JoM! "LIKE"

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

++Do LIKE @ SHARE ARTICLE++

Kesan Merokok ke atas Organ anda

Salam..

Anda suka merokok? Merokok nampak lebih macho dan hebat? Anda lebih hensem di mata awek-awek disebabkan merokok? Apa-apapun perasaan anda, ketahuilah bahawa tak banyak manfaat yang boleh anda dapat daripada merokok ni. Bagi saya, merokok ni menyebabkan mulut anda bau longkang, asyik terbatuk-batuk aje, menghabiskan duit, mengundang penyakit berbahaya dan membahayakan orang lain disekeliling anda akibat asap rokok.

Now, jom kita lihat sedikit apakah komponen yang ada dalam rokok ni. Bagi yang tak tahu, asap rokok mengandung lebih daripada 2 ribu bahan kimia!


So, daripada gambar tu agak-agak korang la bagus ke ek kandungan rokok tu? menyihatkan? melegakan? menyebabkan anda lebih kacak? menghaluskan kulit wajah? Aw.. malas cakap banyaklah. Korang boleh pikir sendiri. BTW korang yang nak lihat apakah kandungan peparu mayat orang yang merokok ni apabila sudah dibedah. Korang saksikan sendiri dan fikirkanlah. Suka atau tidak?


Ok. Dah nampak? so.. masih lagi nak merokok? Kalau nak terpulang. Saya dah bagitau yang merokok tu memang tak membawa manfaat kepada anda malah membahayakan kesihatan orang disekitar anda. Jadi.. Katakan Tak Nak! Kepada Merokok!~ Sekian sahaja. Salam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Komuniti gempakZ. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^