JoM! "LIKE"

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL ++

Isnin, 5 Disember 2011

Internet Maxis Broadband Slow (over limit data)

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Actually PiNGu ngah tension malam ni internet slow la pulak. Sebenarnya bukanlah Maxis ni slow. Laju je selalu. Tapi ia jadi slow sebab dah over limit pulak. Nampaknya salah budget la bulan ni. Actually Mr.PiNGu amek pakej 6 giga byte sebulan (RM 98). Selagi tak over limit memang kelajuan dia sangat memuaskan.

Selalunya Mr.PiNGu gunakan dalam 3-4 gig je sebulan. Nampaknya sekarang dah lebih 6 gig. Mungkin sebab terover download Anime one piece sebelum ini sebab dah lama tertinggal. Namun actually dah budget-budget yang cukup 6 gig sampai ujung bulan. Tapi nampaknya Shot 3 hari. Ades. Kene sabar sahajalah dalam 3 hari ini. Mujur masih boleh nak surfing walaupun slow.

Kekadang Mr.PiNGu guna banyak juga dalam beberapa bulan sebelum ni. So disebabkan rasa nak speed up so top-up data la. Tapi top-up data ni mahal weh. kejap je guna dah abes. huhu.. So lepas ni kalau nak mendownload file besar-besar kene cilok lain kat opis la. Hehe.. Tapi line kat opis pun tak berapa nak laju sebab ramai kaki download movie. hampes aje. huhu.. Ape-apelah...

Ni dah lewat malam ni. Jom la tido. esok kerja. huhu.. malasnyer.. hehehee.. jumpe lagi~

4 ulasan:

  1. erk...ingatkan nak kasi tips laju kan internet

    BalasPadam
  2. @Abdul fatah

    erm.. tips lajukan internet ada.. tp bukan dlm blog nih.. heehee try la google sbb ada sy baca sebelum ni =p

    BalasPadam
  3. sesaper nak pakai VPN,
    bypass kuoata..
    sila hubungi saya ridzuan, di 0132674582
    or 0177002347..
    minta hubungi selepas office hour

    BalasPadam
  4. @ridzuan
    boleh email tak ? skype ke ?

    BalasPadam

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...