| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Sabtu, 9 Julai 2011

Semakan daftar pemilih pilihanraya

Salam.

Rasanya korang pun tau bila-bila masa je parlimen akan dibubarkan dan akan diadakan pilihanraya umum yang baru. Dengar-dengar pilihanraya nak dijalankan pada 2011 tak kurang juga yang mengatakan pada tahun 2012. So, sebagai seorang rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, kita perlulah menjadi seorang daripada pemilih. Kita perlu menjalankan tanggungjawab kita sebagai salah seorang yang memilih pemimpin demi negara tercinta.

Tergerak nak tulis benda ni bila blogger " Feroz abang Macho" katanyer dah daftar sebagai pemilih. Mula-mula masa dia post di Port Blogger tadi aku ingatkan apa la gambar yang dia duk tayang-tayang tu so aku check di blog beliau. Eleh.. I pun dah Register tau! Lama dah tapi TQ pada beliau sebab I lom check lagi. Ni ha bukti bergambar:


haha.. now percaya? Eh eh.. maklumat kat situ dah ubah sket untuk menjaga privasi Mr.PiNGu daripada diserbu oleh peminat-peminat hahahaaa (perasan betul). Kepada korang yang belum menyemak sebagai seorang pemilih boleh check disini: SEMAKAN

Tapi sebelum korang semak status korang tu silalah mendaftar dahulu. Kalau tak daftar jangan korang harap tiba-tiba dah ada rekod sebagai pemilih berdaftar! Ok.. setakat ini sahaja maklumat daripada saya ^_^

TAGS: daftar pemilih pilihanraya, bagaimana nak semak status pendaftaran sebagai pemilih, laman web semakan sebagai pendaftar pilihanraya, pilihanraya umum 13, pilihanraya memilih pemimpin Malaysia

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search