| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Ahad, 5 Jun 2011

Hasil seni catan minyak

Salam.. Nak share lagi. Kali ini tentang catan. Masa sekolah dulu Pingu sangat berminat dengan seni lukisan dan catan. Walaupun kurang berbakat tetapi disebabkan minat, Pingu dapat improve a lot dalam bidang ini. Masa SPM pun ambil seni kerana minat, even masa tu saya jurusan Sains. Masa sekolah saya lebih tumpukan kepada seni catan lilin dan air. Belum pernah lagi cuba menggunakan catan minyak. Masa tu tak mampu nak beli catan minyak yang berharga lebih mahal. Sebenarnya mewarna menggunakan catan minyak akan menghasilkan effect yang lebih cantik, hidup dan menakjubkan. Di bawah ini saya kongsikan sedikit contoh catan menggunakan catan minyak.


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

2 ulasan:

alimin19261 berkata... |Reply|

hai..mr. pingu......sye ader seorg pakcik yg ceburi dalam bdang seni lukis nie......tpi die ade masalah dlam mendapatkan brang seperti kanvas paper ngan cat acrilik.....bleyh sye di mne boleh mendapatan kedu brg ini....

Mr.PinGu berkata... |Reply|

alimin: saya sebenarnya lom pernah lagi menggunakan catan minyak. akan tetapi saya pernah terjumpe alatan-alatan ini semasa saya jalan2 di pasaraya The Store di Batu Pahat. Tu pun sepuluh tahun dulu. Sekarang tak tahu ada lagi ke tak.. hehe.. Bidang seni lukis ni memang best kalu ada minat. Saya pun dah 10 tahun tinggalkan bidang ini. sekarang ceburio bidang kejuruteraan sebagai professional tetap. huhu

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search