| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Selasa, 19 Julai 2011

Kehilangan Gambar Secara Misteri

Salam kawan-kawan!

nak tanyalah kepada kawan yang menggunakan blogspot. Seperti yang anda tahu, sebagai pengguna blogspot, kita diberi kemudahan untuk upload gambar sama ada daripada komputer anda terus ataupunkan anda link sahaja gambar daripada website lain. lately, Mr.PiNGu suka upload sahaja terus daripada komputer. Mudah, pantas dan paling penting, Nak jimat bandwidth hosting yang Mr.PiNGu gunakan.

But tetiber je rasa ada problem pula apabila upload gambar terus melalui komputer. Ada antara topik Mr.PiNGu telah kehilangan gambar! Sebagai contoh, thread Mr.PiNGu berkenaan kereta mewah milik sultan Johor. Boleh rujuk sini =Bugati Veyron Sultan Johor= .Disebabkan Mr.PiNGu dah delete gambar kereta ni daripada PC maka takde back up! huhu sedey la. So, rasa macam nak kembali semula seperti dedulu.. Upload gambar di hosting sendiri then ambil link sahaja. tapi yang Mr.PiNGu tak berapa gemar sebab leceh sket kene guna FileZilla untuk upload. Huhu...

So, korang yang guna blogspot adakah mengalami masalah yang sama dengan Mr.PiNGU? so korang upload gambar daripada PC atau link dari website lain? actually Mr.PiNGu tak berapa gemar link dari website lain kerana apabila mereka remove gambar tu, maka thread kita juga akan effect dengan kehilangan gambar tersebut huhu..

Ok sekian sahaja celoteh untuk malam ini. Selamat malam~!

TAGS: kehilangan gambar, upload gambar ke blog, upload gambar ke hosting domain, cara terbaik upload gambar

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search