| FORUM | | GEMPAKZ | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

Rabu, 14 September 2011

Menara Kuala Lumpur di Waktu Malam

Salam..

This week Mr.PiNGu outstation seminggu ke Kuala Lumpur kerana menyertai pameran PECIPTA 2011 bertempat di convention centre KLCC. Kalau sapa-sapa ada kelapangan meh la datang ramai2 tengok projek-projek yang dipamerkan. Ok kali ni tak mahu cerita dulu pasal pameran yang berlangsung selama 3 hari bermula hari ini 13-9-2011 sampailah 15-9-2011, tapi nak cerita pasal menara KL.

Iskh napa tiba-tiba nak cerita pasal KL tower ni ek? Heheee.. to be honest, Mr.Pingu tak pernah lagi sampai KL tower. Biasa tengok dari jauh je. Teringin gak nak naik atas. Huhu tapi entah bilalah ada peluang. Menara KL merupakan menara kedua tertinggi di Malaysia selepas KLCC. Yang menariknya tentang menara KL ini ialah pemancaran lampunya pada waktu malam. Actually terperasan tadi masa jenguk ke luar tingkap hotel.

Actually duduk kat hotel kat kampung baru ni. KLiH atau lebih dikenali dengan nama Kuala Lumpur International Hotel. Hotel ni not bad. Sewa semalam pun murah sahaja dan terletak di kampung baru. Best sebab senang nak cari makanan kat sekitar hotel. Banyak warung dibuka. Ada yang dibuka 24 jam dan sangat meriah. Eh.. tercerita panjang lak pasal hotel. Ok kita berbalik kepada lampu-lampu KL tower.

Menarik sungguh apabila KL tower ni memancarkan lampu-lampu yang berbeza warna secara berselang seli. tadi ada nampak dia memancarkan warna merah, biru, hijau, kuning dan campuran beberapa warna. Menarik. Tak perasan pula sebelum ni. Mungkin lampu tu baru dipasang. Hehe.. Untung sebab bilik Mr.PiNGu ni betul-betul mengadap menara KL. tadi ada snap gambar guna handphone tapi tak dapat lak nak letak sini.

Baru jap tadi jenguk luar tingkap. eh, lampu-lampu yang cantik tadi dah terpadam la. Maybe mereka off apabila tengah malam. Nak jimat eletrik. Hehe. Oklah dah mengantuk. Nak tido dulu. Selamat malam semua.

Jumpa lagi~

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

0 ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawat BLOG Mr.PiNGu. Jom Komen! Untuk mendapatkan "Notification" terhadap topik ini "klik" Subscribe by email.. TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PENGUNJUNG

Recent Comments Widget
Search