| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Rabu, 11 April 2012

GULP: Hutang PTPTN wajib dibayar

Tadi masa buka Facebook terbaca komen seseorang tentang PTPTN dan saya cukup bersetuju. Hutang tetap hutang dan hutang wajib dibayar. Masa sign borang PTPTN kan ada aku janji atau akad yang menyuruh bayar hutang? Kalau tak bayar berdosa tau. Tak berkat kamu belajar dan kaalu kamu bekerja hasil dari sejil kamu belajar dengan wang PTPTN lagilah tak berkat. Renung-renungkanlah. Meh saya Quote balik kata member FB sy:

Tak kisah la PTPTN kuatkuasa selepas mogok ke pas demo ke... sebagai muslim satu je kena ingat..''HUTANG WAJIB DI BAYAR WALAU X DITUNTUT''...dulu masa sign borang ptptn kata hutang ke biasiswa or pinjaman...pikir2 la...

haram makan duit ptptn dulu kalau x bayar...kalau dulu mkn fish n chip ngan duit ptptn,sama mcm mkn babi chip..kalau beli fon..sama macam fon bertatah gigi babi gitu..kalau bel lappy pki smpi skrg,smpi skrg la pegang babi...hahahahaha...idup la korang ngan babi..

kalau gaji sekarang 2k 3k 4k..gaji tu bermula dari sumber haram taw..xbb hutang x bayar..gaji bg mkn anak bini.bg mak kat kmpg..halal ke x tu allhuallam la kan...so fikir2 la tahap mana korang...hihihi...

haram tetap haram...kui kui kui....

CC: Pada yang malas belajar masa kat IPT tapi nak PTPTN hapuskan HUTANG...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search