan meletop. Lebih-lebih lagi apabila beliau berjaya menempatkan dirinya di pentas final anugerah juara lagu 2011 yang telah berlangsung pada 29 januari 2012. Walaupun najwa latif gagal membawa pulang sebarang trofi kemenangan namun pada pendapat saya, persembahan beliau wajar dipuji.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEAY: Voucer Buku 1Malaysia RM 200

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kepada mereka yang bergelar Pelajar (tingkatan 6 dan keatas), korang pasti mendapat voucer membeli buku dan peralatan menulis sebanyak RM200 seorang. Itu merupakan hadiah yang cukup besar dan bermakna oleh kerajaan kita. Sudahkan anda mengambil kupon tersebut dan menggunakannya?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Datuk Siti Nurhaliza cukup Up to Date!

Assamualaikum dan Salam Sejahtera!

Korang perasan tak kalau kita ambil contoh artis, Datuk Siti Nurhaliza sebenarnya seorang yang cukup mengikuti perkembangan semasa. Orang kata very up to date. Dalam banyak persembahan beliau, Datuk Siti akan cuba untuk menyanyikan lagu-lagu artis lain yang sedang popular masakini. Contoh terbaru yang saya jumpa ialah lagu nyanyian maroon 5 feat Christina Aguilera - Move Like Jagger. Saya tidak sangka Datuk Siti akan menyanyikan lagu seperti ini dan beliau menyanyikan dengan cukup baik dengan gaya penyampaian beliau sendiri.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: 12% Rakyat Malaysia sakit Mental

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Barulah saya tahu di Malaysia ini ramai sakit mental. kira-kira 12% daripada rakyat Malaysia dilaporkan sakit mental. wah benarkah? banyak bilangannya tu. Macamana tu kalau jumlahnya makin bertambah. Apa-apapun korang baca la berita daripada BERNAMA seperti dilaporkan dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Laungan Azan Solat Fardu - Perlu Penghayatan

Assalamulaikum buat semua umat Islam :)

Mungkin ini satu isu yang agak sensitif tetapi saya rasa saya perlu untuk ulas sedikit. Setiap Surau dan Masjid pastinya ada ahli jawatankuasa tersendiri. Salah satu jawatan yang saya kira wajib ada adalah Bilal yang mana tugas utamanya adalah melaungkan azan untuk solat fardu lima kali sehari. Jika sesebuah surau atau masjid memiliki lebih daripada seorang bilal maka laungan azan boleh dilakukan secara bergilir-gilir.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 27 Januari 2012

YESS: Hit Blog Komuniti gempakZ cecah 100 ribu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Illahi kerana saya masih lagi bernafas, sihat dan mampu menulis lagi. Hari ini saya cukup gembira. Kerana Hit Blog Komuniti gempakZ yang saya buka sejak december 2009 telah mencecah lebih 100,000 pengunjung. Yang lebih membuatkan saya bangga ialah dalam tempoh setahun sahaja saya berjaya naikkan hit blog daripada 36,000+ ke 100,000+. Saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi menjadi follower blog saya ini dan juga sudi "like" fanpage komuniti gempakz. saya berjanji sekiranya saya ada kelapangan, saya akan terus menulis bagi berkongsi informasi dengan para pembaca. Sekian sahaja =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEAY: Gambar Duit Syiling Baru Malaysia 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Sebenarnya, Mr.PiNGu tak sabar nak memiliki wang syiling baru Malaysia. Dah banyak gambar ditunjukkan di internet tapi sehingga kini saya tak berapa pasti bilakan syiling ini akan mula digunakan di Malaysia. Teruja sangat! Ni saya kongsikan lagi dua keping gambar syiling baru Malaysia 2012. ;)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 13 Januari 2012

BEST: Iklan Tahun Baru Cina 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Saya dah menonton satu video di youtube yang cukup menyentuh hati. Mula-mula saya tak begitu faham tema video ini akhirnya baru saya tahu bahawa video ini dibuat khas untuk perayaan Tahun baharu Cina 2012 yang akan menjelang tak lama lagi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAAK: Gadis dibunuh dengan kejam dan tiada sesiapa pedulikannya?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Dah banyak kisah kekejaman di negara china di paparkan.. Contohnya: langgar sampai mati dan rakyat jelata hanya melihat seperti tiada perasaan. Now pembunuhan di tempat awam berlaku dengan kejam sekali. dan, tiada siapa menolong?? dimana nilai perikemanusiaan??

