| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Isnin, 13 Disember 2010

Myvi SE adikku excident


Salam semua. pagi ni aku nak komen sket pasal excident melibatkan kereta. kelmarin my sister beli kereta myvi SE. memang beliau sangat teruja. biasalah orang tak pernah ada kereta sendiri. darah muda. aku pun risau sebenarnya sebab dia pun bukanlah selalu bawak kereta. memang tak cekap la. nak dijadikan cerita, semalam masa dia on the way balik ke segamat, dia telah dilanggar oleh mamat indon bawak motor. abes kemek and calar balar buah ati kesayangan dia tu. haha.. as expected.. dia pasti akan alami benda-benda macam ni. sama masa aku mula-mula bawak kereta dulu. sebab tak berapa cekap. itulah nak bagitau bahawa dalam pemanduan, kita kenalah sentiasa berhati-hati bagi memastikan kemalangan tidak berlaku, even kemalangan kecil sekalipun ok. dalam kelas memandu pun ada ajar.. walaupun bukan salah kita, tapi kita kena sentiasa mengalah dan berwaspada dalam setiap keadan untuk keselamatan kita bersama. kalu dah berlaku kemalangan kan susah. nak keluar duit lagi. claim insuran kalau leh semuanya memakan masa tenaga dan wang ringgit. sekian sahaja untuk hari ini.

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search