| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Khamis, 8 Disember 2011

HAAK: Data dalam i-Phone Hilang setelah Update Version terbaru

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Sekarang ni tengah StreSS sangat-sangat.. Alkisahnya pagi tadi my Officemate suruh I update version terbaru aplikasi  iPhone daripada iTune. Katanya ada banyak kelebihan. saya pun dengan ghairahnya pi la inStall iTune kat PC and Start update ke Version terbaru. Akan tetapi after siap everything baru perasan something went wrong!

What happened? Sebenarnya kalau nak update version yang paling latest sedangkan U punya version kuno, silalah backup semua data-data dalam iphone U terlebih dahulu. Macam I, semuanya telah hilang. Sakit jiwa jadinya. Bukan sahaja nombor telefon malahan semua aplikasi yang saya install sama ada yang free atau berbayar hilang sama sekali. Kalau free tu tak la ralat sangat akan tetapi banyak juga yang saya beli. >.<

Selain itu, saya ni jenis yang suka simpan maklumat penting dlm notepad i-Phone ni. Kira mudah nak akses la. Apabila dah jadi macam ini nak buat macamana? habis maklumat-maklumat penting hilang! After this saya akan outstation ke Seremban 4 hari. Dah booking hotel siap-siap tetapi booking number saya simpan dalam handphone. Now dah hilang apa saya nak buat. Peninglah!

Ok.. Moral of the story, silalah back up apa-apa data penting bukan sahaja dalam bentuk softcopy malahan perlu hardcopy juga. Sediakan satu buku yang merekodkan segala maklumat penting anda supaya in case kalau data hilang anda masih ada back up. Sekian sahaja daripada saya.

### Jiwa Kacau ini Malam ###

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

9 ulasan:

missSenget berkata... |Reply|

no tepon ai pun mesti yu da ilang kan... kan..??

nah..simpan elok2..
0137977*** jgn bg kt orang lain..janji..!!


moga dipermudahkan urusan...:)

Mr.PinGu berkata... |Reply|

eh? no hp I pulak 0127977*** macam sama je!

missSenget berkata... |Reply|

tapi lain provider..

rugi kalo main2 sms ni..
calling2 pun mahal.. kahkahkah..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

hehe suke yg free je la.. =p

Mat Forward berkata... |Reply|

aik,xkn die tak suruh back up masa nk update?

Balqis Azhar berkata... |Reply|

sbo jela cik pingu yaa..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

Mat Forward: Saya tak perasan benda tu.. Saya update je terus huhu.. silap sy gak xhati2.. huhu.. tp versi baru ni ok.. cantik .. cume sedih data dh ilang huhu

Balqis: hehe .. rasa nak nanges gak nih.. tp nak wat camne kan.. uhuk2

whose berkata... |Reply|

data hilang okey lagi..macam saya.Phone hilang lagi sengsara..

Mr.PinGu berkata... |Reply|

Whose: huhuhu itu memang sengsara.. sy tumpang simpat la.. huhu

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search