| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Sabtu, 23 Julai 2011

Salam Sabtu warga Blogger

Salam!

Hai Rakan-rakan semua khususnya Blogger! Anda semua pasti sedang gigih update blog memasing. Mr.PiNGu pula dah beberapa hari tak update. Actually sedang buzy menyiapkan proposal untuk melanjutkan pelajaran. Lepas dah start jadi pelajar balik ni mungkin semakin buzy menelaah pelajaran. So, mungkin akan kurang sket nak update blog. Apa-apapun akan try gak update at least satu topik seminggu! Chayoks2..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 19 Julai 2011

Hari ini Mr.PiNGu Menghadiri Kursus Blog

Salam!

Hari ini Mr.PiNGu menghadiri kursus membuat blog yang dianjurkan oleh jabatan. Pelik kan? I dah lama berkecimpung dalam dunia blogging tapi baru nak pergi kursus Blog. Heheheeee...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Kehilangan Gambar Secara Misteri

Salam kawan-kawan!

nak tanyalah kepada kawan yang menggunakan blogspot. Seperti yang anda tahu, sebagai pengguna blogspot, kita diberi kemudahan untuk upload gambar sama ada daripada komputer anda terus ataupunkan anda link sahaja gambar daripada website lain. lately, Mr.PiNGu suka upload sahaja terus daripada komputer. Mudah, pantas dan paling penting, Nak jimat bandwidth hosting yang Mr.PiNGu gunakan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Perhimpunan BERSIH angkara Yahudi??

Salam..

Erm.. isu demontrasi bersih.. Katanya dirancang oleh Yahudi dari luar negara. Ada bukti ker? Janganlah keluarkan apa-apa kenyataan tanpa bukti. Ini akan mengundang kemarahan sejagat! Karang Malaysia jadi bahan jenaka masyarakat antarabangsa sahaja.. Berita ni Mr.PiNGu baca dalam yahoo.. sampai dah masuk yahoo maksudnya worldwide dah baca!!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 17 Julai 2011

Awas! Ancaman Hacking Akaun Facebook

Salam..

Risaunya apabila keluar berita kemungkinan akaun Facebook kita akan dihack. Banyak la manusia takde hati perut yang sanggup bagi kita susah sahaja. kalau bagi kesenangan takpe la jugak. Info ni Mr.PiNGu dapat daripada blog ceritamamat. So, disebabkan beliau juga meminta kita sebar-sebarkan, maka adalah lebih baik kita menyebarkan info ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Google Indeks Topik Blog Anda di Page Pertama?

Salam..

Saya pasti kepada penulis blog, anda pasti mahukan pelawat yang ramai menjengah blog anda. Selain melakukan Ziarah-menziarah antara blog (Blogwalking), kempen di Facebook dan juga twitter, anda juga mahukan pelawat datang disebabkan engine carian terutamanya daripada google.com.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

F&N Double ooOMPH

Hi!

Entah camne tadi terjumpa pasal competition daripada F&N ni. Sertai kuiz yang simple untuk memenangi hadiah yang lumayan! Cuba la nasib tadi jawab soalan simple. Mana la tau boleh dapat hadiah utama dia kan (Walaupun kebarangkalian sangat-sangat kecil) Namun tak salah mencuba kan? Rezeki orang siapa tahu. http://komuniti.gempakz.org

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Facebook Like Button mengalami error [cannot click]

Salam!

Grrrrr.. geramnya.. sejak dua menjak ni Button like Facebook asyik tidak berfungsi dan display error je. Bila aku klik button error tu dia akan bawak ke page facebook developer than aku follow instruction dia. tapi aku pun tak begitu mengerti dan masih berlaku masalah sama. Tension weh! Dah la aku ni suke klik button like ni and suka orang klik untuk aku (membantu promosi). So aku sangat-sangat memerlukan button facebook like ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cara-cara mendaftar google+

Hi!

Arini genapla sehari Mr.PiNGu register google plus! Hahahaaa.. try la satu ruangan sosial terbaru ni yang sedang hangat digembar-gemburkan. Walaupun baru dalam sesi percubaan namun dari apa yang Mr.PiNGu telah godek, Mr.Pingu sukekannyer! Best best best!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Nota Amaran Buat Pemandu Kereta tuttt

Salam..

