| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Ahad, 23 Januari 2011

Jom sertai pengiklanan Online

Salam sejahtera semua. Bagi mereka yang ada website dan juga blog sendiri serta pada masa sama mempunyai bilangan unik visitor yang ramai, alangkah ruginya jika anda tidak memasang iklan untuk menjana pendapatan. Dewasa ini, sudah terdapat banyak syarikat pengiklanan yang menawarkan pengiklanan mereka melalui internet kerana menyedari bahawa internet merupakan satu medium pengiklanan yang berkesan disamping mempunyai kos lebih murah.


beberapa contoh syarikat pengiklanan yang pernah saya sertai ialah:

1) Nuffnang (masih lagi berjalan)
2) Adverlets (Dah slow down sebab macam susah sikit nak cash out earning dia)
3) Innity (Masih run kerana iklan ditawarkan cukup lumayan)
4) Mangga Ad (Dah buang sebab earning tak memberangsangkan)
5) Google Adsense (Syarikat pengiklanan antarabangsa)

Jika anda mempunya blog, anda boleh register dengan mana-mana syarikat pengiklanan tersebut jika anda telah melepasi syarat-syarat yang ditetapkan syarikat terlibat. Contohnya jika anda seorang Blogger baru, Nuffnang adalah pilihan terbaik. Jika Traffic sudah tinggi dan Blog / Website anda dah popular, boleh try apply Innity.

Untuk meletakkan kod pengiklanan di BLOG, sila masuk ke:

Dashboard > Design > add a Gadget > Html/javascript

tampalkan kod tersebut di gadget jenis (HTML / javascrip).

Selamat mencuba~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

2 ulasan:

kiwi berkata... |Reply|

salam..
hehe..ni lecturer utm fakulty mne???

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe tanya lak.. kehkeh.. fakulti paling besar kat UTm.. kehkehh

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search