JoM! "LIKE"

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

++Do LIKE @ SHARE ARTICLE++

Nomad Akur Tersingkir di Konsert Gegar 7 Vaganza Minggu ke 5


Malam ini, artis sensasi GV 7 Nomad telah membuat persembahan yang pada saya agak mengecewakan. Selain pitching yang tidak kemas, beliau banyak lupa lirik dan kelihatan seolah tidak bersedia / kurang latihan. Justeru, juri terpaksa memotong markah beliau dengan banyak seperti yang telah dinyatakan oleh Dato Ramli MS. Nomad ketika diminta mengulas persembahan sendiri juga mengakui akan kesilapan beliau.

Disebabkan peserta-peserta lain agak bagus dan kurang melakukan kesilapan, adalah amat jelas bahawa persembahan Nomad adalah paling tidak baik malam ini. Justeru, beliau terpaksa akur untuk melangkah pergi daripada pentas Gegar Vaganza 7. 

Apa-apapun semoga Nomad tidak putus asa dan terus berjuang dalam industri seni tanah air. Mengulas persembahan daripada peserta-peserta lain, saya  suka dengan persembahan  Noraniza Idris yang bagi saya cukup Cute. Tahniah diucapkan buat Kak Ani. Satu kelainan yang beliau telah berikan.

Kejutan minggu ini diberikan oleh Ashira menerusi lagu Yang terindah Hanyalah Sementara dimana beliau telah menempatkan diri di kalangan Top 3 malam ini. Ayu Damit, malam ini masih kekal konsisten membawakan lagu yang diamahkan dengan baik.

Mus May macam biasa mantap, masih berada dalam kedudukan selesa. Cliff Umar membuat kejutan dengan mendapat tempat pertama malam ini dengan persembahan yang cukup baik.


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Komuniti gempakZ. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^