JoM! "LIKE"

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

++Do LIKE @ SHARE ARTICLE++

Ulasan Kisah Viral Prof Uitm dan B40

 


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Isu ni memang tengah panas. Dengan Viralnya video tersebut maka berbondong-bondonglah netizen yang tak tahu pucuk pangkal menyerang profesor tersebut dengan pelbagai makian dan hinaan sedangkan ini isu tertutup yang lebih kepada mendidik.

Iya, bahasa digunakan agak keras dan saya rasa ia adalah hak individu. Tapi, hal ini sepatutnya hanya habis di kelas kenapa sibuk nak diviralkan keluar??

Kalau ibu ayah kita geram sangat kat kita pun kadang terkeluar perkataan-perkataan tak elok kepada kita tapi selepas ini, mereka OK. Mereka tetap bagi kita makan minum cukupkann keperluan kita sayang kita. Kita tak perlu nak hebohkan ke umum kerana ia hal yang hanya patut berlaku dan habis di dalam rumah.

Saya harap netizen ubah sikap, ubah mentaliliti jangan sikit-sikit nak di Viral. Tak banyak benda elok akan berlaku dengan kuasa Viral ni. Kalau nak viral, viral benda baik-baik, yang boleh memberi keharmonian dalam hidup bermasyarakat.

Saya tumpang simpati atas apa yang berlaku.

Kepada yang Viral tu tahniah. Anda dan kumpul banyak saham dosa ye. Dah viral pandai delete akaun. Baling batu sembunyi tangan. Baguslah tu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Komuniti gempakZ. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^