| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Ahad, 18 Disember 2011

YES: Pengurusan Masa itu penting!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. WeLCoMe to my iGLoO!

Hai! Apa khabar semua? Sihat? Hope semua sihat hendaknya. Dewasa ini kalau kita lihat manusia dikatakan semakin "Sibuk" kerana dunia yang membuatkan masing-masing memiliki tugas tersendiri. bagi yang masih belajar perlu belajar bersungguh-sungguh manakala bagi yang sudah bekerja mereka memiliki beban tugas tersendiri.

Selalu juga kita mendengar keluhan insan-insan yang so called buzy teramat ni mengeluh "Alahai, aku rasa sehari 24 jam adalah tidak cukup buat aku". So, korang pernah tak terasa begini? Actually kita pun pernah rasa benda yang sama. Nak nak masa nak siapkan kerja yang due datenya around the corner. namun begitu, ketika kita berada di tahap kelapangan melampau sampai tak tahu nak buat apa, kita nak pulak waktu cepat berlalu. Itulah manusia. Tak pernah rasa cukup dengan apa yang ada. Sebenarnya, 24 jam sehari itu adalah satu jangka waktu yang perfect yang telah diatur oleh Tuhan yang maha esa.

Sebaiknya, kalau korang rasa buzy sangat dan tak cukup waktu untuk menyiapkan kerja anda, sila tanya balik diri anda. Adakah anda telah mengatur waktu anda dengan sebaiknya? Sebenarnya, setiap orang dikurniakan waktu yang sama. walau siapakah anda, lawyer, majistet, Dokter, pencacai dan sebagainya, anda tetap diberi masa 24 jam sehari! Adil kan? Tanya balik diri anda, Adakah anda rasa anda tidak mensia-siakan waktu yang anda miliki dengan perkara yang tidak berfaedah? Anda fikir-fikirkanlah. Sebelum berundur, nak bagi nasihat sedikit bagi mereka yang so called buzy manjang. Encik Dinosor pun ada nak tanya sedikit.. kehkehkehh... =p

 Note: Muka Buku lagi? hahahaaaa

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search