| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Selasa, 19 Julai 2011

Hari ini Mr.PiNGu Menghadiri Kursus Blog

Salam!

Hari ini Mr.PiNGu menghadiri kursus membuat blog yang dianjurkan oleh jabatan. Pelik kan? I dah lama berkecimpung dalam dunia blogging tapi baru nak pergi kursus Blog. Heheheeee...

Actually, Mr.PiNGu  ada reason tersendiri. Salah satu sebab utama kerana Mr.PiNgu nak memasuki pertandingan Blog yang dianjurkan oleh Jabatan Saya. Salah satu syaratnya ialah dengan menghadiri kursus Blog! Huhuhu.. But memang OK lah.. walaupun dah lama terlibat dalam dunia blog, namun banyak lagi Mr.PiNGu tak tahu. Lebih-lebih lagi selama ini menggunakan blogspot, namun kursus ini mengajar menggunakan wordpress.

Mr.PiNGu ada akaun wordpress namun tak begitu gemar sebab layout dia and banyak menerima spam! Huhuhuuuu.. But demi untuk pertandingan, kenalah create satu lagi blog menggunakan wordpress.. Heheee.. xpelah. But now still fikir apakah jenis blog yang Mr.PiNgu nak create! Huhuhuuu... rasanya nak buat tentang pendidikan lah! Rasanya Okay! Hehe.. lebih-lebih lagi saya merupakan warga pendidik. Hehehe...

Salah satu yang penting dalam membangunkan blog ialah kita perlu pilih satu topik yang perlu dijadikan tumpuan didalam blog kita. Ini menunjukkan betapa seriusnya kita berblog (Blog serius la!) hehe.. Then, cari blogger templete yang elok. Sedap mata memandang. barulah ramai orang suka.. Kalau templete yang berserabut orang pun malas nak masuk kan? Blogger layout juga penting. Pilih layout yang sesuai. Nak single coloum, double coloum or triple coloum. Mr.PiNGu suka menggunakan triple coloum! Hehe..

Ok lah. sempat lak update topik walaupun sedang berkursus.. Hehe.. kelakar la.. ahakss~

Ok salam berjumpa lagi!~

TAGS: blogger, blogspot, blog serius, blogger templete, blogger layout

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

10 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search