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Doomsday clock warning of nuclear power danger closer to midnight

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

On Tuesday, the Science and Security Board of the Bulletin of the Atomic Scientists announced that the metaphorical doomsday clock is now at five minutes to midnight, putting humanity one figurative minute closer to catastrophic destruction than it was just two years ago.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Budak Perempuan yang berbakat Besar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Saya adalah penggemar seni suara. Saya suka belajar tentang Vokal. Bukanlah nak jadi penyanyi tetapi sekadar minat sahaja. Beberapa bulan lepas saya terjumpe video seorang budak menyanyikan lagu awn yang terpilu. Sedap sangat. Just ada sedikit kesalahan nada. Tapi kali ini saya jumpe video kedua beliau dan saya katakan Vokal budak perempuan ini almost perfect! Dia ada bakat semulajadi. Saya yakin apabila meningkat dewasa, suara dia dan cara dia menyanyi akan menjadi sangat bagus.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Datuk Siti Nurhaliza mendapat 6 pencalonan Intune Music Awards

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza dicalonkan dalam enam kategori di Intuned Music Awards 2011. Intuned Music Awards merupakan anugerah yang menghimpunkan artis dari seluruh dunia. Penyanyi lagu Biarlah Rahsia itu dicalonkan dalam kategori “Artis/Band Pilihan”, “Penyanyi Solo Wanita Terbaik”, “Album Terbaik”, “Muzik Video Terbaik”, “Penggunaan Media Sosial Terbaik” dan “Penyanyi Wanita Paling Seksi”.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEYY: Jangan Makan Vitamin C dengan Makanan Laut

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Sebagai salah seorang "cikgu" yang pernah mengajar subjek kimia, saya bersetuju dengan artikel dibawah ini. saya kongsikan untuk peringatan semua. Tahukah anda bahawa makanan yang biasa anda makan kemungkinan akan membahayakan diri anda jika anda mencampurkan makanan tersebut dalam menu hidangan anda. Sila baca artikel dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 12 Januari 2012

COOL: Lelaki yang pandai memasak sememangnya Kacak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

"A guy who knows how to cook is really handsome". Sapa setuju? Saya pastinya setuju. Apa ingat kerja-kerja memasak ni kerja orang perempuan sahaja ke? Actually, ramai juga perempuan yang tak reti masak atau masak pun tak sedap. Ha camnelah nak pikat selera suami?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Haiwan bergigi manusia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Ada ke haiwan bergigi manusia nih? hehee.. Lebih-lebih lagi digambarkan dengan anjing and ikan jerung. Hahaha.. Lawak betul. Walaupun gambar ni fake tapi bolehla nak layan senyum petang-petang ni. hehe.. layan..

Hai! Saya jaws yang sentiasa ceria.. hehe

Ha, ce try bandingkan gigi sapa paling cun antara kami bertiga?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Telefon bimbit Kayu dari Russia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Woow! Memang kreatif!

Seorang lelaki di Russia membuat telefon bimbit menggunakan kayu dan mendapat permintaan yang tinggi di Russia. Telefon bimbit itu dibuat semula daripada telefon bimbit biasa. Setiap bahagian kecil telefon bimbit itu juga dibuat menggunakan kayu, ini termasuklah bahagian antenna, sim-kad dan bateri. Lelaki itu percaya suatu hari nanti pembuat telefon bimbit akan beralih menggunakan bahan daripada kayu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: Pemuda Indonesia tampil: Diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Itu dia! seperti yang dijangka, pasti akan ada isu lagi. Bukan isu lama tapi pertuduhan baru. Baru sahaja dibebaskan oleh mahkamah kini ada lagi yang mengaku diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim. By the way, kalau betul la saya berada di tempat pemuda tersebut, saya diliwat, saya tidak akan dedahkan kepada tatapan umum kerana ia melibatkan maruah diri saya. tapi pemuda tersebut tanpa segan silu mendedahkan dia diliwat. Tak malu ke? (Jika tiada agenda tersembunyi). Ada yang mengatakan pendedahan tersebut melalui website. Alah.. Setakat nak create akaun fake and mengaku macam-macam sape-sape pun leh buat. Fitnah lagi..

