| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Isnin, 27 Februari 2012

ISLAM: AYAT KURSI

Ayat Kursi diturunkan pada suatu malam selepas Hijrah. Menurut riwayat, ketika ayat kursi diturunkan disertai dengan beribu-ribu malaikat sebagai penghantarnya, kerana kebesaran dan kemuliaannya. Syaitan dan Iblis menjadi gempar kerana adanya suatu alamat yang menjadi perintang dalam perjuangan nya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 25 Februari 2012

OPSS: Hati-hati semasa bergosip

Assalamualaikum..

Hari ni nak celoteh sikit pasal gosip. Dan saya tujukan pendapat saya kepada semua penulis-penulis gosip. Gosip ni popularnya diketahui umum sebagai cakap-cakap tentang seseorang atau boleh juga dipanggil umpatan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 22 Februari 2012

WOW: Naruto 575: Confirmed Spoiler Prediction

Page 1-3: Madara Assult the Five Kages, Creating a Forest with Single Jutsu

Page 4: Kabuto remarks that there is no living Shinobi as strong as the First Hokage.

Page 5: Everyone try to guard themselves from the dangerous pollen coming from the flowers in the forest

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 21 Februari 2012

COOL: Perit Jerih Anuar Zain sebagai anak seni

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Siapalah yang tidak kenal penyanyi berbakat besar yang sangat popular dengan pelbagai seleksi lagu yang sedap seperti keabadian cinta, lelaki ini, dan cinta harus memiliki ini? Walaupun perjalanan seni beliau dilihat agak perlahan pada awalnya dan jarang keluar album dalam masa singkat, namun peminat yang mengikuti karier seni beliau cukup ramai.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OH: Misha Omar Sah telah Bertunang

Rentetan pengakuan Misha Omar tentang perancangannya untuk bertunang dalam waktu terdekat, MH Online mendapat perkhabaran bahawa pelantun lagu 'Bunga Bunga Cinta' ini telah melangsungkan majlis pertunangannya bersama Firos Ezzwan Rossly sebentar tadi.

Majlis pertunangan ini telah berlangsung di kediaman keluarga Misha di Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan.

Khabar tersebut turut disahkan oleh salah seorang wakil syarikat rakamannya. Selain itu, teman-teman media juga memaklumkan perkara yang sama. Di majlis pertunangan tersebut, Misha menggunakan khidmat Syaiful Baharim untuk persalinan dan hantaran.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 20 Februari 2012

NICE: "A BRITISH MAN ASK TO SHEIKH"

A British man came to Sheikh and asked: Why is it not permissible in Islam for w...omen to shake hands with a man? The Sheikh said: Can you shake hands with Queen Elizabeth? British man said: Of course not, there are only certain people who can shake hands with Queen Elizabeth. Sheikh replied: our women are queens and queens do not shake hands with strange men.

Then the British man asked the Sheikh:... Why do your girls cover up their body and hair? The Sheikh smiled and got two sweets, he opened the first one and kept the other one closed. He threw them both on the dusty floor and asked the British: If I asked you to take one of the sweets which one will you choose? The British replied: The covered one. The Sheikh said: that’s how we treat and see our woman....

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GOOD: Lagi Artis Bertudung: Farah Asyikin

Assalamualaikum..

Sejak akhir-akhir ini lebih ramai artis wanita yang dahulunya sexy dah mula menutup aurat. Bagi saya, ini satu usaha yang baik. Terbaru, penyanyi popular Farah Asyikin dikhabarkan telah mengenakan tudung. Diharap bukan sahaja bertudung malah beliau akan menutup aurat dengan pakaian yang sesuai dan sopan disamping memperbaiki tingkah laku. Jom tengok gambar Farah terbaru.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Ahad, 19 Februari 2012

Konsert Anuar Zain di Minggu Setiausaha

Wah! Konsert Anuar Zain sempena Minggu Setiausaha kembali lagi. Akan dilangsungkan pada Bulan April ini di dua destinasi berbeza. Menarik. Tapi tiket nak pergi ke konsert beliau bukan murah. Memang itu harga standard la. Tapi rasanya berbaloi kot.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ISLAM: Surah Al- Fatihah

Assalamualaikum semua..