Hari ni Mr.PiNGu nak tegur la sikap-sikap segelintir pengguna kereta yang sesukahati je parking kat tempat-tempat yang tidak sepatutnya sehingga menyusahkan pengguna lain. Selalu juga jumpa kes macam ini. Selalu juga jumpa pengguna tak lulus parking yang menggunakan dua lot parking untuk parking sebuah kereta! (parking xbetul sampai makan dua ruang parking) %&*$#.. Ad juga yang parking di tempat laluan orang ramai. Ni lagi aku hangin! sesak jalan jadinya! Menyusahkan..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 16 Julai 2011

[Lawak] Perbandingan Sekarang dengan 15 Tahun Dahulu

Hi!

Kelakar gak tengok Pic dibawah ni. Apa-apa pun layan je la.. Hahaha.... Hope kurang-kurangkan wat camtu. Kita perlu hidup lebih bersosial daripada duduk sahaja depan PC ya!~
^_^

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Senarai penuh keputusan APM 2011 dan ulasan

Hi! Baru sahaja berlangsung anugerah Planet Muzik. Mungkin ada yang tak menonton, maka disini Mr.PiNGu melampirkan keputusan penuh pertandingan tersebut. Anugerah Planet Muzik 2011 telah diadakan pada tarikh 15 Julai 2011 di Singapore.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Falling in Love - Datuk Siti Nurhaliza Live APM 2011

Hi!

Baru sahaja berlangsung anugerah Planet Muzik 2011 sebentar tadi. Macam biasa, anugerah yang memberi penghormatan kepada barisan artis daripada 3 buah negara ini dianjurkan setiap tahun. Salah satu persembahan yang biasanya akan ditunggu-tunggu ialah persembahan daripada Diva Nombor 1 serantau iaitu tak lain tak bukan Datuk Siti Nurhaliza.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 15 Julai 2011

Minta Sumbangan iklas untuk LAMAN ASNAF PERMATA HATIKU (LIMPAH)

Salam.. Ada sesiapa nak membuat sumbangan amal? Bolehlah baca surat dibawah. Semoga sumbangan anda akan sedikit sebanyak membantu untuk pembangunan pusat kebajikan tersebut. Sumbangan anda Insya-Allah akan diberi ganjaran pahala yang besar oleh Allah dan juga akan diluaskan rezeki bagi anda dengan izin-Nya.. Insya-Allah..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cara Nak Buat Paparan Pengkomen Blog Tegar Berbentuk Awan Nano

Hi rakan-rakan Blogger!

Korang yang belum tau tu nak tau tak cara nak pasang widget pengkomen tegar blog dalam bentuk awan nano? hehe! Ok senang je.. first korang tengok kod yang diberi dibawah ini:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cinta Ibarat Menunggu Bas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!


Tahu tak, cinta sebenarnya sama seperti seseorang yang menunggu bas. Bila bas itu datang, awak tengok bas itu dan awak kata pada diri awak,"Eee… penuhnya… tak ada tempat duduk." Jadi, awak katakan pada diri awak, "Saya akan tunggu bas yang lain." Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pula bas yang lain. Kemudian, datang pula bas yang kedua. Awak tengok bas itu dan awak akan cakap, "Eee… bas ni buruk sangat… mesti tak selesa. Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan." Jadi, awak pun biarkan bas buruk itu berlalu dan awak bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ranking Komuniti gempakZ untuk 5 hari berbeza

Salam..

Malam ini nak berceloteh pasal ranking website. Biasalah sebagai seorang pembangun laman web, ranking website berdasarkan alexa.com ataupun reputasi website berdasarkan google pagerank amat Mr.PiNGu titik beratkan. Hampir setiap hari Mr.PiNGu akan memantau prestasi website yang dibangunkan. Namun, tidak setiap hari berada pada kedudukan yang baik. Saban hari ada turun naik bergantung kepada kerajinan mengemaskini topik baru dan mempromosikan melalui facebook, twitter dan juga blogwalking.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 14 Julai 2011

Labah-labah gergasi makan burung!

