| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Selasa, 29 Jun 2010

Monkey D Luffy (One piece)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Thanks for visiting my iGLoO





Peminat One Piece pasti xasing dengan wajah comel hero kesayangan komik nie. dalam komik bahasa melayu ia dipanggil "Budak Getah" dari zaman dulu dah dengar pasal budak getah tapi xpenah ambil peduli.. tak sangka bila dah layan anime ni memang xleh berhenti. anime ni memang menarik ditambah watak-watak yang uniq. jalan cerita memang sentiasa hebat.


aku nak berceloteh tentang watak utama ni. namanya Monkey d Luffy. memang kelakar.. agak bodoh-bodoh sket tapi kuat dan sangat penyayang kepada rakan-rakannya. walaupun dia selalu je menggelarkan dirinya kapten tp dia xpernah berlagak seperti kapten.. ahli-ahli bawahnya sering kali mebulinya tetapi mereka still Hormat pada Luffy.. kagum sgt dengan komik nie yang mampu bermain dgn emosi. teringat masa Luffy and the gang nak menyelamatkan Nico Robin, salah satu ahli baru krew luffy..


nak tau lebih lanjut, layanla one pice dr mula sampai episod lates.,..

Love Luffy!! The best capten ever~ hee


Luffy dipanggil Gomu atau getah kerana telah makan buah Gomu-Gomu iatu buah yang menjadikan ability pemakannya menjadi getah. kekuatan Luffy memang menagjubkan setelah dia berjaya mengawal kekuatannya. rupanya pada asalnya Luffy tidak mampu mengawal kuasa Gomu yang dimilikinya menybabkan dia seringkali ditewaskan oleh Ace yang tidak makan buah larangan tersebut.. haha kesian luffy..


now Luffy sgt2 Powerful. namun kekuatannya ada batasannya.. ada ramai lagi musuhnya yg lbh hebat daripadanya.. jadi bagaimanakah Luffy nak menjadi Pirate King? sama-sama nantikannya sehingga penghabisan cerita~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search