Kali ini saya nak berbicara mengenai Surah Al-Fatihah. AL-Fatihah merupakan surah yang paling utama antara semua Surah yang ada di dalam Al-Quran. Surah ini boleh dikatakan merumuskan isi kandungan Al-Quran.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

INSAF: If there a day without Allah

If we had 7 Days without Allah, our Days will become..

1) Sinday
2) Mournday
3) Tearsday
4) Wasteday
5) Thirstday
6) Fightday
7) Shatterday

So, lets keep Allah in all our day, pray to Him and do everything He asked and Leave everything He Prohibit. =)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

CUTE: Permata Hati Sarah Raissuddin - Shuib: Uwais Alqarni

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kalau aku baca di internet, ramai yang duk cakap Si Sarah dan Shuib ni tiada rupalah apa. Bagi aku diorg sweet bersama. Lagipun paras rupa and segala fizikal kamu tu hanya pinjaman Tuhan sahaja justeru janganlah nak ujub, riak dan sebagainya.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 18 Februari 2012

SERAM: Cerita Hantu di Sekolah saya (Batu Pahat Johor)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..


Tadi bukak forum cari.com update pasal cerita hantu. So aku letak sekali cerita yang aku share kat kawan-kawan kat sana tentang cerita hantu Batu Pahat. Baru aku tau selain cerita-cerita yang aku tau banyak lagi kisah yang aku tak tahu yang mana kejadiannya berlaku dekat-dekat je tempat tinggal aku. Tapi kali ni just nak cerita kisah hantu kat sekolah aku je. Nama sekolah aku rahsiakan dulu karang ada pulak yang nak mintak tukar sekolah sebab takut. ehhee.. so layankan ye.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 17 Februari 2012

HEHE: Awal Ashaari putus asa sebagai penyanyi

Salam..

Kasihan awal, single nyanyiannya dikatakan gagal. Actually aku pun tak pernah tau awal ni ada single and tak pernah dengar pun (maybe sebab aku jarang bukak Radio) hehe.. tapi bagi aku setiap orang ada bakat tersendiri. Awal amat berbakat dalam bidang mengacaraan dan lakonan maka dia tak berapa sesuai menyanyi. Rezeki masing-masing kan. Jom layan berita tentang kegagalan single beliau.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

GULP: Pengiklanan Innity: Syarat kelayakan laman web ditingkatkan

Salam..


Sedihnya. Baru je laman web saya ini hampir mencapai requirement yang ditetapkan sebelum ini iaitu 20,000 unique visitor dan 100,000 impression. Nak ikutkan saya tak ada masalah nak capai 20,000 unique visitor sebulan sebab saya pun dah pernah capai lebih 34,000 sebulan tapi masalah saya ialah impression tak capai 100,000. Baru je syarat tersebut nak capai innity tingkatkan lagi syarat sesebuah website untuk sertai mereka!! pengsan! daripada 20,000 ke 40,000 unique visitor dan impression daripada 100,000 now dia mahukan 200,000!! Pengsan saya!! ni maklumat yang saya salin daripada website innity:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 15 Februari 2012

HEHE: Pasangan Artis yang tengah hangat

hi!

Percintaan sesama artis memang dah jadi lumrah. Ada antara mereka berakhir ke jinjang pelamin. Antara pasangan-pasangan itu juga ada yang bercerai berai dan akhirnya berkahwin lagi dengan artis juga. Hehe..

Now, ada beberapa pasangan yang orang kata tengah hot (ada gak yang kata tengah gedik). Meh saya senaraikan:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 14 Februari 2012

COOL: Terukir di Bintang - Yuna (Lagu Baru 2012)

hi!

Actually ngah layan video-video di youtube terjumpalah video unofficial lagu baru beliau yang bertajuk "Terukir di Bintang". Best lagu ni. Terasa macam lagu dulu-dulu. Cara pembawakan Yuna pun sempoi je Tapi penuh attitude. Jom layan:


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Bayaran Persembahan Artis Ternama Malaysia

Actually ni list bayaran untuk 2009. 2012 tak tahu pula berapa. Mungkin naik lagi. Kalau tengok sekali imbas memang mahal bayaran diterima oleh sesetengah artis untuk buat show. Akan tetapi korang kena fikir gak kos untuk membayar musician semua. Tak la semua artis tu dapat. Namun still lumayan kalau kita consider just persembahan selama 30 minit / 1 jam.

ni listnya:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Sabtu, 11 Februari 2012

KANN: Hidangan Makanan Enak Gerai Makan adalah keutamaan

Assamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kali ni takdelah nak ulas pasal menu makanan macam selalu tapi nak tegurla sikit pengusaha kedai makan yang saya kira cukup bersepah di sana-sini. Antara banyak-banyak yang saya rasa nak tegur, paling penting ialah berhubung makanan itu sendiri.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Jumaat, 10 Februari 2012

HAAH: Bunuh Anak Hanya Kerna Gincu

KISAH YANG SANGAT MEMILUKAN!

Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahukan ibunya, "Mama, adik baru saja melukis pakai lipstik mama".

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Khamis, 9 Februari 2012

KFC: pekerja kotor dan isu perkauman

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Tiba-tiba je dalam beberapa hari ini timbul kekecohan dalam syarikat Makanan Segera (Fast Food) yang popular di Malaysia iaitu Kentucky Fried Chiken atau lebih dikenali sebagai KFC. Ramai gemar makan KFC kerana resepi rempah ratus ayamnya yang cukup istimewa.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Rabu, 8 Februari 2012

OPSS: Menghilangkan Love Bite @ Gigitan cinta Asmara

Hai semua!

Tadi jalan-jalan kat satu forum tu terbacalah topik pasal love bite atau gigitan cinta/asmara ini. Rasanya korang pun paham kan. Bagi pasangan suami isteri, love bite ni mungkin salah satu perkara yang biasa dilakukan. Kebiasaanya love bite dilakukan di sekitar bawah leher.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

OPSS: Berbogel ketika tidur

Hi!

Korang pernah ke tidur bogel? Hehe tetiba nak menulis apabila ada seorang "rakan" membangkitkan hal ini. Pada saya la, tidur bogel memang seronok dan selesa. Haha.. Tapi awas! bahaya!

Kalau korang ada bilik persendirian tak kisahla kalau nak tidur bogel. Jangan sampai orang nampak udah la. Saya kalau dirumah memang tak pernah tidur bogel. Rasa macam tak selesa dan malu juga. walaupun dalam bilik sendiri. Tapi kalau tidur hotel sorang-sorang, saya pernah la cuba. Tapi guna selimut la ye. Memang rasa selesa sangat. Tapi bukanla selalu. Kadang-kadang aje.. Hehe..

So, persoalan korang nak tidur bogel ke tak itu atas kehendak sendiri la. Kalau korang rasa selesa buatlah kalau tidak pakaila baju seluar semua. Tapi, jangan sampai kantoi suda.. hehe..

Sekian sahaja.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Selasa, 7 Februari 2012

HAHA: Apabila 4 ekor haiwan menyanyi

4 ekOr bInAtAnG Cat,Dog,frOg & Pig bUat cOncert. . cAt nYanyI LagU IsabeLa.semUa tepUk tAngAn.. Dog nYanyI LagU SejatI thEn Frog nYanyI LagU sI jAntUnG hatI.. . semUa orAnG tepUk tAngAn. . tapI biLa tIba giLirAn pIg nYanyI LagU semUa orAnG LempAr kerUsI dAn batU kAt dIa. . apsaL. ..??

*
*
*
*
*
sb dIa nYanyI LagU KITA SERUPA~. . KITA SERUPA~
hahahhaha !

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

AHAKS: Kalau Haiwan Update Status Facebook

Kalau binatang ada facebook, agak-agak apa status mereka?

NYAMUK 1 : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…

CICAK : isteriku tersepit pintu waaaaaa

KUCING BETINA: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

AYAM : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…

NYAMUK 2: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING JANTAN: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

BABI : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye...wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw...tension2..

HAHAHAAAHAHHAAH !

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HAHA: Nenek Pelacur

seorang gadis menjadi pelacur tetapi tidak mahu neneknya tahu..

1 hari gerombolan pelacur ditgkap termasuklah gadis trsebut. polis meminta pelacur2 itu berbaris lurus.