Hi kawan-kawan semua!
http://komuniti.gempakz.org
Ni saya nak kongsi sedikit gambar yang saya jumpa secara tak sengaja ketika menggunakan pakcik google untuk mencari gambar artis-artis malaysia yang cun melecun. Sekali terjumpa gambar binatang lak! tapi menarik juga sebab sesuatu yang baru bagi saya. gambar yang saya maksudkan ialah berhubung bagaimana seekor labah-labah memerangkap burung dan menikmatinya!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Izreen Azminda jadi perhatian

Hi!!
http://komuniti.gempakz.org
Korang perasan tak yang pelakon popular Fizz Fairuz agak bermolot hazab @puaka? Bukan sekali dia mengeluarkan kenyataan berbaur angkuh dan cam poyo dah banyak kali. Teringat masa baca twitter beliau tentang respond dia berhubung rasa tak puashati peminat tentang lawak tsumawi.. opss pembetulan.. tsunami Jepun. Malas komen korang pun maybe ramai dah tau. Now dia pulak bikin sensasi dengan menghina sorang pelakon baru bernama Izreen Azminda. Ikuti kisah selanjutnya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Tahniah Mawi-Ekin! Ekin Mengandung 7 minggu

Hi semua~
http://komuniti.gempakz.org
Baru dapat tahu yang Ekin telah mengandung buat kali ketiga Selepas dua kali keguguran. Kali ini Ekin disahkan mengandung 7 minggu. Setelah lama menanti akhirnya membuahkan hasil lagi. Hope Ekin menjaga diri baik-bak. Jangan terlalu aktif nanti tak menjadi lagi meraung pulak. Hehe.. Tahniah sekali lagi~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Datuk Siti Nurhaliza Sambung belajar di UiTM

Hi!

Sapa peminat tegar datuk Siti Nurhaliza? Korang tau tak Datuk Siti berhasrat nak sambung pengajian beliau dalam bidang Muzik di UiTM Shah Alam. Bagusla Siti walaupun dia dah berjaya dan kaya raya namun masih mementingkan bidang pendidikan. Nak juga ambil diploma. Inilah yang sepatutnya menjadi ikutan untuk artis-artis dan selebriti lain. Semoga dapat menjadi insan yang lebih berilmu. Tidaklah artis selalu dilabel otak kosong kan? Ikuti berita penuh dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

[Lawak] Baju Perhimpunan Bersih

Hai!

Warna kuning memang bahaya dipakai semasa berlangsungnya perhimpunan bersih. Mungkin anda tidak memikirkan pun mahu menyertai perhimpunan bersih akan tetapi jika anda memakai baju kuning dan anda memasuki lokasi ditanda merah, mungkin anda akan ditangkap untuk disoal siasat. Haha.. Personally xpernah nampak baju bersih ni camne. Tapi kat bawah ni adalah sikit gambaran baju perhimpunan bersih after perhimpunan dijalankan.. Layanzz.. =D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Malaysia vs Arsenal (Perlawanan Persahabatan)

hi!

Baru sahaja lepas berlangsung perlawanan antara Arsenal menentang Malaysia dalam perlawanan persahabatan. Kepada yang mengikuti siri perlawanan ini tadi pastinya sudah sedia maklum bahawa pasukan Harimau Malaya tumpas 0-4. Walaubagaimanapun, kita harus berterima kasih kepada pemain-pemain kita yang bertempur secara bersungguh-sungguh dan menghiburkan penonton. Kalah menang itu lumrah perlawanan namun pengalaman yang diperoleh itu tiada galang gantinya. Good luck Pasukan Harimau Malaya pada masa-masa akn datang!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rupanya Telur Tiruan itu wujud!

Salam..

