| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Ahad, 9 Oktober 2011

Merayau-rayau dengan Toyotaku

 Salam..

Ape khabar semua? Hope sihat. Erm.. Lately disebabkan buzy, agak jatuh mood nak update blog. Sebenarnya idea sentiasa mencurah-curah just antara rajin atau tidak aje nak menulis. Huhuhu.. Actually baru je lepas merayau-rayau tak tentu hala malam ni. Jadi langau lak hahaaa


Tadi lepas solat Isya' pi la keluar makan dengan memember di area Taman Sri Putri Skudai. Lepas makan and berborak sakan, ada kawan yang minta diri untuk pulang kerumah manakala Mr.PiNGu bagi cadangan kat kawan len untuk bersiar-siar sekitar bandar JB ni.

Alkisahnya.. Actually dah lama Mr.PiNGu menetap di JB ni, sejak tahun 2003 now dahpun 2011 maka dah 8 tahun juga. Dulu belajar kat sini and now kerja disini. Walaupun sudah lama menetap di JB ni, kalau ditanya Mr.PiNgu akan kawasan-kawasan di sekitar JB ni memang masih banyak yang kita tak tahu. Al-maklumlah masa study dulu takdenyer nak merayau-rayau tak tentu pasal. Duduk bilik study je la kejenya.

Nak dijadikan cerita, tadi kitorang tryla nak explore tempat-tempat baru di JB nih. So, pas makan berangkat la naik kete toyotaku ke destinasi yang tak pasti. Kitorang lalu jalan Taman Mutiara Rini nak ke Gelang patah. Apabila menyusuri jalan ke gelang patah tu memang sangat-sangatlah sunyi. Gelap gelita lagi ditambah dengan jalan yang sangat berbengkang bengkok memanglah mencabar dan menyeramkan. Tak berapa lama after drive tu Mr.PiNGu try nak cari jalan ke Bandar. So tiba-tiba je jumpe highway baru. Then masuklah ke Highway tu. Tak lama after menyusur highway yang saya sendiri tak pernah lalu tu tibalah di satu plaza tol. Plaza tol tu dinamakan Plaza Tol Lima Kedai. Ya Tuhan, rasa sentap sangat bila penjaga tol tu kata hanya touch and go sahaja diterima. Choy! Masalahnya lorong tu bukan lorong touch and go sebab lorong tepi sekali. Sepatutnya itu lorong tunai. Sign board touch and go tu lorong-lorong tengah je. Nasib baiklah Mr.PiNGu beli kad touch and go. Kalau tak memang tak tau la apa nak jadi.

After that, kitorang terus berjalan menyusuri lebuhraya. Then nampak satu sign board susur ke senai. Kitorang follow je la jalan nak ke senai. Berharap sangat dapat sampai airport Senai. Dapatlah nak usha-usha airport yang dah cantik tu. Malangnya disebabkan salah jalan tak la kesampaian nak kesana. Akhirnya setelah sejam drive sampai juga ke rumah. Dapat penat ajelah.

Now online jap tengok-tengok update facebook and terasa nak tulis kat blog ni. Hehe.. Ok.. Kat luar hujan lebat dah. nak masuk tidur. Nite all~ Muahhh =D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata... |Reply|

tomat tekad redho tabah je berjalan2 mlm.. i tau u jalan2 ngan sape.. hehehehe

Mr.PinGu berkata... |Reply|

erk.. iqr menadapee.. tembak! dush dush!! baru je nak lahar sheera tapi nampaknya dia "buat" asigment la.. huhu

Tanpa Nama berkata... |Reply|

hahahahaa sheera tu penat uolss... pagi2 lagi da bgn lacur... smpi x sempat nk mndi lah.. bizi sgt layan abg2 askar...
daripada,
nina arin...

Mr.PinGu berkata... |Reply|

iskh iskh.. sheera ni dah tahap wajib kawen.. iolss risau dia dh makin jadi anak dara tua.. uols dia dh nak masuk 30 tahun ni.. xde yg masuk meminang.. suh la abg-abg askar masuk pinang dia.. kesian dia.. nak berlakikan askar.. hehe

Tanpa Nama berkata... |Reply|

tu la pasal... sian sgt da kt dia tu.. usia2 senja mcm ni da patut kawen da.. kesian tgk asik meleleh je air *^%^*": bile mngadap laptop.. dia da x dara kn.. eh eh eh.. x bleh pecah rahsia ke.. hahaha

Mr.PinGu berkata... |Reply|

iskh iskh.. mengucap2.. dia ada dara lagi la.. dia kan wanita solehah =)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search