Tiba2 muncul nenek tua kpd gadis itu berjln bongkok2 dan setelah melihat cucunya berbaris dia bertanya.. "mengapa cucu berbaris ?"

cucunya pula utk menghalang neneknya tahu cerita sebenar dgn mengatakan ada dermawan akan menderma buah oren dan sebab itu lah beliau berbaris. nenek pun beredar pergi. di prtengahan jalan dia teringat kata cucunya tadi mungkin mengharapkan beliau membawa pulang buah-buahan. lalu dia pun berbaris tanpa diketahui oleh cucunya, dia berbaris di belakang sekali.

seorang anggota polis mengambil kenyataan dari gadis yg sedang berbaris itu. apabila smpai giliran terakhir dia trkejut melihat kerana tercegat seorang nenek yg jln bongkok2 mcm tiada kudrat. dia trcengang lalu bertanya.. "kamu tua , bagaimana kamu melakukannya ?"

si nenek (menyangka soalan yg ditnya itu bagaimana dia boleh memakan buah oren) lalu nenek menjawab : "oh senang je, aku hanya cabut gigi dan mula sedut smpai airnya kering ..."

moralnya : jangan la selalu menipu kesian nenek tu .. hahaha

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Isnin, 6 Februari 2012

HUHU: AJL 26: Jaclyn Victor terkilan dikutuk Kerana Sedetik Lebih

Assalamualaikum..

Just nak berkongsi perkara ini. Seperti yang anda sedia maklum Anuar Zain tidak bertanding dalam anugerah juara lagu 2011 menerusi sedetik lebih dan Jaclyn Victor telah dipilih untuk menggantikan beliau. Apa pandangan anda tentang persembahan beliau? Pada pendapat mr.pingu persembahan jaclyn Victor pada malam AJL 2011 29 Januari lalu memang hebat. Anda dapat melihat betapa berusahanya beliau untuk memberikan yang terbaik untuk sedetik lebih.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

HUH: Cukup-cukuplah bagi yang Kutuk dan Hina Najwa Latif

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sejak akhir-akhir ini nama penyanyi cilik pengalun cinta muka buku semakin popular dan meletop. Lebih-lebih lagi apabila beliau berjaya menempatkan dirinya di pentas final anugerah juara lagu 2011 yang telah berlangsung pada 29 januari 2012. Walaupun najwa latif gagal membawa pulang sebarang trofi kemenangan namun pada pendapat saya, persembahan beliau wajar dipuji.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

YEAY: Voucer Buku 1Malaysia RM 200

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kepada mereka yang bergelar Pelajar (tingkatan 6 dan keatas), korang pasti mendapat voucer membeli buku dan peralatan menulis sebanyak RM200 seorang. Itu merupakan hadiah yang cukup besar dan bermakna oleh kerajaan kita. Sudahkan anda mengambil kupon tersebut dan menggunakannya?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

WOW: Datuk Siti Nurhaliza cukup Up to Date!

Assamualaikum dan Salam Sejahtera!

Korang perasan tak kalau kita ambil contoh artis, Datuk Siti Nurhaliza sebenarnya seorang yang cukup mengikuti perkembangan semasa. Orang kata very up to date. Dalam banyak persembahan beliau, Datuk Siti akan cuba untuk menyanyikan lagu-lagu artis lain yang sedang popular masakini. Contoh terbaru yang saya jumpa ialah lagu nyanyian maroon 5 feat Christina Aguilera - Move Like Jagger. Saya tidak sangka Datuk Siti akan menyanyikan lagu seperti ini dan beliau menyanyikan dengan cukup baik dengan gaya penyampaian beliau sendiri.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERKK: 12% Rakyat Malaysia sakit Mental

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Barulah saya tahu di Malaysia ini ramai sakit mental. kira-kira 12% daripada rakyat Malaysia dilaporkan sakit mental. wah benarkah? banyak bilangannya tu. Macamana tu kalau jumlahnya makin bertambah. Apa-apapun korang baca la berita daripada BERNAMA seperti dilaporkan dibawah:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

ERMM: Laungan Azan Solat Fardu - Perlu Penghayatan

Assalamulaikum buat semua umat Islam :)

Mungkin ini satu isu yang agak sensitif tetapi saya rasa saya perlu untuk ulas sedikit. Setiap Surau dan Masjid pastinya ada ahli jawatankuasa tersendiri. Salah satu jawatan yang saya kira wajib ada adalah Bilal yang mana tugas utamanya adalah melaungkan azan untuk solat fardu lima kali sehari. Jika sesebuah surau atau masjid memiliki lebih daripada seorang bilal maka laungan azan boleh dilakukan secara bergilir-gilir.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search