JoM! "LIKE"

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL ++

iphone 5 - Teknologi yang mengagumkan

Salam..

Korang ada dengar pasal iphone 5? Sebenarnya, Mr.PiNGu memakai handphone 3 Gs. So far Ok la. Bila keluar sahaja iphone 4 G, rasa menyesal lak beli iphone 3 Gs sebab iphone 4 lebih baik dari segi grafik dan juga boleh buat video call. Akan tetapi, iPhone 5 G, melalui review di youtube memang sangat mengagumkan! I watch it and speechless! tak percaya korang tengok video di bawah:


Sedikit review boleh saya  buat apabila menonton video diatas. kelebihan pertama iPhone 5  ialah dari segi saiznya yang sangat-sangat nipis dan jisim yang cukup ringan. keduanya, satu aplikasi yang cukup hebat iaitu iphone 5 memiliki laser keyboards. Boleh taip melalui cahaya sahaja dan keyboard ini boleh di zoom mengikut saiz yang dikehendaki dan juga diubah keamatan cahayanya.

laser keyboard

Ketiga, iPhone 5 mempunya kebolehan memaparkan video secara holo. Holograpic display of iphone 5 is truly amazing! Walaupun video ini menunjukkan suatu konsep sahaja saya berharap it can be realized. Kalau betullah ia boleh dibangunkan maka iPhone 5 akan menjadi telefon mudah alih paling canggih pernah dicipta didunia ini.

Holograpic display

Orite.. sampai disini sahaja. semoga mendapat sedikit maklumat disini.