Mungkin Mr.PiNGu tertinggal keretapi sebab baru nak membicarakan tentang hal ini. Actually lama dah dengar benda ni iaitu tentang wujudnya telur tiruan di pasaran. Mula-mula macam tak percaya sebab telur itu kan keluar dari buntut ayam camne lak dia nak tiru mendalah tu? Rupanya kebijaksanaan akal manusia yang dianugerahkan Tuhan itu mengatasi segalanya yang mungkin agak mustahil..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 13 Julai 2011

MISTERI: Kisah Kota Hantu ditengah Laut

Korang suka baca kisah seram, kisah misteri dan kisah hantu? hehee Baguslah korang baca topik ni. Walaupun tiada hantu diceritakan disini namun cerita ini juga agak misteri dan gambar menyeramkan. Jom layan Kisah Kota Hantu ditengah Laut.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Kisah Tauladan: Kisah Tempe Yang Belum Menjadi

Salam..

Dalam menjalani kehidupan seharian, kita kadangkala lupa untuk memanjatkan doa kepada Allah supaya memudahkan kesulitan yang kita hadapi dan juga memohon kesejahteraan. Kadangkala juga kita mudah berputus asa bilamana kita merasakan Allah tidak memakbulkan doa kita. Maka janganlah berputus asa dan semak balik diri kita mengapa Allah masih tidak memakbulkan doa kita. Mungkin kita kurang beramal ataupun banyak berbuat maksiat. Baiklah disini nak kongsi sedikit cerita yang mungkin boleh dijadikan tauladan kita semua, iaitu kisah tempe yang tidak jadi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Siapakah Pelakon Hot yang Kekwat dan Cakap Besar itu?

Hai!

Tadi masa Mr.PiNGu duk bersantai di Facebook tetibe terlihat status seorang kawan Facebook (seorang pelakon baru naik) mengaruk (marah-marah). Semuanya dek kerana sentap dengan Rakan lamanya (yang dikabarkan pelakon yang sedang meletops ketika ini) kekwat dan cakap besar! Hot la hati kawan teman nih!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Gambar Kesan Tsunami Jepun keatas Kilang Sony

Salam..

Masih ingatkah Tsunami yang melanda jepun beberapa bulan lalu? Memang dasat dan menggemparkan. Pelbagai fenomena buruk yang berlaku menunjukkan bahawa bumi sudah terlalu tua dan mungkin tidak lagi mampu menampung kehidupan pada masa-masa akan datang. My friends yang belajar di Jepun pun kembali ke Malaysia dan bercuti panjang kerana masih trauma dengan Tsunami tersebut. Mujur beliau selamat. Gambar dibawah menunjukkan kerosakkan yang berlaku ke atas salah satu kilang Sony di Jepun.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Babi Hutan Raksasa

Hi!

tadi masa bukak facebook terjumpa gambar ni. Huyoo besarnya binatang ni!! Tengok gaya macam babi hutan je. Kalau Mr.PiNGu terjumpalah matilee.. So, hati-hatilah kalau nak masuk hutan. Kenalah sediakan senjata sebagai persediaan menghadapi kemungkinan seperti itu. Layan gambar ini~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Nama-nama Rasul 313

Assalamualaikum..

Sebagaimana kita ketahui, terdapat 124,000 nabi. Daripada jumlah itu, hanya 313 dilantik sebagai rasul. sebagai umat islam, kita hanya wajib mengetahui 25 Rasul. daripda 25 itu, hanya 5 adalah ulum azmi. Berikuit ini saya share nama nama Rasul yang 313 itu sebagian tambahan ilmu yang bermanfa'at atau barang kali kita boleh memakai salah satu nama dari 313 para rasul tersebut untuk anak-anak kita nanti Insya-Allah...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Kisah Tidak Berhati Perut: Merompak Telur Penyu Besar-Besaran

Salam..

Kejam.. memang kejam dan tiada hati perut! Haiwan itu nak gak mengembangkan zuriat mereka. Kalau dah semua telur ko sapu bersih karang camne spesis penyu nak berkembang? Kalau yepun nak mengambil telur tu biarla penyu-penyu tu pergi dahulu dan korang janganla sapu bersih. Mesti hancur luluh penyu tu melihat gelagat manusia tak berhati perut ni. kejadian ini dikatakan berlaku di Costa Rica. Lokasi spesifik Mr.PiNGu tak tahulah.. Tengok la gambar-gambar di bawah ini:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Kisah teladan: Mengapa aku bertudung?

