| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Ahad, 17 Julai 2011

Facebook Like Button mengalami error [cannot click]

Salam!

Grrrrr.. geramnya.. sejak dua menjak ni Button like Facebook asyik tidak berfungsi dan display error je. Bila aku klik button error tu dia akan bawak ke page facebook developer than aku follow instruction dia. tapi aku pun tak begitu mengerti dan masih berlaku masalah sama. Tension weh! Dah la aku ni suke klik button like ni and suka orang klik untuk aku (membantu promosi). So aku sangat-sangat memerlukan button facebook like ini.

Kepada yang tak pernah alami lagi apa dia facebook like button error boleh tengok gambar yang aku capture ni:

http://komuniti.gempakz.org
Aku salah masukan kod ke apa. Tapi kalau salah how come OK je sebelum ni kan? Actually takdelah semua posting xleh like. Ada je yang boleh tapi lately makin banyak pula post-post aku yang tak boleh nak klik like. So, aku pun cubalah menggunakan pakcik google untuk siasat. dan aku dapati bukan aku sahaja mengalami masalah ini. Ada ramai lagi alami masalah ini. Ni contoh pengadu:


So, aku google lagi lah mana tau ada orang bagi tutorial ke nak atasi masalah ini. Memang ada tapi aku pulak tak paham nak buat. Ada yang aku reti buat tapi still tak menjadi dan masalh masih berulang. Ni contoh penyelesaian yang aku follow tapi tak menjadi:




Tak puas hati la aku sebab tak settlekan masalah aku. Then aku jumpa satu lagi tutorial. Dia kata dia berjaya la settlekan masalah ini. tapi aku pulak tak reti nak wat. Ni dia tutorial dia:

Ok.. Harapan aku agar masalah error untuk button Facebook-like ini akan dapat diatasi. Do something facebook crew! Adiosss nak tdo dh ni..
http://komuniti.gempakz.org
Nite all~

TAGS: Facebook button error, tutorial nak atasi facebook like button error, error pada button facebook like, 

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search