| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Selasa, 26 April 2011

Layan jugak main Angry Birds


Salam kawan-kawan. Kali ini Pingu nak bercerita tentang satu game yang best ni. Ia diberi nama "Angry Birds" Actually bagi pengguna i-phone memang game ni tidak asing lagi. Pingu install selepas diperkenalkan oleh my best friend yang guna i-phone juga. Kalau korang guna i-Phone, korang cari je dekat Application Store. Now dekat i-phone Pingu, I install 3 jenis game ni iaitu Angry Birds free, Angry birds season, dan Angry Birds Rio. Rio yang paling baru la. Pingu baru pasan yang Angry birds Rio ni ada main dekat wayang. Rata-rata orang kata best giler! Ni yang teruja nak menontonnya just lom ada kesempatan lagi.


Ok, secara ringkasnya, Angry birds menceritakan kisah sepasang burung yang sedang menjaga telurnya. Mereka sangat sayang telur-telur mereka. Mereka menjaga dengan ketat. Even seekor lalat hinggap di telur burung tersebut, abes lalat itu kene balun. haha.. Tetapi, insident berlaku juga..

Tengah duk geram membalun lalat sampai hancur berderai, dua ekor Babi mengambil kesempatan mencuri telur burung tersebut dan menggorengnya.. Haha Syiok gler! Kemudian, Burung itu menyedari bahawa telur mereka telah hilang dan..

MENGAMUK SAKANLAH MEREKA!

Sudahnya, Games ini mengisahkan BURUNG YANG MARAH mahu melepaskan kemarahan mereka dengan menghukum BABI-babi tersebut. Gambar dibawah menunjukkan bagaimana HUKUMAN tersebut dijalankan.. Haha.. best layan game ni walaupun simple jer!

So, pendek kata game ni memang best untuk anda install di handphone anda. Pingu sedang tunggu update terbaru daripada ANgry Birds. Tak sabar nak main. Stage-stage lalu telah abes saya main. Semua dapat 3 bintang! Haha.. terer tak den?

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

4 ulasan:

jaya jr berkata... |Reply|

haha,budak-budak ni da brape ramai khatam maen game ni..2-3 ari je..tp boleh tahan laa game ni

Mr.PinGu berkata... |Reply|

jaya: haha memang main kejap je da abes.. tp ada gak stage dia yg susah sket.. yg stage last dekat igloo tu.. banyak hari jugak main baru tau nak lepas.. hahaa...

semalam baru updates lagi angry birds.. aku main sekejap da abes.. ades.. so menanti updates lain.. hehee =p

darkbatman berkata... |Reply|

bos, kite same.. layan angry bird.kehkehkeh!

Mr.PinGu berkata... |Reply|

darkbatman: wahwahhh.. blogger popular sudi komen dekat blog saya.. mekaceh abg ! ngeee.. yes yes.. angry bird mmg syiokkksss

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search