Salam..

Mr.PiNGu nak berkongsi sedikit satu kisah yang Mr.PiNGu dapat daripada emel. Semoga boleh dijadikan contoh untuk para wanita dan juga lelaki. Bukan hanya wanita perlu bertindak akan tetapi lelaki perlu mendorong wanita untuk bertudung. Mari ikuti kisah dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Bugatti Veyron Kereta Termahal Milik Sultan Johor

Salam..

Hai.. Kepada pembaca, nak kongsi sikit tentang sebiji kereta yang dimiliki oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ismail. Kalau korang nak tau, dia memiliki sebiji kereta antara termahal dan terpantas di dunia. Di Malaysia hanya ada sebiji sahaja kereta ini yang pernah mendarat disini dan ia adalah milik Sultan Johor. Korang bayangkanlah betapa kayanya Sultan Johor ni. Ni gambar kereta tersebut:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Speed Internet After Modification of Internet Access management (IAM)

Salam..

Actually masa di pejabat tadi ramai juga yang komplen tentang speed internet yang Hazab di ofis ni. Ingatkan Mr.PiNGu sahaja yang mengalaminya akan tetapi most of us yang menggunakan internet memang merasa peritnya. Seperti yang ditunjukkan oleh Mr.PiNGu dalam thread sebelum ini tentang kelajuan internet Mr.PiNGu now sangat berbeza! Ada peningkatan yang banyak.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Cara Menentukan Kelajuan Internet Anda

Salam..

Anda suka melayari internet? Anda rasa tertekan dengan kelajuan internet anda yang bagi anda sangat lambat untuk loading page, download dan juga upload? Baiklah, apa kata anda menyemak berapakah kelajuan internet anda pada ketika ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Marlon King Peluk Islam Dalam Penjara

Salam..

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasih. Jika Allah mahu sesuatu terjadi maka ia akan terjadi serta merta. Begitu juga jika Allah ingin memberikan hidayah kepada sapa sahaja yang dikehendakinya, maka tak kira sejauh manapun orang itu berada jauh di dalam kegelapan maka tidak mustahil mereka akan diberi cahaya petunjuk daripada Ilahi.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Love bite boleh menyebabkan lumpuh?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Sapa yang tak tau pasal love bite? haha.. bagi pasangan yang halal ke haram ni ada yang suka wat love bite atau dalam bahasa melayunya "gigitan asmara" Dimanakah gigitan asmara ini dilakukan? Biasanya di bahagian tengkuk atau leher "mangsa" hahaa.. Macam Drakula pula.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 11 Julai 2011

Cara nak tinggalkan link topik terkini di ruangan komen Blogspot

Salam...

Di tengahari yang hening ini, Mr.PiNGu nak berkongsi sedikit berhubung cara untuk meninggalkan link entry anda di komen blog untuk hosting blogspot. Sebelum ini, Mr.PiNgu menggunakan ruangan komen intensedebate. Menarik sebab ruangan komen dah jadi ala-ala wordpress. Nak reply pun senang. Ada commentlurve lagi dimana anda mudah nak tinggalkan link topik terkini di blog anda dengan mudah untuk mendapatkan backlink. Namun, masalahnya ia boleh menyebabkan loading blog menjadi berat disamping itu, komen-komen menggunakan intensedebate tidak diindeks oleh pakcik google.com. So, ini bermakna blog anda akan kurang mesra SEO (SEarch Engine Optimization). Apa itu SEO secara detail anda cari sendirila.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Panduan Ringkas Peserta Perhimpunan Bersih

Salam..

Baru berlalu 2 hari perhimpunan penuh Sensasi yang menggegarkan bukan sahaja Malaysia malahan sudah sampai ke luar negara. Member I daripada Australia tak jadi datang gara-gara BERSIH. Malam tadi baru tau dia cancel Flight.. Huhuu sedih sangat-sangat. By the way, tadi masa belek-belek Facebook, terjumpa pula iklan ini:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 10 Julai 2011

Bengang dengan member!!

Salam..