Berita ini anda boleh baca di blog-blog terlibat. Ini salah satu ulasan blog yang baru saya baca: DSAI DITUDUH LAGI

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 11 Januari 2012

COOL: i-Phone 4S milik kawan saya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

kawan saya dengan bangganya telah menunjukkan i-phone 4S yang baru dibeli oleh beliau. Warna putih. Order daripada apple sendiri. Harga lebih kurang RM 2200. Kalau korang beli melalui maxis ke apa harganya pasti lebih mahal. tadi kawan saya tu ambil gambar saya. Namun maaf gambar terpakse disensor kerana kewujudan lemak-lemak yang semakin banyak dimuka dan pipi. Hehe (Sebenarnya Admin pemalu) =p

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OPSS: Blog Zarul (Umbrella)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Korang minat kumpulan Umbrella? Kalau minat bolehla dipersilakan terjah blog Vokalis beliau yang cukup peramah dan mesra alam. Jadi follower beliau untuk mengikuti perkembangan terkini beliau ya!~ Beliau pun dikatakan ada merakam lagu baru yang bertajuk "Sayang Bersebab". Kepada yang rindu dengan nyanyian zarul bolehlah mendengarkan lagu tersebut.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 10 Januari 2012

HUHU: Anak Gajah Enggan Ditimbang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Sari berita luar negara. WUPPERTAL, Jerman - gambar menunjukkan seorang pekerja menarik belalai seekor anak gajah untuk memujuk haiwan itu menaiki sebuah alat penimbang di Zoo Wuppertal, di sini kelmarin. Pekerja berkenaan menarik belalai anak gajah bernama Uli itu untuk merekodkan berat haiwan tersebut dalam prosedur rutin di zoo berkenaan. Namun, Uli yang ketakutan enggan memberi kerjasama apabila haiwan tersebut meundukkan kepalanya bagi mengelak ia ditarik ke atas penimbang tersebut. Anak gajah itu kemudian akhirnya berdiri di atas penimbang tersebut dengan seorang kakitangan membelai kepala haiwan tersebut.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 9 Januari 2012

HAKK: Sambut Tahun baru 2012: 23 ditahan minum arak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Banyak-banyak air yang lazat-lazat yang diciptakan di muka bumi ini, air kencing syaitan juga menjadi pilihan hatimu! Manusia oh manusia, tahukan dikau betapa zalimnya dikau terhadap dirimu sendiri? Tahukah dikau akan azabnya minum air kencing syaitan tersebut? Seronok ya korang sambut tahun baru. Amerika sangatlah budaya korang tu? Mana nilai-nilai Islam dan nilai ketimuran yang ada pada anak-anak muda masakini? Baiklah, bacalah sendiri ulasan berita dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

COOL: Wartawan kelas A serbu Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas pembebasan beliau

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Katanya, pelbagai wartawan kelas A seperti Al-jazeera, CNN, BBC, CNBC, BLOOMBERG, dan macam-macam lagi duk serbu datuk Seri Anwar Ibrahim selepas pembebasannya. Ramainya wartawan, kalah selebriti ternama. Nak dapatkan berita Hot katakan. Pasni kita tengok pula apakah agenda lain yang akan digunakan untuk menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebab banyak pihak yang mahu membunuh karier politik beliau sehingga berkubur. erm...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Adam Adli kena gantung pengajian UPSI

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Dengar kata, aktivis pelajar Adam Adli Abdul Halim telah digantung selama tiga semester atas tuduhan mencemarkan reputasi Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)--- ini pula jawapan adam adli yg dipetik dari laman twitter beliau:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OOO: Video temubual Al-Jazeera dan Datuk Seri Anwar Ibrahim

