| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Ahad, 9 Januari 2011

Aplikasi "ON GAMES" "ON LOVE" "ON blah blah"

AKu nak mengatakan aku hangin sangat dengan benda ini. Ramai dah terkena. Kat mana-mana ada benda ni diiklankan.. kat surat khabar, di radio, di televisyen lagilah banyak. Iklan memang menarik! Tapi awas! Sekali anda terpedaya untuk menggerakkan jari anda menekan SMS seperti yang diminta, bersedialah untuk mengalami kehilangan kredit sms anda atau peningkatan bil anda secara mendadak kalau pakai line... Melainkan anda tahu nak STOP benda ini.

Sekali anda Register dengan menghantar sms seperti yang diiklankan, anda akan dicharge dgn banyak untuk setiap sms anda terima. Biasanya memang mahal. Aku tulis topik ini sebab baru je terkena sebentar tadi. Kalau korang nak tau aku dah aware benda ni lama.. sejak aku terkena dalam 4-5 tahun dulu. Masa tu belum tahu sangat benda ni. sekali register dia hantar sms yang akan dicharge bukan sedikit tp sampai beringgit-ringgit. Pagi tadi aku dah kene RM 4 / sms. Silap aku sebab gatal tangan pi hantar sms.. tapi kan aku aware benda ni kenapa aku terkena gak?

Kisahnya begini. Malam tadi aku send MMS. Tapi MMS aku tak sampai kepada handphone penerima. Kebetulan pagi tadi dapat SMS dari satu nombor 5 angka mengatakan Service GPRS aku telah tamat tempoh dan aku perlu register semula dengan menghantar ON XX kepada nombor XXXXX dan katanya pendaftaran adalah percuma. Aku tanpa berfikir panjang terus ajer reply SMS tersebut dengan harapan service GPRS aku akan aktif semula. Rupanya.....

AKU TERTIPU!!!! SIAL!!!!

tu bukan service nak aktifkan GPRS tetapi satu servis macam sebelum ni iaitu nak dapatkan aplikasi yang mengarut yang aku pun tak hingin. Dia hantar Satu SMS kemudian dia kata SMS dicharge RM 4!. Aku pun check baki memang hilang RM 4!! memang aku hangin. Terus je aku send semula STOP XX dan send kepada XXXXX. terus service stop. tapi, dia berjaya telan duit aku RM 4. Aku percaya beribu-ribu kat luar sana dah tertipu macam aku. Memang buat duit betul syarikat yang menipu nih!!

So, nasihat aku jgn sesekalilah ko menggatal tangan nak send ON XXX ke nombor XXXXX sebab ko akan menyesal tak sudah. Kalau dah terdaftar sila cepat2 send STOP XX dan hantar ke XXXXX, iaitu nombor yang sama dan sms yang sama. just bezanya masa register ko taip perkataan ON tapi untuk tamatkan ko akan send dgn STOP.

semoga maklumat ini berguna untuk anda~ sekian sahaja dari insan yang tertipu!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search