Gegar Vaganza musim ke-11 (GV11) telah memulakan siarannya pada 24 November 2024 dan dijadualkan berlangsung selama 12 minggu, dengan konsert akhir pada 9 Februari 2025. Program ini disiarkan secara langsung setiap Ahad jam 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan boleh distrim melalui Astro Go serta sooka.
GV11 menampilkan 14 peserta yang terdiri daripada penyanyi solo dan kumpulan dari Malaysia serta Indonesia. Antara peserta yang menarik perhatian termasuklah Ning Baizura, Ronnie Hussein, Liza Aziz, Yazid Lovehunters, Reshmonu, Sheila Abdull, Fairuz Selamat (Q-Face), Illa Sabry, Nai Dinamik, Zehra Zamri, Arrora Salwa, The Lima (Indonesia), Dyrga Dadali (Indonesia), dan Inka Christie (Indonesia).
Barisan juri tetap untuk musim ini terdiri daripada Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang, dan Datuk Syafinaz Selamat. Manakala, Nabil Ahmad dan Jihan Muse kembali sebagai hos untuk mengendalikan pentas GV11.
Setakat ini, GV11 telah mendapat sambutan hangat daripada penonton dengan pelbagai persembahan menarik dan penuh emosi daripada para peserta. Setiap minggu, peserta diberikan tema dan tugasan lagu yang berbeza untuk menguji versatiliti dan kemampuan vokal mereka.
Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini mengenai GV11, anda boleh mengikuti laman Instagram rasmi Gegar Vaganza di INSTAGRAM.
Jika anda terlepas menonton siaran langsung, anda boleh menonton semula episod penuh dan sorotan menarik di saluran YouTube Astro Gempak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Terima kasih kerana melawat BLOG Komuniti gempakZ. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^