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Tadi ada member facebook kongsi video ni. temubual oleh Al-Jazeera keatas Datuk Seri Anwar Ibrahim. Laju je pihak luar dapatkan berita. Rasanya liputan ni takkan dapat ditonton di media milik kerajaan. So, kita dengar ajelah apa beliau nak kata.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YES: Kemenangan ke-10 Datuk Lee Chong Wei vs Lin Dan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Yeayy.. sekali lagi Datuk Lee Chong Wei membuktikan kehebatan beliau. Menentang musuh tradisinya.. Kemenangan lebih bermakna jika Lin Dan yang ditewaskannya berbanding pemain lain. Kemenangan yang bermakna mengalahkan Lin Dan yang juga musuh tradisinya, 12-21, 21-18, 21-14. Kemenangan ini merupakan kemenangan yang ke-10 daripada 28 perlawanan menentang Lin Dan.
Mr.PiNGu share sedikit video tentang perlawanan ni. 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OK: Jawapan Ustaz Azhar Idrus Terhadap Fitnah Blogger

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Saya dah tengok ceramah Ustaz Azhar Idrus di youtube. Banyak input berguna. Namun ada juga orang yang hasad dengki dan memaklumkan ceramah Ustaz Azhar Idrus tersebut sebagai sesat, tak mengikuti nas etc. Beliau merupakan blogger Umno dan saya lihat blog tersebut saya pun gelihati. Macam syok sendiri sahaja. Pada masa yang sama, program tahun baru yang dianjurkan di i-city Shah Alam lebih teruk dan tak nampak Islamiknya. Macam tu halal yer?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OK: Datuk Seri Anwar Ibrahim dibebaskan


Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Tarikh 9 Januari telah disebut-sebut sejak awal lagi kerana merupakan satu tarikh penting yang akan menentukan nasib salah seorang pemimpin tertinggi negara ini. Beliau tak lain tak bukan ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim, bekas timbalan perdana menteri dan juga sekarang merupakan ketua Pembangkang (Barisan Alternatif).

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YES: UTM - Universiti Pertama diumumkan mendapat Autonomi Penuh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!~ ;)

Actually saya masih terkejut.. Kerana UTM berjaya mendapatkannya dan menjadi Universiti pertama diumumkan mendapat Autonomi penuh sepertimana yang diidam-idamkan sebelum ini. Seingat saya la, UTM target mendapat autonomi penuh menjelang tahun 2015 namun nampaknya UTM berjaya mendapatkannya lebih awal daripada yang dijangka. Sebagai seorang warga UTM saya cukup bangga dengan kejayaan ini. Semoga UTM akan lebih success.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 7 Januari 2012

HEHE: Mr.PiNGu Menghadiri undangan ke Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Tadi tengah hari my friend ajak pergi ke Majlis perkahwinan anak kepada seorang professor yang mengajar beliau semasa belajar dahulu. Saya pun kenal la professor tersebut dan selalu dengar pasal kehebatan beliau. semasa pergi ke majlis tersebut, ramai orang yang saya kenal. Just saya yang mungkin tidak dikenali hehe..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 6 Januari 2012

HAHA: Jokes & Humor: My girlfriend got Pregnant

Situation:

Daniel: Hihihiiiii... I'm gonna do a joke to my mother.

Daniel: my GF's pregnant

Mother: Oh.... Who's the father?

Daniel: Arghhhhhhhh......... FuFuFuFufufufufufu................

Kah.. kah.. kah... don't make jokes to your mother!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HEHE: Jokes & Humor: Member of an Organization

They are: CEO- General Manager- Manager- Assistant Manager- Employee- Intern

Haaa-Haaaa- Haaaaaaaaaa =D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HIHI: Lawak Jenaka: The value of 'x'


Professor: 10x-5=25m Then, x=3

Student: But professor, you said yesterday that x was equal to 5.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 5 Januari 2012

NYUM3: Buah Anggur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua~ ;)

Buah anggur umumnya dikenali sebagai sejenis buah yang mewah. Pokok anggur kebiasaanya ditanam di kawasan yang beriklim sederhana sejuk. Tanaman anggur yang dahulunya hanya popular di negara beriklim sederhana juga sudah dibuktikan akan hidupnya di negara beriklim panas seperti di malaysia. Malaysia pun sudah menjadi salah sebuah negara yang mengeluarkan anggurnya sendiri walaupun belum begitu meluas.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search