Actually Mr.PiNGu sedang bengang dengan sorang Member nih. Sangat bengang. Ni tengah marah sampai meluap-luap dah. Memang tak patut dia buat saya macam ini. Tak tahulah dia sengaja atau tak. Alasan dia terlupa macam sangat-sangat tak logik. Memang tak logik. Mungkin itu hanya alasanya sahaja.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 9 Julai 2011

Sekapur Perhimpunan Bersih

Hai.. Hari ini merupakan hari yang ditunggu-tunggu oleh sebahagian orang yang kononnya nak jaga keBERSIHan. Hehe... JOkes aje. Sejak beberapa minggu yang lepas, dah kecoh untuk membuat perhimpunan Bersih ni. Daripada pihak kerajaan memanglah sangat-sangat tidak mengalu-alukan perhimpunan HARAM ini (katanya). Apakah difinisi haram disini? Haram sebab tak dapat permit lah. Nak dapat permit camne korang ingat nak ke POLIS bagi permit? POLIS kan dibawah kawalan kerajaan barisan Nasional kenalah bertindak atas arahan kerajaan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Mengapa perlu memakai sunblock?

Salam..

Mr.PiNGu nak berkongsi sedikit tentang perkara ini. Selalunya jika hendak bermain di pantai ataupun nak jalankan aktiviti-aktiviti di laut, ramai berpesan untuk memakai sun block. Sebelum ini Mr.PiNGu tak begitu menghiraukan nasihat ini sehinggalah Mr.PiNGu mengalaminya sendiri. Azabnya hanya Tuhan sahaja yang tahu.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Apakena la Datuk Seri Anwar Ibrahim ni?

Tadi masa duk berjalan-jalan di satu satu page tu terjumpa lak gambar insan yang tak asing lagi ni. Lama juga tak ikuti apa yang berlaku pada dia nih. Last thing masa tersebar gambar "hubungan seks" beliau tu. Saya tak ada kuasa nak memastikan kebenaran video tersebut. Macam dia macam bukan juga. Tapi iras sangat. Kalau memang dia rasanya sia-sialah perjuangan nak memperjuangkan dia ni.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Semakan daftar pemilih pilihanraya

Salam.

Rasanya korang pun tau bila-bila masa je parlimen akan dibubarkan dan akan diadakan pilihanraya umum yang baru. Dengar-dengar pilihanraya nak dijalankan pada 2011 tak kurang juga yang mengatakan pada tahun 2012. So, sebagai seorang rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, kita perlulah menjadi seorang daripada pemilih. Kita perlu menjalankan tanggungjawab kita sebagai salah seorang yang memilih pemimpin demi negara tercinta.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 8 Julai 2011

Vios G limited edition & Vios TRD Sportivo

Salam..

Kepada yang berminat nak memiliki kereta toyota vios inilah masanya! Sekarang Toyota sedang mempromosikan Vios G limited edition dan Vios TRD Sportivo. Meleleh tengok. Mr.PiNGu pun pakai Vios tapi versi lama. But still puas hati kerana keselesaan kereta ini. Tahan lasak, jimat minyak, body cantik, sedap dibawa dan paling penting I suka sound system kereta I memang best gler! I pakai Vios G.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Install game angry birds di google chrome

Salam.. hai kawan-kawan!

Sapa disini peminat game angry birds? kalau pengguna iphone pasti ramai yang install game ni. Best! walaupun agak budak-budak tapi memang layan. Haha.. Game ni berkenaan sekeluarga burung yang bengang dengan sekeluarga babi yang mencuri dan menggoreng telur mereka. Demi nak melepaskan kemarahan mereka, family angry birds telah bersedia untuk berperang.. tembak sama itu babi! dush dush... haha... ni ha game angry birds yang aku maksudkan:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Minum arak selepas itu nak sembelih isteri pula!

Salam.. seminggu rasanya tak update blog. Mr.PiNGu sudah sangat buzy lately. Nak siapkan proposal untuk my PHD nih. Ades pening2.. Ok la.. tadi duk buka satu forum tu ternampak la berita pasal ni. Memang terkejut juga akan tetapi tak menghairankan dalam dunia sekarang ini yang telah banyak berlaku perkara tak masuk akal.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search